Кристофер Лумумбо Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Ode evro... i jos ce. sad kad fed poveca interest rate, ode dolar u nebo. koliko citam, kapital se masovno seli u usa. nebo je granica. usao sam nesto dolare kad je bio 1,3 dolara za evro, ali sam vise usao u nok kad je bilo 9,1 nok za euro (danas 8,7) i chf pre ovog ludovanja. jbg, dolar je bio mnogo mnogo bolja opcija ali evra skoro da i nemam. da li sam to po prvi put u pravom trenutku iskocio iz broda koji tone? koliko je ojacao, za 0,02?
zgembo Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 ako eur pada, da li će dinar možda ojačati u odnosu na EUR ili to nema veze sa nama ? Neće imati neki uticaj, ionako se ovde većina poslova i obavlja u evrima. Evro je mesecima slabio u odnosu na dolar, a rastao u odnosu na dinar.
salerokada Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Koliko ovde može da se dobije čuvanjem (manje) ušteđevine u dolarima? U smislu da je nama € praktično domaća valuta i da se sve računa i kupuje u njima. Npr. kupovina polovnog auta. Kada se kupuje (polovan) auto kod nas plaća se u evrima. Ako bi ja npr štedeo u dolarima, skupim pare za auto, ali onda moram u menjačnicu da zamenim dolare za evre. Neću li tom zamenom izgubiti sve što sam dobio na nekom potencijalnom jačanju dolara prema evru? Na dolaru se može zaraditi samo ako se štedi na duže staze? Ali, u tom slučaju su moguće razne fluktuacije tj. da dolar počne da pada i da se tako izgubi ono što je u međuvremenu dobijeno. A opet zamenom para u menjačnici se gubi dobijeno zbog provizije?
Кристофер Лумумбо Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 ne gubi se nista, ukoliko dolar ojaca u odnosu na evro ti si sigurno na dobitku. mozes i u menjacnicama da se dogovaras ako zamenjujes vecu sumu, da dobijes bolji kurs.
ljuba3_kg Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 VECERAS JE DINAR NAGLO OJACAO PREMA SVIM VALUTAMA ZAŠTO 1 EVRO 116.3 DIN http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=RSD&view=1D
Recommended Posts