Jump to content
IGNORED

Brza hrana - ostalo

yolo

Recommended Posts

Posted

U Delti i Uscu nisu isti. I meni su ti u Uscu (mislim da se zovu Dva Stapica) bas dobri. Neces dobiti ogromnu porciju ali neces dobiti ni pola kile kupusa u soja sosu.

Posted

I meni su u Ušću skroz ok. Naravno, ne znam koliko je ta hrana u suštini kineska, ali je ukusna i nekako bolja nego što očekuješ kada je gledaš onako složenu u vitrini.

Posted

Jesi li im probao pekinsku patku?

Posted
meni je ovaj kinez sasvim dobar
Njih spomenuh, fantasticna hrana i ako naglasis da ti spreme kao za Kineze iliti na originalan nacin dobices pravu kinesku. U prethodnom postu spomenuh Golden wok kao los, ali sad vidim da nisam od njih narucivala vec od Gong-a, komentar ostaje da su losi
Posted
Jesi li im probao pekinsku patku?
nisam, jeo sam uglavnom predjela, prolećne rolnice i knedlice su prva liga. oni koji su bili sa mnom vele da je i ostalo odlično
Posted

Jeo sam prosle nedelje Indeks sendvic u 30. bloku, soliter pored avtobuske stanice, lokal gleda na ulicu. Nije lose, ali nista epohalno. Mislim da je onaj u Nusicevoj malo bolji, ali je ovaj verovatno nesto obilniji.

Posted
to nije kinez. to je braca grubacic.
naravno, znam. nije merilo postodoticni dopicnjak drzi i ovo:
Gde onda jesti kinesku?
absint najbolja i shodno, najskuplja kineska hrana u beogradu; odvratne njuske, konsternirajuce ukusan (&obilan) chow.
Telefonski kinezi ne valjaju kurcu.
ovi gore raznose za imucnije.
Posted

hm nisam bas najsigurniji koji je od ovih brzih topika, kod kalenci pijace u Njegosevoj otvorio se Byblos Express to je valjda od istoimenog restorana fast food, imaju nekih 7-8 razlicitih jela, rade od 00-24, Probao sam falafel dosta drugacije zacinjen nego onaj u Tel Avivu, najverovatnije isti zacin koji dominira u shawarami kod Palestinaca, pita hleb prave na licu mesta, drugaciji nego kod ostalih...

Posted (edited)
I meni su u Ušću skroz ok.
U Delti i Uscu nisu isti. I meni su ti u Uscu (mislim da se zovu Dva Stapica) bas dobri. Neces dobiti ogromnu porciju ali neces dobiti ni pola kile kupusa u soja sosu.
Problem sa Dva štapića u Ušću je što u Novom Sadu za iste pare sipaju tipa dvaput više. Ovde uzeo kod njih jednom i ostao gladan, u Novom Sadu se razvalim onako baš pristojno. I nije samo moj utisak, kaže i skvo... Ovi u Delti su katastrofa, klasičan kupus-restoran, da, bljak.Određen broj telefonskih Kineza, koliko sam primetio, ima taj problem da hranu koju donose prave drugačije od one koju možeš dobiti kada zasedneš u restoranu. Najbolji primer za to je Lucky Lee na Kosi - stvar koja se dobije u tanjiru meni izgleda totalno drugačije od one koju raznose u kutijama.edit: ... +1 za da je Absinthe okej, ali 700-800 dingera za porciju je imho 1 pretenciozni overkill. -_- Edited by Oxymoron
Posted

Hvala Arbaitmanu i Neri na preporuci za Chin-Chin na Senjaku. Oni kinezi tamo definitivno ubijaju i ne nalaze se u istoj dimenziji sa 90% ostale azijske kuhinje u Srbiji. Konacno sam doziveo ono sto sam mislio da je nemoguce a to je da narucim 6 jela i 3-4 predjela i da nigde nema ni mrvice kupusa. Cene su skroz pristojne pa je tako nas 6oro jelo i pilo sa sve predjelima, supama i picem za 7500din. Da ne idem puno o preporuke za klopu, slobodno sve pitajte osoblje (pogotovu ako je tu plava konobarica) i sve ce vam detaljno i bez greske preporuciti sta da uzmete a sta ne. A ko voli ljuto neka ne zaobidje ljutu ribu koju imaju tamo. Mislim da vrse i dostavu ali svakako im nije mesto na Brzoj Hrani.P.s. Fiskalni racun stigao na kineskom i u ¥-ima a jos su nam dali i kupon za 10% popusta za sledeci put i rekli nam da ako dolazimo sa vecom ekipom sacekamo do sledecegm eseca jer sada ume da bude guzva i da budu sporiji a sledeceg meseca zavrasvaju papire jos jednom kuvaru iz Kine.

Posted (edited)

TI su vec odavno najbolji ovde. Mislim da to drzi ekipa koja je nekada drzala onaj legendarni restoran u atomskom sklonistu na kraju Novog Bgd...Kad smo kod kineza, vidim da ih niko ovde ne pominje, sasvim je pristojan (i ne-kupusan) Mali Mao u Visnjicevoj, pod uslovom da se nisu pokvarili jer sam poslednji put bio pre 6 meseci. Jedini problem ako licno idete je vlasnik smarac koji svaki put svakom gostu mora da isprica neku Baron MInhauzen pricu o tome gde je sve, kako i kome kuvao, ali imaju i delivery tako da se to moze zaobici.

Edited by gazza1
Posted
hm nisam bas najsigurniji koji je od ovih brzih topika, kod kalenci pijace u Njegosevoj otvorio se Byblos Express to je valjda od istoimenog restorana fast food, imaju nekih 7-8 razlicitih jela, rade od 00-24, Probao sam falafel dosta drugacije zacinjen nego onaj u Tel Avivu, najverovatnije isti zacin koji dominira u shawarami kod Palestinaca, pita hleb prave na licu mesta, drugaciji nego kod ostalih...
da ovo je vise za fast food meso, ali ajd, probah ga ja i danas i to pilecu svarmu koja je neobicna, to je napribilizniji opis, posto je grilovani pileci stek prethodno izmariniran i onda iseckan, zacini su dosta blagi a najbolji detalj je sveze pecena pita. sa druge strane ima neki majonez koji ne pamtim iz svojih arapskih kulinarskih izleta ali nema veze. recimo da je ukusno ali da i pored tog odmaka od hard core kuhinje ovo ipak malo kabasto leze u stomak (moj standardni problem sa palestincem)...najveci problem je IMHO cekanje, treba neko da im objasni da express i 12-15 minuta cekanja na jelo nigde na planeti ne idu zajedno. cak je i slow motion grk sa bajlonija speedy gonzales.
Posted

pitanje - jel ima "Cin Cin Kvan ju de", senjacki Kinez, bastu ili se sedi samo unutra?