Jump to content
IGNORED

Brza hrana - ostalo

yolo

Recommended Posts

Posted

Palestinci imaju ocajno los humus koji ne zasluzuje da se tako nazove. Razvodnjeni i nezacinjeni buckuris od skuvanih lebleblija u kome nema tahine ni u tragovima. Fuck that, ne treba mi dalje od toga. Piletinu u raznim agregatnim stanjima mogu da jedem na 120 mesta u gradu ali ovo ne.

Posted (edited)

Sad mi zao sto nikad nisam probao humus kod Slomija :(

Kod palestinca ga redovno uzimam kao prilog ali sam samo jednom kupio na meru i nisam se navukao. Secam se da mi se vecina pokvarila.

Jesi probao nekad ono sto pravi Ribella? Valja li to cemu?

http://ribella.rs/en/products/houmous.1.26.html

Edited by katamaran
Posted (edited)

Palestinci imaju ocajno los humus koji ne zasluzuje da se tako nazove. 

+1

Svaki domaći humus koji sam usrao praveći ga pijan u 4 ujutru je Šlomi za ono njihovo sranje.

Što se tiče recepata za homemade humuse, falafele i dr, napajajte se na izvoru

Edited by ljakse
Posted

Što se tiče recepata za homemade humuse, falafele i dr, napajajte se na izvoru

Imam neki tahini u frizu. Bas cu da probam da napravim humus

Ovo jos jednostavnije od falafela.

Posted

Btnj, ne znam za te Ribelle, ali gledo ovih dana one šatro fensi domaće humuse bez glutena, sa blukom, kurcem palcem u onim hipsterskim teglicama, za 270 kinti, i kontam kako bi bilo do jaja baciti se u takav neki biznis prodavanja magle.

Posted

Jesi probao nekad ono sto pravi Ribella? Valja li to cemu?

http://ribella.rs/en/products/houmous.1.26.html

nisam, mrska mi je ideja da kupujem fabricki humus. ili kupim ili napravim sam.

probao sam jednom onaj crnogorski koji je pominjao pavlle, tjah. nekakav krem jeste ali da li je bas humus, ne znam.

mada ne slusajte mene, ja sam spartao izraelom uzduz i popreko, jeo i od arapa i jevreja i apsolutno sam snobcina na kvadrat kada pricamo o humusu. meni je to jedina hrana sa kojom, kada je vrhunska, imam ozbiljne psihodelicne fleseve sa prizorima iz biblije.

falafel sam pravio na gajbi, lako je ali me smara to przenje. mislim da bi moglo na papir u dobru rernu, ali me i to ne privlaci, kad sam gladan prosetam do kioska.

Posted (edited)

konzerva kuvane leblebije u maksiju 52 dinara. tahini iz vera 400. leblebije plus par kasika tahinija, beli luk, maslinovo, zacini, stapni mikser, gotov je za dva minuta.

tel aviv je otvoren i u nusicevoj.

Edited by darling
Posted (edited)

jbga ovako bi trebalo da izgleda top humus, zanemarite hacilim odozgo

snimljeno u kerem haitemanimu pored carmel pijace u TLV, kraj u kome zive jemenski jevreji (koji su mentalno 99% arapi)

realno, 97% mesta u koje slucajno udjes tamo ima taj kvalitet. to je pitanje ponosa, prvi gost bi im pljunuo u tanjir loseg humusa, niko se ne zajebava sa pitanjem nacionalnog (svejedno kog) ponosa...

320404_10150292979162643_1371892217_n.jp

Edited by gazza1
Posted

konzerva kuvane leblebije u maksiju 52 dinara. tahini iz vera 400. leblebije plus par kasika tahinija, beli luk, maslinovo, zacini, stapni mikser, gotov je za dva minuta.

Ja samo prvu stavku zamenim klasik varijantom, potopljene leblebije.

Posted

ja sam usao u trag sastojaka koje je koristio shlomi za njegov humus pa ko hoce da se zajebava moze da radi reverse engineering.

tahina je bila od onog palestinca kod arandjelovca, bese alvasari - prodaje se kao supervero brendirana. povremeno je nema ali je opet naruce. ubedljivo jedina koja valja ovde.

leblebije su bioland, uvoz iz indije. ja imam pakovanje od 4kg koje mi je ostavio pred put ali mislim da oni imaju i neka manja, treba pitati po spajzovima. dosta su sitne, uopste ne lice na ove iz vera.

od zacina je koristio samo limun, kumin i so. mislim da nije turao bluk. truba mi da ga pitam za recept da se ne utripuje, ali to je to.

i imao je brutalan mikser, nista iz kucne varijante mu ne prilazi. mozda je tajna bila u tome.  

Posted

a tek pita hleb što je bio dobar, mekan ko duša :(

Posted

mislim da nije turao bluk

Verovatno jeste, ali onako minimum, za umami tač, ne da se oseti kao bluk.

Posted

misliš pite? nema šanse, kad sam se jednom prešla i jela tamo bili su tvrdi, ne bajati, nego je korica bila baš debela

Posted

tja, moguce. meni se danas ucinilo da je OK.