Jump to content
IGNORED

Jezički XEJT

makaronee

Recommended Posts

Posted (edited)

Bezbedonosno se uvuklo i u zakone i podzakonske akte, počev od 2003. godine, a ja to uočila pre neki dan.

Edited by halloween
  • 3 weeks later...
Posted

i da, poserem se u potenciranje reči "licimuri", ma pokenjam se direktno u adekvatno mesto

Posted (edited)

mene kontam i skapiro

Edited by exTRaGluv
  • 4 weeks later...
Posted

Državni službenik na položaju, na više mesta upotrebio izraz "carska larva". Jaje- larva- lutka- car tvrdokrilac.

Posted

neutralna pavlaka, aj sto nemusti tv kuvari slatku pavlaku tako zovu, nego sto se zapatilo.

Posted

ček ček ček, postoji pavlaka koja nije ni slatka (ona što se muti šlag za tortu) ni kisela (ona što se jede sama na leba a može i za kuvanje)doduše, taj tip pavlake jeste u Srbiji nov, i ja sam ga prvi put videla pre par godina kada sam počela da se muvam po svetutako da "neutralna pavlaka" je sasvim ok termine sad, ako ga zaista koriste za slatku a ne za ovu realno neutralnu, to je već druga priča

Posted

nije. ta koja nije slatka se zove slatka pavlaka. kao sto je mleko slatko mleko iako nije slatko.

Posted

ama nijeuslikaću ti ovih dana u prodavnici sve tri vrstenije ista, ni ukus ni struktura

Posted (edited)

pricas o slatkoj pavlaci s manje masti? ili o onoj biljnoj grozoti?

Edited by cmrlj
Posted (edited)

nije ni slatka pavlaka s manje masti niti biljna grozotaček možda nađem ekspresno nešto sada i omap.s. mož biti da je fora da ima manje masti nego što imaju slatka i kisela, proučavam

Edited by Amelija
Posted

slatka pavlaka sa manje masti, to se i dalje zove slatka pavlaka. ko sto imas kiselu sa 20 i sa 12% i obe su i dalje kisele.