darling Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Men who cycle more than nine hours a week are six times more likely to develop prostate cancer, study finds
Mil@n Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Majne pet, malo gadniji sa pak tregerom ali ne skidam ga za života! Treba i vile da mu zamenim, mislim da bi mi prijalo da je volan jedno 2, 3 cm više, pošto ovako sam stalno oslonjen na ruke pod solidnim uglom i osetio sam u toku poslednje vožnje da mi se ruke umaraju od toga u nezanemarljivoj dozi. :)
belch Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Biciklisti na putu ka Srebrenici napadnuti u Valjevu Grupa biciklista, koja je u utorak ujutro krenula iz Beograda ka Potočarima, gde su trebali da se pridruže obeležavanju godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, napadnuta je u Valjevu. Prilikom napada četvoro je povređeno. Grupa biciklista, koja je u utorak ujutro krenula iz Beograda ka Potočarima, gde su trebali da se pridruže obeležavanju godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, napadnuta je u Valjevu, kada su se na glavnom gradskom trgu okupili sa Ženama u crnom u znak sećanja na žrtve srebreničkog genocida. Kako saznaje Kontrapress, tom prilikom četvoro aktivista je povređeno, prekinuli su akciju i odlučili da se vrate u Beograd. Prema rečima Vladimira Jevtića, jednog od učesnika biciklističke memorijalne vožnje u znak sećanja na žrtve Srebrenice, u Valjevu ih je dočekala grupa od dvadesetak ekstremista koji su uzvikivali ime haškog optuženika Ratka Mladića, vređali ih, dobacivali, psovali i pretili. U jednom trenutku, deo njih je probio policijski kordon i nasrnuo na aktiviste i aktivistkinje Žena u crnom i na bicikliste, a prema rećima Jevtića, četvoro ih je povređeno. „Uz prećutno odobravanje policije odlučili smo da prekinemo akciju i da se vratimo za Beograd jer se u Valjevu ne osećamo bezbedno“, kazao je Jevtić za Kontrapress. Desetak biciklista krenulo je u utorak ujutro iz Beograda put Srebrenice, gde su 11. jula trebali prisustvovati komemoraciji žrtvama genocida, a dan pre, 10. jula, susresti se sa biciklistima koji su krenuli iz Bihaća i zajedno stići u Potočare. Na ovaj način su hteli da iskažu solidarnost sa žrtvama i da pokušaju da podignu svest o ovom zločinu u Srbiji. Prošlogodišnja akcija je prošla bez incidenata. drugar koji je tamo kaže da on nije povređen i da još ne znaju da li će nastaviti put beda
Geo Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Vozio sam sinoc e-bike (malte ne isti ko sa slike dole) i moram da priznam da sam odusevljen kako je to dobra stvar ... Po meni idealno individualno prevozno sredstvo za gradske uslove po svim aspektima (ajd da zanemarimo samo ekstremne zimske vremenske prilike)...
kralj Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 drugar koji je tamo kaže da on nije povređen i da još ne znaju da li će nastaviti put beda Pa dobro, ovo ima veze sa temom, kao što ima sa vodovodovom iz koga su ovi punili bidone. Elem, u vreme godišnjih odmora, milina je voziti po Begoradu i okolini. Čak ni vozači nisu poslovično neodgovorni i imam utisak da pokazuju viši stepen tolerancije. To sve naravno nije dovoljno i zanima me da li je iko upućen u to da li je neki projekat biciklističke maršute zaista planiran da se realizuje ili ćemo se do kraja života akati po 30 km ne bismo li se dočepali ambijenata u kojima je vožnja pravo uživanje. Imam još jedno pitanje za cycle nerd-ove. Da li neko ima iskustva sa simulatorima? Bila je tokom Tura neka reklama pre par godina. Nemam strpljenja da vozim sobni, a verujem da bi me nekakva online trka sa živim ljudima sasvim dovoljno motivisala. Da se spremim za zimu.
beeva Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Rodjak isao turu biciklom..Bosna, kroz Hrvatsku preko Cakovca cini mi se, Bec, Bratislava, pa nazad preko Osijeka..ekipa od njih 4 1200 km..a sad poznanik krenuo za Svajcarsku..
salerokada Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Men who cycle more than nine hours a week are six times more likely to develop prostate cancer, study finds The team said the statistical link – tested in the 2,000 participants who were over the age of 50 - did not necessarily prove that cycling directly causes prostate cancer. Pa šta su onda dokazali? And they said they could not rule out that the cancer cases were caused by an increased pressure on the prostate. Znači nisu obratili pažnju kakva sedišta koriste biciklisti. A to je valjda jedna od ključnih stvari kada istražuješ rak prostate - da li se koristi najobičnije sedište koje pritiska prostatu ili se koristi sedište sa šupljinom. Geograf me naterao da malo pogledam po netu. Nisam znao da ima elektromotora za prednji točak - Elektro bike kit (komplet za električni bicikl) Zgodna stvar kada se ide na posao bajsom da se čovek ne oznoji kada ima uzbrdice usput.
ivy Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 jako dobra stvar taj elektro bajsikl..ja vidim da je bas jaka stvar medju starijom populacijom po vojvodjanskim selima:D malo,malo naletim na nekoliko njih sto idu ,,uzbrdo,, a ne okrecu pedale i svaki put pozelim i ja jedan
salerokada Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Dobra, ali i skupa. Bar ovo što sam gore okačio. Opet, mnogo je jeftinije od auta i brzo se isplati da se koristi umesto gradskog prevoza.
Geo Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Ovaj sto sam ja vozio sinoc je prodat(jednom nasem poznatom kk treneru) za 1200e , na oko izgleda ko nov ... U radnjama preko je oko 3000e ! Bio sam ubedjen da su neke grdosije(teske budzevine) u pitanju a ono bukvalno bajs kao moj samo sto umesto bidona stojiti ta baterijica i umesto malog brzinomera prelepi led displej komp koji ti racuna ne znam ni sam sta sve ! Kao sto rece Rokada , idealno prevozno sredstvo do posla , jer ima prolaz kuda zelis (kao svaka bicikla) i ne znojis se (o zastiti zivotne sredine da ne pricam)... p.s. Razvija brzinu do 70km/h , sa punom baterijom predje do 100km a postoje kao dodatna oprema neki solarni panelcici koji mogu da ti dopunjuju bateriju i za vreme voznje ...
eye of the beholder Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 jebote što je to dobro... za nekiš cca200 jura dobiješ "moped" :) i briga ta za busplus i dal ćeš znojav da dođeš u kancelariju. Ozbiljno ću da razmislim o ovome ...
Montmorency Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 (edited) Ja volim da idem bajsem na poso, jer onda imam 2 aerobna treninga dnevno, sto mi je super.kad bi pazario ovaj motorcic ne bi vise okreno pedalu. Al prosle godine, vozim bajs po Hvaru I idem nizbrdo, kad uzbrdo ide bakica od oko 90ak godina I pici kao car na nekom malom bajsu:D I kad udejs malo u fazon, ni ne oznojis se, tako da nije problem za kancelariju.Meni treba oko 10km do posla I skroz mi je ok to Edited July 9, 2014 by Montmorency
Geo Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Pa zgodno je ako recimo kasnih na posao ili samo da izbegnes veci napor kod uzbrdica(znojenje) i to sve mozes u full odelu sa kravatom , u povratku koristis ko obican bajs i skoro nista nisi izgubio na rekreaciji ...
Recommended Posts