*edited by mod Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 U Delti i Uscu nisu isti. I meni su ti u Uscu (mislim da se zovu Dva Stapica) bas dobri. Neces dobiti ogromnu porciju ali neces dobiti ni pola kile kupusa u soja sosu.
kobni zelaya Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 I meni su u Ušću skroz ok. Naravno, ne znam koliko je ta hrana u suštini kineska, ali je ukusna i nekako bolja nego što očekuješ kada je gledaš onako složenu u vitrini.
nera Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 meni je ovaj kinez sasvim dobarNjih spomenuh, fantasticna hrana i ako naglasis da ti spreme kao za Kineze iliti na originalan nacin dobices pravu kinesku. U prethodnom postu spomenuh Golden wok kao los, ali sad vidim da nisam od njih narucivala vec od Gong-a, komentar ostaje da su losi
Dr Arslanagić Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Jesi li im probao pekinsku patku?nisam, jeo sam uglavnom predjela, prolećne rolnice i knedlice su prva liga. oni koji su bili sa mnom vele da je i ostalo odlično
Milogled Bluff Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Jeo sam prosle nedelje Indeks sendvic u 30. bloku, soliter pored avtobuske stanice, lokal gleda na ulicu. Nije lose, ali nista epohalno. Mislim da je onaj u Nusicevoj malo bolji, ali je ovaj verovatno nesto obilniji.
boshoku Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 to nije kinez. to je braca grubacic.naravno, znam. nije merilo postodoticni dopicnjak drzi i ovo:Gde onda jesti kinesku? absint najbolja i shodno, najskuplja kineska hrana u beogradu; odvratne njuske, konsternirajuce ukusan (&obilan) chow.Telefonski kinezi ne valjaju kurcu.ovi gore raznose za imucnije.
Zdravko Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 hm nisam bas najsigurniji koji je od ovih brzih topika, kod kalenci pijace u Njegosevoj otvorio se Byblos Express to je valjda od istoimenog restorana fast food, imaju nekih 7-8 razlicitih jela, rade od 00-24, Probao sam falafel dosta drugacije zacinjen nego onaj u Tel Avivu, najverovatnije isti zacin koji dominira u shawarami kod Palestinaca, pita hleb prave na licu mesta, drugaciji nego kod ostalih...
Töölönlahti Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) I meni su u Ušću skroz ok. U Delti i Uscu nisu isti. I meni su ti u Uscu (mislim da se zovu Dva Stapica) bas dobri. Neces dobiti ogromnu porciju ali neces dobiti ni pola kile kupusa u soja sosu.Problem sa Dva štapića u Ušću je što u Novom Sadu za iste pare sipaju tipa dvaput više. Ovde uzeo kod njih jednom i ostao gladan, u Novom Sadu se razvalim onako baš pristojno. I nije samo moj utisak, kaže i skvo... Ovi u Delti su katastrofa, klasičan kupus-restoran, da, bljak.Određen broj telefonskih Kineza, koliko sam primetio, ima taj problem da hranu koju donose prave drugačije od one koju možeš dobiti kada zasedneš u restoranu. Najbolji primer za to je Lucky Lee na Kosi - stvar koja se dobije u tanjiru meni izgleda totalno drugačije od one koju raznose u kutijama.edit: ... +1 za da je Absinthe okej, ali 700-800 dingera za porciju je imho 1 pretenciozni overkill. -_- Edited October 3, 2012 by Oxymoron
*edited by mod Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Hvala Arbaitmanu i Neri na preporuci za Chin-Chin na Senjaku. Oni kinezi tamo definitivno ubijaju i ne nalaze se u istoj dimenziji sa 90% ostale azijske kuhinje u Srbiji. Konacno sam doziveo ono sto sam mislio da je nemoguce a to je da narucim 6 jela i 3-4 predjela i da nigde nema ni mrvice kupusa. Cene su skroz pristojne pa je tako nas 6oro jelo i pilo sa sve predjelima, supama i picem za 7500din. Da ne idem puno o preporuke za klopu, slobodno sve pitajte osoblje (pogotovu ako je tu plava konobarica) i sve ce vam detaljno i bez greske preporuciti sta da uzmete a sta ne. A ko voli ljuto neka ne zaobidje ljutu ribu koju imaju tamo. Mislim da vrse i dostavu ali svakako im nije mesto na Brzoj Hrani.P.s. Fiskalni racun stigao na kineskom i u ¥-ima a jos su nam dali i kupon za 10% popusta za sledeci put i rekli nam da ako dolazimo sa vecom ekipom sacekamo do sledecegm eseca jer sada ume da bude guzva i da budu sporiji a sledeceg meseca zavrasvaju papire jos jednom kuvaru iz Kine.
yolo Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 (edited) TI su vec odavno najbolji ovde. Mislim da to drzi ekipa koja je nekada drzala onaj legendarni restoran u atomskom sklonistu na kraju Novog Bgd...Kad smo kod kineza, vidim da ih niko ovde ne pominje, sasvim je pristojan (i ne-kupusan) Mali Mao u Visnjicevoj, pod uslovom da se nisu pokvarili jer sam poslednji put bio pre 6 meseci. Jedini problem ako licno idete je vlasnik smarac koji svaki put svakom gostu mora da isprica neku Baron MInhauzen pricu o tome gde je sve, kako i kome kuvao, ali imaju i delivery tako da se to moze zaobici. Edited October 3, 2012 by gazza1
yolo Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 hm nisam bas najsigurniji koji je od ovih brzih topika, kod kalenci pijace u Njegosevoj otvorio se Byblos Express to je valjda od istoimenog restorana fast food, imaju nekih 7-8 razlicitih jela, rade od 00-24, Probao sam falafel dosta drugacije zacinjen nego onaj u Tel Avivu, najverovatnije isti zacin koji dominira u shawarami kod Palestinaca, pita hleb prave na licu mesta, drugaciji nego kod ostalih...da ovo je vise za fast food meso, ali ajd, probah ga ja i danas i to pilecu svarmu koja je neobicna, to je napribilizniji opis, posto je grilovani pileci stek prethodno izmariniran i onda iseckan, zacini su dosta blagi a najbolji detalj je sveze pecena pita. sa druge strane ima neki majonez koji ne pamtim iz svojih arapskih kulinarskih izleta ali nema veze. recimo da je ukusno ali da i pored tog odmaka od hard core kuhinje ovo ipak malo kabasto leze u stomak (moj standardni problem sa palestincem)...najveci problem je IMHO cekanje, treba neko da im objasni da express i 12-15 minuta cekanja na jelo nigde na planeti ne idu zajedno. cak je i slow motion grk sa bajlonija speedy gonzales.
Аврам Гојић Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 pitanje - jel ima "Cin Cin Kvan ju de", senjacki Kinez, bastu ili se sedi samo unutra?
Recommended Posts