zola89 Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Cini mi se da je Klemenca prilicno utanjio sa porcijama, po starom dobrom sprskom ugostiteljskom obicaju. Mada je malo pozurio cak i za te standarde, nije sastavio ni dva meseca pre nego sto se ofucao. Moram da potvrdim opazanja drugara Milogleda, porcije su osetno smanjene. Bio danas, lepinja je promenjena, sad je onako obican somun i kolicina mesa je osetno smanjena, mada je verovatno sada dovedena na onih 170g koje su propisali da ima. Kvalitet ostao na nivou.
banatjanin Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 (edited) bio kod Sirijaca u Al Sham-u u 29. novembra odmah da razjasnimo: ono je 1 standard i meni realno najbolja hrana sa Istoka trenutno u Beogradu. da ih Allah poživi... naravno, ima rupa i fali kozmetike, ali sa onim kvalitetom i cenama, to je to. redom: humus je vrhunski, malo grublji, začinjen, mastan i kremast, i kako je gazza bio naveo: mora da se kane malo limuna u njega. na astal će vam ionako stići plastično boklače sa limunovim sokom, ako ne stigne, tražite falafel je meni potpuno nov, najzačinjeniji koji sam jeo, dosta korijandera (!) , zelen i ukusan. šaurma je pečena na ćumuru, isto odlično i obilno začinjena, jedina je mana što je pileća. pitao sam, juneću neće imati nikad... ali potpuni hit mi je, što je opet i gazza otoič napisao, kube. uštipci od junetine i bulgura, sa začinima i pinjolima. kad ih stisneš samo pljušte sokovi, meko, mirisno, ukusno, sočno.... pita hleb topao, razvlače i peku na licu mesta. mutabal kremast i mastan, salate sveže. ekipa brkatih arapa za stolom do našeg pojela je svu čorbu od sočiva, pa je za nas nestalo. ipak, izgledala je ukusno i služila su je sa nekih hrskavim flekicama u činiji (da, zveram i zjakam u tuđe tanjire!) porcije su oko pet glava, a sendviči odnosno, klasične rolne u pita hlebu za poneti oko 200 (falafel) do 250 (šaurma) - što je znatno jeftinije i od Tel Aviva i od Palestinca u S. Markovića, a jednako obilno i realno bolje. fino je izgledao i juneći kebab, ćuretinu sam po preporuci zaobišao. i pazite: ima niz jela koja nisu upisana u jelovnik, poput neke salate od leblebija koj ovaj car nahvali tamo, kao i neko jelo (zaboravio ime) od pirinča i junetine sa obiljem sosa.... samo pitajte. to za drugi put, vraćaću se. ekipa koja sedi tamo strogo je arapska. rade naturalizovani Arapi, izvesno Sirijci (pošto je Al Sham ime za Siriju ili ceo Levant) a i negde piše Sirija čini mi se... ambijent opskuran, ali čisto. zaposleni sasvim orijentalno ležerni.... piva nema, očekivano, voda,kola, fanta... Edited January 27, 2015 by banatjanin
yolo Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 (edited) :ziga: ja sam poslednjih 7 dana 5x jeo tamo, imaju ups and downs ali je generalno na delu najbolja verzija stereotipa o arapskom postenju i gostoprimstvu. plus su cene ekstremno fair za bullshit koji vlada u gradu. juneci kebab je bio krsh, majstor je uspeo da ga ugljenise, sasusi i smanji na trecinu pocetne velicine. to je jedino sto realno ne valja. realno vam ne treba pored svarme ili falafela koji je najbolji u gradu. koga smara da ide u detalje, svarma u tortilji realno zakiva za 250 din. sledeci put trazi crni caj uz sve sto jedes, verovatno ti nece ni naplatiti. to sto su ti dobili uz corbu od sociva je deep fried izlomljena tortilja. puste je da se sasusi, polome i ubace u fritezu. nista vredno pomena sem kao detalj. mislim da nikada tamo nisam video belca ili srbina tamo, iskljucivo hard core sirijska ekipa ukljucujuci neke nadrkane a gotivne pirsovane i tetovirane klince, verovatno studentarija. ja gazdi pre neki dan otkrio omara sulejmana, on ga pustio i iskljucio posle 3 minuta. kaze, ovo je bre neki sirijski cigan, to je ista muzika ko ova vasa dole sa juga. Edited January 27, 2015 by yolo
banatjanin Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 prekoputa Optimista, pa malo dole... druga kuća od ugla (može biti Cetinjska)
*edited by mod Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Navukli ste me ovom pricom o Sirijcima, pa mi se prijeo falafel. Ali posto nisam bio blizu 29og otisao sam kod Libanaca kod Kalenica... Koje srozavanje kvaliteta uz prosirenje ponude klasicnim libanskim specijalitetima kao sto su pica sendvic i pancerota. Hleb koji su pravili kada se naruci i koji im je bio maltene trejdmark je zamenjen sa nekim unapred napravljenim suvim hlebom koji je sam od sebe poceo da se lista a falafel bi na blind testu po ukusu ladno prosao kao kroket od krompira. Jedino je humus valjao :(
Hamlet Strašni Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Jeo danas ćevape u baš ćevapima iza durmitora. Nisu uopšte loši bili. Za 510 kinti sam se razvalio Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Аврам Гојић Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Al Sham je neverovatno prijatno mesto. Počeo sam da odlazim tamo na porciju falafela i dve šolje crnog čaja. Sediš, slušaš mrmljanje na arapskom, opustiš se samo tako. Prozor u Levant.
*edited by mod Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Ja svratio danas do Klemence posto reklamiraju neki novi sendvic duplo veci sa 3 u 1 kombo rebarca, plecka i but. Doduse ispalili ih dostavljaci za rebarca danas pa sam morao da se presaltujem na kubanca. Neko je spominjao da su smanjili poricje. Jebem li ga mozda i jesu za ostale sendvice ali kubanac je i dalje na istom nivou.
assück Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Al Sham je neverovatno prijatno mesto. Počeo sam da odlazim tamo na porciju falafela i dve šolje crnog čaja. Sediš, slušaš mrmljanje na arapskom, opustiš se samo tako. Prozor u Levant. bili sinoc, juce, kad god, pre 9 sati u Al Shamu. kebab super. falafel super. onaj neki shish nesto pile super. muzika super. value for money
katamaran Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Cini mi se da je Gazza nahvalio njihov humus pa sam uzeo danas da probam i nisam odusevljen. Vise mi se svidja ono sto sam ja dva puta sam pravio.
assück Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 ima smisla ono sto je rekao, moze malo limuna unutri
Recommended Posts