Jump to content
IGNORED

Brza hrana - ostalo

yolo

Recommended Posts

Posted (edited)

cekaj, jel se zezas da nisi nikad cuo izraz zagasit ukus?bice da je to taj crnogorski jezik onda. mada mater nije crnogorka.zagasit je ovdje nasuprot svjez sto pretpostavljam da bi moglo imati veze sa zacinima.majkemi sam mislila da je to skroz konvencionalan izraz. makar kod mene jeste.

Edited by morgana
Posted
cekaj, jel se zezas da nisi nikad cuo izraz zagasit ukus?bice da je to taj crnogorski jezik onda. mada mater nije crnogorka.zagasit je ovdje nasuprot svjez sto pretpostavljam da bi moglo imati veze sa zacinima.majkemi sam mislila da je to skroz konvencionalan izraz. makar kod mene jeste.
nikako nije konvencionalan. cak i ja, izvanredno pismena osoba sa ogromnim vokabularom, prvi put cujem za izraz "zagasit".cekaj a kako nislis nasuprot svez? kao bajat, ili kao artificijelan?
Posted
nikako nije konvencionalan. cak i ja, izvanredno pismena osoba sa ogromnim vokabularom, prvi put cujem za izraz "zagasit".cekaj a kako nislis nasuprot svez? kao bajat, ili kao artificijelan?
kao taman i tezak, nasuprot lagan kao svez.valjda tako.obichno se koristi za boje, ali mater moze sve :D
Posted (edited)

^^nene, cekaj, mozemo li da se slozimo da postoji odrednica 'svjez ukus' i da ona nije u vezi sa rokom upotrebe hrane. tj, prosto je opis ukusa? pa suprotno od toga. kladim se na manjak zacina i preovladjujuci ukus leblebije, bilo da je stvar u samom falafelu ili u humusu koji je bio u kompletu.nije mi mama pri ruci da je pitam sta je tacno nedostajalo, to cu kasnije.kakogod, mnogo puta sam cula da se ukus ocjenjuje kao zagasit i to nikako ne samo u svojoj porodici.edit, bubo, moze mater sve, nije upitno, no postoje i ti izrazi koji se koriste ponegdje, a ponegdje ne, pa vjerujem da je to u pitanju.mislim, bude toga i u srbiji valjda, da se koristi neka fraza samo lokalno ili regionalno.al za zagasito bas nisam pojma imala da je toliko zbunjujuc opis hrane.

Edited by morgana
Posted

A je l jela ranije falafel? Pošto mi se iz tvog opisa čini kao da je očekivala nešto sasvim drugo.

Posted

Složio bih se sa Morganom, tj. njenom majkom, ono što sam jednom probao je stvarno bilo... ne bljutavo, ni neukusno, već sa skoro potpunim odsustvom ukusa. Opet, verovatno sam propustio prave začine/dodatke.

Posted

dabovicu, zabrinjavas me, posle dvojka si, ne znas ni sta je zagasit. za boje prvenstveno, al odmah mi jasno i u kontekstu hrane sta bi znacilo. i da, postoji svez ukus, å da nije povezan sa svezinom hrane. krastavci, lubenica i sl. i ukus i miris svezine.

Posted
dabovicu, zabrinjavas me, posle dvojka si, ne znas ni sta je zagasit. za boje prvenstveno, al odmah mi jasno i u kontekstu hrane sta bi znacilo. i da, postoji svez ukus, å da nije povezan sa svezinom hrane. krastavci, lubenica i sl. i ukus i miris svezine.
ovaj, ja sam znao sta znaci "dvojka si", samo sam pogresio u vremenskoj odrednici, mene ta fraza asocira na Bebu Loncar i pesme kao sto je "Pokloni svoj mi foto".miris svezine je sasvim ok, ali rec "zagasit" je verovatno plod zavere nekoliko vas da na brzinu i na prevaru ubacite novu rec u leksicki fond.
Posted (edited)

smaras smorom stotine smorovanek se uknjizi da sam ja (i ovi koji koriste tu rijec) polupismena, samo sjasi

Edited by morgana
Posted

A sto si izmenila obustavi u sjasi?Inace izvini, sledeci put kada kazes nesto zanimljivo kao sto je rec koja je sjajna, a za nju nisam cuo, necu te pitati za njeno znacenje i poreklo nego cu se tiho iskrasti sa topica.Sto si na kraj srca, jbt, izvini ako sam zvucao negativno, mada ni ne znam kada :(

Posted (edited)

pa znas sta, malo je neprijatno trpiti diskreditaciju rjecnika, nicim izazvano. iskoristila sam opis koji u mojoj jezickoj sredini nije nimalo nekonvencionalan tj cest je, a pritom iskreno govoreci nemam pojma ni da je u pitanju lokalizam. da ne idem do toga da je tema rasprave zapravo trivijalna.al ajd, ako je nesporazum u pitanju, onda izvinjenje i sa moje strane.

Edited by morgana
Posted
pa znas sta, malo je neprijatno trpiti iskreditaciju rjecnika, nicim izazvano. iskoristila sam opis koji u mojoj jezickoj sredini nije nimalo nekonvencionalan tj cest je, a pritom iskreno govoreci nemam pojma ni da je u pitanju lokalizam. da ne idem do toga da je tema rasprave zapravo trivijalna.al ajd, ako je nesporazum u pitanju, onda izvinjenje i sa moje strane.
zlo i naopako, nikada ne bih neciji recnik diskreditovao :)peace, love, unity i ono cetvrto iz akronima plur sto ne mogu da se setim sta je.
Posted

Treba mi preporuka za mesto gde se (jutrom) na miru može pojesti dobar burek.U Beogradu, na negde na potezu od železničke stanice (+ uža okolina) pa uzbrdo Nemanjinom do Slavije i dalje do Karađorđevog parka. Za par nedelja dolazi grupica stranaca u jednodnevnu posetu, a mnogo vole burek, pa sam dobio zadatak da izvidim teren.