henrik larsson Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 shlomi - tel aviv humus house - je zauzeo susedni butik i otvorio izraelsku trpezarijuznaci supe, humus tanjiri u raznim varijacijama (hacilim, pecurke, kebabi), rekao bih jedno od idealnih quick fix a kvalitetno mesta u gradudanas cu da overim da vidim da li ima nesto novo u odnosu na fast ponuduJe! Kakve su cifre?
Аврам Гојић Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 shlomi - tel aviv humus house - je zauzeo susedni butik i otvorio izraelsku trpezarijuznaci supe, humus tanjiri u raznim varijacijama (hacilim, pecurke, kebabi), rekao bih jedno od idealnih quick fix a kvalitetno mesta u gradudanas cu da overim da vidim da li ima nesto novo u odnosu na fast ponudu:Hail:jel i to radi celu noc ili..?
zorglub Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Ja sam bio ubeđen da ste se vas dvojica s Jevrejinom već okumili ili tako nešto...PS: Jel' onu limunadu daje fraj uz falafel ili pitam gluposti?Sad mi se jede falafel. :(
Kelt Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 prekoputa mašinca, pekara na drva, vrlo pristojna pica (i po veličini i po ukusu)
yolo Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 (edited) Je! Kakve su cifre?humus komplet - tanjir humusa sa 4 falafela i kasikom-dve kuvanih leblebija i tahinom, 430 dinizraelska salata - 350pecurke 300supe 180 dinpita 60 dinmi jeli 2 supe, 1 humus, 1 salatu i 1 pitu - dvoje odraslih se solidno napunilo, racun oko 1200dinjedina zamerka je sto stavlja mnogo vegete u supu ali primecujem da narod to voliako volite ljuto trazite da vam da korijander uz supu, to zakivarealno humus tanjir mu je tezak mamojeb, vrhunski po svakom levantskom standardu. arapi sa vracara su shoder u odnosu na shlomijev nivo kvaliteta, humus im bas ninasta ne lici, t od tahine videlo nije, cak ga ni ne samelju i izpasiraju lepo.ovo je najbolji rucak u centru trenutno, sa dosta velikom marginom. ne znam kakvo mu je meso... Edited November 28, 2012 by gazza1
henrik larsson Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 izraelska salata - 350pecurke 300supe 180 dinpita 60 dinDaj to malo bližije, kakva je salata, kakve su pečurke, supe, pita :drool:
yolo Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 ma salata je obicna mesana ali je sve seceno opsesivno kompulzivno sitno, da ne kazem na zilijen:), pa je lepo za jesti. paradajz, krastavac, persun, blago zacinjeno limunom i muljem, obilna porcija, recimo ko 1.5 ili cak neke 2 kafanskepecurke su mu one koje imas i u fast food varijanti, sotirane su u nekom sosu sa zacinima, dobre supita je lebac supe su povrce, krupni komadi skuhani u vodi uz dodatak povrcne kocke ili tako neceg, toga bas nisam fan
Аврам Гојић Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 brate gazzo hvala na zivopisnom izvestaju, a Shlomiju hvala sto postoji. godinama cvilim kako u Beogradu ne opstaje nista osim pljeka i kobaja, a ovaj uzeo i prosirio posao.
henrik larsson Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Ok, znači klasika, ali raduje me što ću konačno da sednem da jedem sve to. Nije baš bivalo zgodno gutanje onog sendviča peške.
yolo Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 znopra mu je tamo, ja idem svaki drugi dan da podrzim biznis. covek je stvarno veliki car sto je u ovako usranu zemlju usao sa kvalitetom koga se ne bi postideo ni jedan street joint u telavivu gde vlada rat najboljih humusa i falafela na planeti. znaci, mobilisite svoje veggie drugare. mada shlomi je tvrd orah, isto tako je bio uporan i sa fast foodom pa ga je razradio, verujem da ce isto tako i sedecu varijantu.ima i kebaba, to nisam rekao - tanjir varijanta, 500-600 din.
yolo Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 aj kad sam zaredjao da jos malo hvalim shlomijanovitetiovo se zove koba sholet ali nemam pojma sta je, mislim da nije meso
yolo Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 (edited) mislim da je to neka shlomijeva varijacija na ovohttp://www.soulandgo...-קורדישע-בורשט/tjhttp://groups.yahoo.com/group/israel-food/message/13019 Edited November 30, 2012 by gazza1
Lezilebovich Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 bio danas tamo, ali samo uzeo sendvič. tek su mi posle objasnili da u sedećem delu postoje i kuvana jela, ja mislio da se tu može samo pojesti ono što se kupi pored
Ravanelli Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 aj kad sam zaredjao da jos malo hvalim shlomijanovitetiovo se zove koba sholet ali nemam pojma sta je, mislim da nije mesoako nisi, trebao si dobiti pirinča uz ovo. debeli konobar ga danas greškom nije delio dobar deo dana, ali je zato meni uvalio uz humus tanjir :Dinače prajsing mi je uvek problematičan kod njega. ovo tvoje je 650rsd
Recommended Posts