Geo Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Da ali dete nije u stanju da svesno odlucuje sta je za njegovu bezbednost dobro a sta ne , odnosno nije svesno eventualnih posledica ... Znaci po meni ako vec ne zelis da bolje obezbedis sopstvenu glavu, nemas pravo ni da ugrozavas tudju svojim nekim stavovima ...
Lezilebovich Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 detetu od 2 godine koje sedi na pomoćnom sedištu stavljamo kacigu, ali mi ne deluje da bi išta pomoglo ako bi nedajbože pala sa te visine ... s druge strane, kaciga joj se toliko sviđa da je prvi dan u vrtiću nosila još sat vremena kacigu nakon što smo je ostavili, jedva ju je vaspitačica ubedila da skine :)
Geo Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 (edited) Da ali svaki put kada mi tresne dete , prvo sto pitam da li je udarilo glavu( i doktorima je to prvo pitanje) a kada izadje neka zesca cvoruga trcim u urgentni (doktori odmah predloze i snimanje) ... Tako kada su deca u pitanju nemam uopste dvojbi da li je bolje da nosi ili ne ... p.s. Naravno da ne treba nositi samo pro forme(nataci bez veze na glavu) i radi zakona , vec je pravilno postaviti da sluz svrsi ... Edited September 25, 2014 by Geo
salerokada Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Ma ok, ne kažem da dete ne treba da nosi kacigu, već onako uopšteno da su povrede kod dece često neke lakše, ogrebotine, modrice. Sve to mora da se prođe pre nego što se lepo nauči voziti.
Geo Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 (edited) Ne znam koliko cesto vozis po 25.maju recimo ali ono je horor , milion dece na stazi sa krajnje nepredvidiivim kretanjem, dok roditelji ispajaju kafe u blizini . .. Stvarno postoji opasnost od ozbiljne nezgodne ukoliko bi neko naleteo ! Ja sam imao par bas opasnih situacija kada mi dete iznenada uleti po sred staze ili jednostavno samo skrene neocekivano u moju traku... Za takve roditelje bi postojale barem zakonske obaveze da sto bolje obezbede dete ako vec nisu u stanju da to sami uvide ... Edited September 25, 2014 by Geo
salerokada Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 Prolazim često, ali veći su mi problem hodajući roditelji sa hodajućom decom, nego deca biciklisti. I ima dosta onih roditelja koji jesu krivi jer šetaju decu ili kolica po stazi (deo kod zgrada), ali ima i dosta onih koji nisu krivi jer nam se ukrštaju putevi zbog Đokovićevog zauzeća staze teniskim terenima, bašte onog kafića i štanda za prodaju kokica.
Geo Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 (edited) Slzem se da su veci problem hodaci i da sam neka vlast njijma bih uveo kaznu od 10000 din. ili obavezu da nose onu kapu za lude sa zvoncicima ... Isto sam besan i na alavu familiju Djokovic , sto su morali da uguraju i jos tih par terena i kafic , makar po cenu nebezbednosti svih ostalih netenisera na keju ... ALi oni na zalost ne mogu da se stave u neki eventualni zakon za bicikliste ... Edited September 25, 2014 by Geo
Geo Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Sta se dogadja za nedelju , nema zainterosovanih ? Hocete da pomerimo za sledeci vikend , valjda ce i on biti suncan ... ?
Velocipede Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 (edited) Što se mene tiče, svakako za vikend planiram neku vožnju... Ako ne ova o kojoj smo pričali, onda neka druga... :) Edited September 26, 2014 by Velocipede
katamaran Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Ja sam uglavnom okacio kroksice o klin za ovu sezonu. Ovo budjavo vreme me uopste ne inspirise na voznju.
Mil@n Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Ja sam uglavnom okacio kroksice o klin za ovu sezonu. Ovo budjavo vreme me uopste ne inspirise na voznju. Tako nekako. A sa druge strane, ako i bude neki lep weekend valjalo bi iskoristiti... Ovaj weekend ništa sigurno, za sledeći ćemo vidimo, ili što bi mladi rekli, widimo. :D
katamaran Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Kolko sam gledao na accuweather trebalo bi da zaredja par suvih dana sa 20+ temperaturama. Verovatno cu se onda vratiti iz penzije.
ivy Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 sutra,a od ponedeljka 100%, dolazitm anticiklon i trebalo bi da bude bar 7-10 suvih dana
Geo Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Što se mene tiče, svakako za vikend planiram neku vožnju... Ako ne ova o kojoj smo pričali, onda neka druga... :) Mislio sam da je bolje da nas bude sto vise ... Glas je na Rtnju , Sale cuva bebu ... ostale verovatno ova kisa i blato demotivisalo ... Jos se poklopila Kriticna masa u subotu a gej parada i verovatna blokada grada u nedelju ... p.s. Jel dolazis na KM mozda ?
Recommended Posts