banecare1 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 nekoliko fotografija koje su mi ostale od prosle nedelje: hangzhou - grad na 1h brzim vozom od sangaja. poznat po lepom jezeru.ovo su indonesian seaweeds koje kinezi uvoze i prave sirovine za prehrambenu industriju (hidrokoloidi)jedna lepa laborantkinja proverava gell strength
banecare1 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 (edited) i za kraj ovog javljanja bicycle service u hangzhou. po celom gradu postoje hiljade punktova na kojima se moze za sitne pare rentirati tocak, koji se posle ostavi na istom takvom punktu. placanje ide preko karticeedit: secam se da sam video istu stvar u par drugih gradova u kini. na google search "bicycle service" prvi rezultat koji izlazi je teks o servisu u hangzhou, gde pise da je world biggest, pa koga interesuje moze da procita vise o tome http://www.ecowalkthetalk.com/blog/2011/09/15/bicycle-hire-service-in-hangzhou-china-worlds-biggest/mozda nije losa ideja za ravnicarske gradove kod nas. Edited December 28, 2011 by banecare1
Dionysos Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 secam se da sam video istu stvar u par drugih gradova u kini. mozda nije losa ideja za ravnicarske gradove kod nas. а па има то у оба моја града и шангају и у новом саду одскора, мислим да се још постављају та стајалишта или како се већ зове
banecare1 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 а па има то у оба моја града и шангају и у новом саду одскора, мислим да се још постављају та стајалишта или како се већ зовеpogledao sam video na linku koji sam ostavio vise i izgleda kao super sistem za ravnicarske gradove gde nema duge zime. u kini sam isto video u nanjingu, u sangaju bio 40-50x ali nisam primetio.
Dionysos Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 има стајалишта по пудонгу мада не знам колико је раширено по читавом граду исти бицикли као ти горе на твојој слици само наранџасти
banecare1 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 има стајалишта по пудонгу мада не знам колико је раширено по читавом граду исти бицикли као ти горе на твојој слици само наранџастиne sumljam da je tako i google kaze da ima po pudongu, ali ja nisam primetio. u pekingu mislim da nema.
banecare1 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 jedan od dana kada se ne izlazi iz kuce. vazduh smrdi, ovo je i za peking previse. najveci minus zivota ovde je Bj Air
Zaz_pi Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=OUXXLqKQ2w4 Edited January 13, 2012 by Zaz_pi
banecare1 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 http://www.youtube.c...h?v=JU_mXe0AChk[/s]nije ovo ni "c" od "city". pokazuju samo peterac sa najvisim zgradama, onaj deo sa razglednica. video me podseca na odgovore shanghai ppl koje sam ispitivao sta raditi u gradu. kinezi generlno malo znaju o svojim gradovima. svi isto predlazu, a tura izgleda otprilike ovako: gledas zgradurine sa the bund-a, pa the bund i zgradurine sa (trenutno najvise SWFC) zgradurine, pa odes u restoran npr ovde sa pogledom na the bund i zgradurine combined. posle prosetas po ultradosadnoj knez mihajlovoj nanjing str. i na kraju na veceru i u bar street na opijanje.ima grad mnogo vise da ponudi, samo treba imati dobrog vodica. ja obicno gledam da preskocim ovaj deo sa zgradama i odmah prelazim na veceru i opijanje. tu je shanghai cista desetka. sto se tice videa, mora tu biti vise sirine ---->
jms_uk Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 jedan od dana kada se ne izlazi iz kuce. vazduh smrdi, ovo je i za peking previse. najveci minus zivota ovde je Bj AirI, sta radis ako moras van kuce po ovakvom danu?
banecare1 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 I, sta radis ako moras van kuce po ovakvom danu?izadjesjedina promena je sto klince ne vodimo u setnju ako je veliko zagadjenje
Kampokei Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Hong Kong? Pre svega jeftin smestaj, mada na booking.com vidim da hoteli nisu bogzna kako skupi.Neke off the beaten track preporuke?Kakav je shopping? Da stedim za jedan shopping frenzy, ili ne mora obavezno? Je li i tamo jeftina tehnika?Bicu 7-8 dana na prolece, vredi li zrtvovati jedan dan da bi se video Shenzhen?Hvala.
jms_uk Posted April 10, 2012 Posted April 10, 2012 (edited) Ja bio i vratio se, i evo malo foto-utisaka - neki prvi izbor :) [kliknuti na fotku za ceo set na flickr-u]Great Wall of China - BadalingPekingJedna panorama sa trga ;) [click for large]Shanghai Edited April 11, 2012 by jms_uk
Lancia Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 [kliknuti na fotku za ceo set na flickr-u]netje da se otvori --->Servidor no encontrado
Recommended Posts