Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jezički XEJT

Featured Replies

Još jedan hejt :neprijatan bol :isuse: u reklami za neki preparat, takođe sam videla na TV-u jutros.
postoji i prijatan bol. Pravda za BDSM populaciju! twak.gifhappy.gifJedan mali i neracionalni hejt za upotrebu reči "druže". Svi mi se obraćaju tako u poslednje vreme.
  • Replies 3.1k
  • Views 264.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikakvo ukidanje tačke iza rednog broja pisanog arapskim ciframa se nije desilo, ljudi su jednostavno masovno postali nepismeni.

• Gojko & Stojko
    Gojko & Stojko

Ima ona priča o profi filozofije koji je pred đacima ubacivao u veliku teglu (onu za turšiju) velike krompiraste oblutke, pa kada nije mogao da doda više oblutaka pitao đake "jel' puna tegla?", a đaci

• "jezivo talentovano biće"  

Posted Images

otvaranje utakmice angry.gif Srbija je dobro otvorila utakmicu...
Шта све неће урадити зарад телевизије. Наводно, те затворене утакмице не изгледају тако добро, и теже се удевају рекламе, мош мисити.
Jedan mali i neracionalni hejt za upotrebu reči "druže". Svi mi se obraćaju tako u poslednje vreme.
Друже, разиђи се.

Sve dok nisi matori u redu je.

Ili zemljače.

batice :isuse: doduse srecom ne komuniciram mnogo sa beogradjanima :)jedna od najodvratnijih u poslednje vreme, koja nekako postaje simbol nepotrebnog koriscenja stranih reci kod novih menaDJera, je svakako benefit

Edited by garoviks

Ja kad pričam s nekim iz Srbije i pokušavam da objasnim koje benefits dobijam na poslu (dakle stvari osim plate), nikako ne mogu da iznađem pravu reč na srpskom (ni slovensku ni neslovensku). Postoji li? :unsure:

Ja kad pričam s nekim iz Srbije i pokušavam da objasnim koje benefits dobijam na poslu (dakle stvari osim plate), nikako ne mogu da iznađem pravu reč na srpskom (ni slovensku ni neslovensku). Postoji li? :unsure:
Бенефиције, принадлежности, надокнаде, накнаде. Беше она накнада за топли оброк, ако то није било бенефит, онда је макар акваланг или туп као цигла.
ovde se sada benefit ne koristi u tom smislu, nego kada se prica o ostvarenju koristi generalno, najcesce naravno u novoj poslovnoj komunikacijinaknade mi zvuce kao idealna rec ( vec spomenuta za topli obrok, i jos popularnija u narodu naknada za koriscenje godisnjeg odmora, tzv regres ) ipak, sve navedene reci iz prethodnog posta sada uspesno zamenjuje nova, naravno strana, bonus onima koji se na ovakav nacin sada izrazavaju

Sta je brending? Kada na after vik partiju, u trendi kaficu, korporejt menadzer nalozi svom hed hanteru da na tim bildingu izabere nekoliko advertajzera, kopirajtera, marketing frikova, opinion mejkera i trendsetera, ... koji ce nakon striminga, na krijejtiv mitingu, odabrati tim menadzera i na visednevnom brejn stormingu,ako treba i preko onlajnkonferensa, uz kofi brejkove i lagani finger fud, napraviti autenticni trejd mark! A GDE SE SVE DESAVA ???? U VIZITORSKOM CENTRU OF KORS!!!

trebalo bi hitno uruciti orvelov esej politika i engleski jezik

postoji i prijatan bol. Pravda za BDSM populaciju!
Palo je i meni na pamet, ova populacija sigurno nije ciljna grupa proizvođača i predmet razmišljanja njihovog marketinškog tima.Ako ga uopšte imaju i ako ovi uopšte misle, a sumnjam i u jedno i u drugo.Hvala što si me upozorio, na ovo pravi si drug :D .Mene zovu seko, npr. kad odem na pijac, što počinje da prija u izvesnim godinama.Prvo ti prija kada te počnu zvati gospođom, a ti devojčica ( obično prodavci Romi, opet na pijaci ), a onda kad postaneš gospođa, prija ti da si seka :wub: .

možda je već spomenuto (oprostite ako se ponavljam). kad se neko nekome izvinjava * ja sam (joj) se izvinUla. * izviniti vs izvinUti.

teško tako direktno da može da se prevede. Ili ranije ponuđeni odgovori, ili "prednosti zaposlenja tu-i-tu".Po meni, benefiti nisu samo materijalne prirode, pa mi je ono "naknade" malo preusko definišuće.

Da. Benefit je sve od zdravstvene zaštite do korišćenja kompanijine lože u operi.

Da. Benefit je sve od zdravstvene zaštite do korišćenja kompanijine lože u operi.
pogodnosti?
možda je već spomenuto (oprostite ako se ponavljam). kad se neko nekome izvinjava * ja sam (joj) se izvinUla. * izviniti vs izvinUti.
Ja sam izvinula nogu :( , :D .
isto kao zaspim vs zaspem sta zasipaju da mi je znati... :D