pacey defender Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 nisam imao pojma da je ovako lako napraviti humus. ostalo ispod radara, što se kaže. tim pre što imam neotvoreno pakovanje tahine iz egipta.
*edited by mod Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Steta za Slomija stvarno, humus definitivno najbolji a i jedini u gradu koji se cimao da ima tabuli u ponudi :(
yolo Posted October 10, 2014 Author Posted October 10, 2014 moj dobar ortak iz tlv koje me vodio po arapskim humus rupama u jaffi kad je dosao ovde i video da nema hummus house u bukvalnom smislu kakav postoji tamo, nevidjeno se lozio da otvara to ovde. s obzirom da opcija preseljenja iz izraela ovde nije jos iscrpljena (zena mu beogradjanka), mislim da ima sanse da to docekamo. on je hteo da pravi mesto kao sto su te arapske rupetine. tamo ujutro krecu da spremaju humus, oko 11h otvore i rade dok se ne proda a vecina se zatvori i pre kraja vremena za rucak, najkasnije do trojke. sluzi se kao sto je shlomi prodavao obroke, znaci humus u tanjiru pa biras da li hoces sa falafelom, piletinom, patlidzanom ili necim trecem. narucis, dobijes svoje jelo za 2 minuta, pojedes i palis. nikakva mistifikacija, prosto ko pasulj. kapiram da bi sa malo dobre reputacije bio hit i ovde. meni taj koncept idealka da ne ruiniras sopstveni zivot vodjenjem kafane u srbiji, kao sto to uradi vecina koja otvori iz entuzijazma.
Marcus Wulffings Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 ja sam usao u trag sastojaka koje je koristio shlomi za njegov humus pa ko hoce da se zajebava moze da radi reverse engineering. tahina je bila od onog palestinca kod arandjelovca, bese alvasari - prodaje se kao supervero brendirana. povremeno je nema ali je opet naruce. ubedljivo jedina koja valja ovde. leblebije su bioland, uvoz iz indije. ja imam pakovanje od 4kg koje mi je ostavio pred put ali mislim da oni imaju i neka manja, treba pitati po spajzovima. dosta su sitne, uopste ne lice na ove iz vera. od zacina je koristio samo limun, kumin i so. mislim da nije turao bluk. truba mi da ga pitam za recept da se ne utripuje, ali to je to. i imao je brutalan mikser, nista iz kucne varijante mu ne prilazi. mozda je tajna bila u tome. mora da je koristio onaj veganski vitamix blender, košta 600 jura i stvarno razbija
Marcus Wulffings Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 moj dobar ortak iz tlv koje me vodio po arapskim humus rupama u jaffi kad je dosao ovde i video da nema hummus house u bukvalnom smislu kakav postoji tamo, nevidjeno se lozio da otvara to ovde. s obzirom da opcija preseljenja iz izraela ovde nije jos iscrpljena (zena mu beogradjanka), mislim da ima sanse da to docekamo. on je hteo da pravi mesto kao sto su te arapske rupetine. tamo ujutro krecu da spremaju humus, oko 11h otvore i rade dok se ne proda a vecina se zatvori i pre kraja vremena za rucak, najkasnije do trojke. sluzi se kao sto je shlomi prodavao obroke, znaci humus u tanjiru pa biras da li hoces sa falafelom, piletinom, patlidzanom ili necim trecem. narucis, dobijes svoje jelo za 2 minuta, pojedes i palis. nikakva mistifikacija, prosto ko pasulj. kapiram da bi sa malo dobre reputacije bio hit i ovde. meni taj koncept idealka da ne ruiniras sopstveni zivot vodjenjem kafane u srbiji, kao sto to uradi vecina koja otvori iz entuzijazma. izreketiraće ga kao šloksija što su, teško da se u beogradu išta isplati raditi
yolo Posted October 10, 2014 Author Posted October 10, 2014 mislis da su ga reketirali? stvarno ne znam, sem da je poslednjih dana bio na ozbiljnom alertu za samoodbranu nije vitamix, neka pro sprava.
Marcus Wulffings Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 racketeering je prvo što mi pada na pamet
banatjanin Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 video i predhodnih dana da se piše o ribeli i tako tome... iskreno, probao iz radoznalosti: fuj pravim svoj hummus, mislim dobar, ( zna gazza ) mada mislim da je tek u poslednjih nekoliko izvedbi, posle par godina, ispao baš kako treba i to posle prosvetljenja opet baš od gazzinog humusa: elem, ozbiljno sam pojačao limun. sve sem leblebija, soli, hcmulja, alvasari (mislim da tip ipak nije palestinac, nego sirijac) tahinija (ne, ne možete sami da napravite tahini, zaboravite to) , kumina, bluka i limuna sam odavno odjebao. ja ga meljem i mlatim cepterovim štapnim mikserom, pokazao se bolji od jakog kućnog blendera. radim malo duže, ali humus postane konzistentan i potpuno flafi. falafel je drugo, to mi nikad nije uspelo, i nikad i nisam jeo falafel dobar kao kod šlomija.
ljakse Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 ne, ne možete sami da napravite tahini, zaboravite to +1
Frank Pembleton Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 A gde ima tahini sem u Veru, ako sam vas razumeo? Poslato sa WC šolje by BVK
banatjanin Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 to je ovaj tahini: http://www.alvasari.rs/ ima ga po rinfuznim radnja ali oni za Vero prave njihovu etiketu, pa je solidn jeftiniji druga opcija su oni makedonski taanovi koji ni k ne valjaju. gorki su, ne mirišu dobro i redovno se odvaja ulje od čvrstog dela što posle ni hiti bušilicom ne može da se razbije. ovaj Alvasari tahini može da se jede sam ko voli
darling Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 u domacoj radinosti humus ce biti svilen end flafi, il pju kremozo sto bi rekli talijani, i sa obicnim stapnim mikserom od 250 w, ako vas ne mrzi da ljustite leblebije posle kuvanja. znaci, opne cao.
banatjanin Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 ljušĆenje leblebija je ozbiljna zajebancija. moj melje sve
cmrlj Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 tahina je bila od onog palestinca kod arandjelovca, bese alvasari - prodaje se kao supervero brendirana. povremeno je nema ali je opet naruce. ubedljivo jedina koja valja ovde. jedno vreme, dok mu rezultat redovne nedeljne analize nije rekao da taj tahini "ne smem da kazem sta sadrzi", pa se vratio uvozu iz izraela.
Recommended Posts