Jump to content
IGNORED

Brza hrana - ostalo

yolo

Recommended Posts

Posted

Uprkos Vasinoj preporuci danas prodjoh pored Indonezanaca i narucih Rendang za poneti.Cak sam stigao i da se ispricam sa likom koji sprema. Kaze da mu je tesko da nalazi sastojke ovde a da kada bi uvozio morao bi da otvori full restoran sa skupljim cenama. Npr limunovu travu ovde jedva da moze da nadje, a u Indonezije je nabere u dvoristu. Tako da je ovo najbolje sto moze da postigne u trenutnim uslovima.Posle kada sam dosao kuci u pakovanju sam nasao fino kuvani pirinac, gomilu zelene boranije i listice govedine u nekom uljastom sosu polivene najobicnijim ljutkastim suvim paprikama. Totalno razocarenje :(

Posted

rendang je bas bezveze, to mi je jedino jelo tamo za zaobilazenje. nudle su mi skroz super, seafood u supi na primer mada su i ostale odlicne.

Posted (edited)

Jeo tamo posve dobar Rendang. Nije bilo govora o listićima govedine nego o vrlo dobroj količini govedine propisnog kvaliteta. U sosu nije dominiralo nikakvo ulje neko odlično odmeren ukus kokosa.

Edited by pacey defender
Posted

Uh ti si bas imao srece. Ovde nije bilo ni mrve kokosa i to mogu da potpisem. Samo pirinac, listici, sos, boranija, susena paprika i par listova lovora.Dacu im jos jednu priliku sa supom koja mi je dobro izgledala prvi put kada sam bio tamo i eventualno karijem. Ali to kada bude malo manej vruce.

Posted

Kari je kao rendang, samo se zove kari i ima drugo bljutavo povrce.

Posted (edited)

Meni do sada dva najbolja jela su piletina i povrce u crvenom kari sosu(ljuto) i som. Ne volim ribu ali ovaj som se topi u ustima.

Edited by katamaran
Posted

Dacu im jos jednu sansu. Ako ne bude valjalo, i'll go after you.

Posted
Otvorena Фофа u Sarajevskoj. Redovi, besplatna pita za trudnice (kazu da veruju na rec)...
Ha, to mi je na 500 metara od kuće. Probaću koliko sutra.
Posted
Dacu im jos jednu sansu. Ako ne bude valjalo, i'll go after you.
Probaj Laki. Izvoli.btw obavezno probaj rolnice
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Quick Wok kod Vuka, ne znam kad je otvorilo, nabaso slučajno pre neki dan.Klasik fastfud, lepo osvetljeno, sterilno čisto, gomila simpatičnih kineskih mladića, svi znaju srpski, neki stariji angloamer isto tu, kanda gazda ili menađer.Probo piletinu sečuan (dobro) peking (dobro) bambus-šitake (onako, mada zapalo me hladno što zna biti mana kod ovakvih mesta)Cena velike porcije sa prilogom po izboru (pirinač, nudle, krompir,,,) 390 dinara što je sasvim OK, ali mislim da jako greše sa cenom male porcije od 310. Mali čajniz od nekih 200-250 jedino može biti ozbiljnije konkurentan na ovdašnjoj balkan/blistok/mek/pica/pita/burek fastfud sceni.

Edited by francuski sobar
Posted

jel to ima neke veze sa onim uberzlocincem bracom grubacicem kao i wok2walk ?

Posted
jel to ima neke veze sa onim uberzlocincem bracom grubacicem kao i wok2walk ?
Možda, doduše ono bila kao franšiza a ovo izgleda nije. Vidim ovde da se ko glavni vodi neki YUELIN CHEN !?U svakom slučaju sličan fazon, brzi kinez malo modifikovan za nas ...khm khm ...zapadnjake.Ko voli one nemodifikovane ima u onom veletržnom kineskom gradu duhova kod Grmeča. Bio prošlo leto, totalno ludilo. Bračni par koji se stalno pičkara ko oni u filmovima, ne govore ni srpski ni engleski, nema jelovnika a ni cena.Neručio nekako nešto, ne znam šta, samo da je ljuto, dobio nešto ne znam šta al odlično, obilno i prejeftino. Drugi put bilo nešto drugo al već skuplje i lošije.
Posted
Ko voli one nemodifikovane ima u onom veletržnom kineskom gradu duhova kod Grmeča. Bio prošlo leto, totalno ludilo. Bračni par koji se stalno pičkara ko oni u filmovima, ne govore ni srpski ni engleski, nema jelovnika a ni cena.
was ist das?
Posted
was ist das?
Mislim da je bila više kantina za zaposlene Kineze tamo. Sad vidim na netu da tu i nije više taj veliki Kineski tržni centar nego nekakav međunarodni (Bugarska, Rumunija, Turska, Indija, Kina, lol)Elem, otvorio i na Đeram pijaci kiosk sa mladom kineskinjom za šalterom. Jel' ko probo?
  • 3 weeks later...
Posted

Krenuo u setnju sa namerom da pojedem nesto sto nije pizza ili rostilj i setih se kroz maglu da se otvorio neki shatro doner iza vukovog parka pa sam se tamo uputio. No Prvo naletoh na neke Quick Wok kineze pa sam uzeo njih da oprobam u vidu secuan piletine sa pirincem i kiselo ljute supe.Supa je najcudnija koju sam u zivotu pojeo posto ima u sebi i povrca i tofua i mesa ali je tekstura takva da kao da jedes neki redak med a jos je bila i mlaka.Posle otvorio kutiju sa piletinom i izrucio je u tanjir a pirinac je ispao iz kutije u formatu savrsene kocke (prosto mi zao sto nisam slikao) da sam posumnjao da su ga u kutiju metnuli jos jutros. Osim toga unutra je bio Belgrade trademark sto se tice kineske klope u vidu kupusa, sargarepe, luka i razvodnjenog soja sosa sa dodatkom sveze piletine.Posle sam se setio da sam taj doner video negde nize niz ulicu ali jbg bilo je vec kasnoP.s. Izgleda da Sicuan na kineskom znaci "Tucana paprika"