Jump to content
IGNORED

Brza hrana - ostalo

yolo

Recommended Posts

Posted

pocetak svetogorske, dakle pominjano mesto koje je pred-do-skoro bilo kazino, skoro, samo turkce slastidzarna, a u najskorije vreme nude i slano, je vrlo dobro.vece drustvo, porucili vasceli meni, grozan ambijent, super rana: meso, povrce, zacini... videcemo da li je navlaka, pa uobicajeno propadanje.

Posted

ps: obsetih se da me (razlog ne bih znao, ni slično...) sijeća na dugonepoživši turak, 27mog i takovske. fino, nespektakularno, dobro da postoji.

Posted

to je ovaj hanan gde je povracala gazzina skvo?

Posted

hannan,, nije turkce nego libanac, tocnije palestinci od preko grane. to je baza, ispostava je u njegosevoj. skvo nije bacila peglu nego onomatopejisala.

Posted
Jesi li im probao pekinsku patku?
ja sam narucio jednu za veceras, pa cu izvestiti.jos dva kineza me zanimaju, quick wok kod vukovog spomenika i onaj prekoputa bloka 70 medju auto servisima. ovaj prvi sam sinoc prvi put video, moja skvo je jela kiselo ljutu supu koja je jedna od boljih u gradu (djana u b70 i dalje vlada) a ja nisam bio gladan pa sam se raspricao sa kineskom gazdaricom koja mi je rekla da su dosli iz peste ovog leta, da tamo imaju biznis i da hoce da vide da li ovde mogu nesto da urade. u proseku su mi pestanski kinezi nekada bili mnogo bolji nego ovde. a drugi je navodno najbolji real kinez u gradu, bele klijentele imaju samo u tragovima i restoran je zapravo otvoren za ove iz trznog centra koji tamo idu kada zatvore radnje.
Posted

Quick Wok zaobidiji slobodno. Ja sam jednom u prolazu uzeo piletinu u secuan sosu i bila je klasicna djuvec varijanta. Mada ima malo siri izbor predjela koje nisam probao. Najgore od svega je pirinac koji kada ga prospes je bukvalno slepljen u kocku u obliku one kutije i toliko gadan da sam pomislio da su ga ujutru spakovali i samo cekali do uvece da neko naruci nesto pa sunuli sos i nesto mesa preko.Obavezno javi za patku posto sam ja hteo da je narucim kada sam bio prvi put ali mi je konobarica rekla da je meso patke ok, ali da od ostatka prave supu koja je po njoj nejestiva, te ako sam bas zapeo da jedem patku, bolja i jeftinija varijanta je porcija hrskave pacetine.

Posted (edited)

haha srpske konobarice u kineskim restoranima. a i konobari, ono sto ne razumeju a obicno su low life, onda ne preporucuju. da, od skeleta patke se uvek skuva supa sa cimetom koja se posluzi na kraju rituala.ako vas bog i put nanesu u pariz, ne zalite para za najbolju pekinski patku koja je posetila moj zeludac, village tao tao na place d'italienije bolesno skupo, mislim da je cela patka oko 50e, jesce 3-4 osobe. a prodaju i na pola....

Edited by gazza1
Posted

evo ovako, chin chin standardno dobarprilicno prazan za subotu uvece ali je nas sestoro dobilo onu sobu za jakuze sa terasom, sofom, pepeljarama itd tako da je u sustini bilo kao u tarantinovom filmu, tapete koje se ljuste sa zidova, plasticno cvece, kineski trashhrana vrlo solidna, nikakve veze sa ostatkom ponude u srbiji, jeli jaoze (onako, imaju samo mesne a te su najdosadnije), spring rolls (sa slatkim sosom, odlicno), ljuti tofu (fantastican, u sosu od paradajza i mlevenog mesa), bambus-kineske pecurke (super), kuvanu przenu ribu (dobro mada malo too much luka za moj ukus), veg nudle (malo boring - plus vegetarijanci paznja na vrh stavljaju neko aromaticno meso kao dekoraciju jestivu), i na kraju patku. ruku na srce jeo sam i bolje u zivotu, ovoj realno fali full tretman u pripremi, susenje, lakiranje, zacini, naduvavanje etc, ali eto, u nedostatku takve u srbiji ova prolazi, ritual se ispostuje, dobijes palacinkice, sljiva sos, praziluk na tanke froncle i komade krastavca, tako da svako zavije svoje takose kako zeli, patka stize istranzirana, onda pri kraju dodje kesha i pita te oces supu od ostataka ili oces da ti to isprze - nikad cuo ali je to obrazlozio time da srbi tako vole - uzeli supu koja nije izazvala narocito odusevljenje, uglavnom zbog mutnjikavog izgleda, mada je meni sasvim prijala, blaga supa sa ostacima pacijeg mesa na kostima, tofuom i zelenisom, lepo da se nalijes na kraju slanog dela. dezerti, pohovani sladoled onako, da bi to bilo bas bas super sladoled treba da bude na minus 50 sto ovaj nije pa se prebrzo topio, pohovane karamelizirane banane, sick kolicina, od porcije moze da jede 15 ljudi a ne daju na pola porcije, bzvz. piva, kisele vode, jasmin caj, total 7400 za sestoro, bargain.

Posted

a da, utisak veceri pored jakuza prostorije dekoracija za karamelizirane banane - kecap.

Posted

u kinezu preko puta 70og se zabada teletina na gvozdenoj ploci

• 4 weeks later...
Posted

shlomi - tel aviv humus house - je zauzeo susedni butik i otvorio izraelsku trpezarijuznaci supe, humus tanjiri u raznim varijacijama (hacilim, pecurke, kebabi), rekao bih jedno od idealnih quick fix a kvalitetno mesta u gradudanas cu da overim da vidim da li ima nesto novo u odnosu na fast ponudu

Posted

čedić kod arene - kuvana jela za poneti! upravo sam prste polizao od pilećih medaljona u sosu od pečuraka sa testeninom. obrok plus sveža ukusna mekana topla lepinjica 330din!