Lezilebovich Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 falafele iz telavivhumuskuce, volim te+1 ... a i ono cudo sa jajima i paradajizom.Elem, danas cekam da kupim to sa jajima i u nekom trenutku mi gazda dodaje jednu kuglicu falafela, cisto da grickam dok cekam na red i jednu limunadu. Sutra idem da probam vegetarijanski sendvic.
*edited by mod Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 +1 ... a i ono cudo sa jajima i paradajizom.Elem, danas cekam da kupim to sa jajima i u nekom trenutku mi gazda dodaje jednu kuglicu falafela, cisto da grickam dok cekam na red i jednu limunadu. Sutra idem da probam vegetarijanski sendvic.I ja overih jutros shakshuku i tacno kao sto Gazza rece. Posirano jaje sa becarcem ali nekako uz onaj humus i njihov nikad sveziji hleb bas fino ide, pogotovu kada se trazi extra ljutog sosa. Jedino sto se ne bih zalio da je duplo veca <_< no dobro mogu da uzmem dva posto ionako sve pakuju kao za poneti
yolo Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 znaci, ako stvarno hocemo da do kraja utegnemo falafel da bude naj naj naj u cijeli svijet, svako ko se tamo hrani ima obavezu da pita gazdu: when are you going to offer some pickles. posto je lik totalna, nardrkana flegma i rutinski mi je odgovorio - never. why never? because it doesn't fit into my concept. what concept? a concept of falafel.mislim, realno sere, da je otvorio u gradu u kome sem njega postoji barem jos 1 ili 2 dobra falafela, naravno da bi morao da se iscima da ima cveklu, feferonke ili mesanu jevrejsku tursiju jer bi mu konkurencija preotela sve musterije. a da ne kazem da pogledate na policu levo, na kojoj stoje upravo 3 tegle tursije. znaci kao papagaji ponavljamo: when are you going to offer some pickles with your falafel?
darling Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 dok se svi najedete satarasa, za mene ne ostane nista, odnosno ostane falafel cula sam da je vegetarijanski odlican, to su svi prilozi + kuvano jaje. a za ove male privrednike s konceptom, prikljucicu se gradjanskoj inicijativi za tursiju, al sam skepticna. podsetio me na mustafu iz baklava dukat, koji ne pravi baklave s lesnikom, jer baklave s lesnikom ne postoje i isto vrsimo pritisak, eo vec godinu dana, svaki put ponavljajuci isto pitanje, al mustafi ne ulazi u glavu ako musteriju oce da plate baklave s da ne kazem cime, onda pravi baklave s da ne kazem cime. i, tako mustafa fura koncept, a sultans of istanbul prodaju baklavu s lesnicima, bademima, kokosom...no, i bez tursiju, fala mu sto je dosao u nas grad, da konacno i mi sto ne jedemo meso mozemo da jedemo hranu na ulici ko ljudi. kad bi dosla neka turska brza hrana...
ostoja Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 dok se svi najedete satarasa, za mene ne ostane nista, odnosno ostane falafel cula sam da je vegetarijanski odlican, to su svi prilozi + kuvano jaje. a za ove male privrednike s konceptom, prikljucicu se gradjanskoj inicijativi za tursiju, al sam skepticna. podsetio me na mustafu iz baklava dukat, koji ne pravi baklave s lesnikom, jer baklave s lesnikom ne postoje i isto vrsimo pritisak, eo vec godinu dana, svaki put ponavljajuci isto pitanje, al mustafi ne ulazi u glavu ako musteriju oce da plate baklave s da ne kazem cime, onda pravi baklave s da ne kazem cime. i, tako mustafa fura koncept, a sultans of istanbul prodaju baklavu s lesnicima, bademima, kokosom...no, i bez tursiju, fala mu sto je dosao u nas grad, da konacno i mi sto ne jedemo meso mozemo da jedemo hranu na ulici ko ljudi. kad bi dosla neka turska brza hrana...Trolic....meni baklava iz Dukata mnoooogo bolja od Sultana..... bez obzira na orah/pistaci princip :)
yolo Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 (edited) +1za pistac sarmu iz dukata ubivam. samo 1 mi je dosta. 1 falafel iza coska i 1 pistac sarma = 1 srecno Edited July 8, 2011 by gazza1
yolo Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Rat falafela u Beogradu!Šauarma Bar / Svetozara Markovića 37. 065 3555727Falafel je potpuno drugačiji nego u Tel Aviv Humus Houseu - očigledna razlike između 2 škole, arapske i jevrejske. Ovaj lokal vode Palestinci i njihov falafel se pakuje u tanku tortilju, ukus je čini mi se manje "ublažen" nego u TAHH, nekako je siroviji i jači, što se posebno odnosi na humus. Ali je jednako dobar, samo na drugi način. Tahini sos je čini mi se u njihovom slučaju crvenkaste boje, verovatno dodaju neki ljuti sos. Sve je vrlo autentično što se tiče ukusa.Pored falafela imaju pileću i teleću švarmu (giros) a prodaju sve to u kućnim varijantama. Kilo humusa je 500 dinara, falafel na komad je 20 din, švarma je 900/1300 din.
MayDay Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 gazzo, ajd kupis fransizu za onaj obicni maoz. aaajdeee, meni bolje od toga ne treba.
luba Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 jebote, pa kako cemo sad da predjemo taj rubikon?jednom u tel aviv = dvaput kod palestinca, ili neka druga formula?
yolo Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 (edited) u potpunosti podrzavam povratak srbalja svojim zaboravljenim korenima o cemu dovoljno govore 2 nove baklavdzinice i 2 falafelnice i 2 objekta za prodaju sandzackih halal proizvoda. ne zajebavam se, ako sve ovo prezivi, a mislim da hoce, bice to daleko veci korak napred u smislu lecenje nase teske istocne ksenofobije nego svi projekti odgovornosti i pomirenja koje znam. sto se tice rubikona, dragi su mi i jedni i drugi i hvala im sto su dosli u ovaj usrani grad /narocito izraelac, palestinci su "nasi"/ i podrzacu i jedne i druge, premda su mi arapi iza coska:)... ali sigurno ne dozivljavam ni jedne ni druge kao produzenu ruku hezbolaha ili IDF. pa to je samo falafel:)zapravo, ko bude prvi ubacio tursiju u ponudu, dobice thumbs up od mene. palestinac mi je danas rekao da ne moze legalno da uveze ali da ce pokusati da je napravi sam ovde.mau, ako bih otvarao fransizu, onda bi to bio prizrenski kebaptore nalik na ovohttp://www.facebook.com/pages/Qebaptore-LLAUSHA/362157594751?sk=infoovaj cevap bi zatvorio sve u gradu. Edited July 8, 2011 by gazza1
Frank Pembleton Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Rado bih svratio u taj tel aviv, i uzeo jedan rucak za poneti za dvoje jesnih.Jel ima nekih preporucenih kombinacija ili da banem kod njih i da se prepustim njihovom izboru?
Frank Pembleton Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Rado bih svratio u taj tel aviv, i uzeo jedan rucak za poneti za dvoje jesnih.Jel ima nekih preporucenih kombinacija ili da banem kod njih i da se prepustim njihovom izboru?Niko ništa a?
hazard Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Ja jeo pre neko vece falafel u tom tel-avivu, solidan je, ukusan, ali nisam nista drugo probao
darling Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Niko ništa a?to je kiosk, dodjes, procitas sta ima, ili pitas, i jedes sta ti se jede. falafel je genijalan, al nista drugo osim falafela nisam jela. cula sam i da je vegetarijanski sendvic odlican.
Recommended Posts