Tuesday at 15:342 days Prava šampionska etapa, do zadnjeg kilometra u igri MVDP, Visma, Emirati plus Remko. Na kraju su Emirati, odn. Almeida, uspeli da izmore ostale, Pogi se na 100m od cilja odlepio od MVDP i ovaj nije mogao ovog puta da ga stigne. Vinjegord drugi, MVDP treći. Vinjegord deluje dobro, biće ovde još zabave
Wednesday at 02:091 day Odlicna etapa, slazem se. Meni je bio mnogo interestantan Pogijev napad na poslednjem vrhu, kada je slomio Jonasa, da bi 10-ak sekundi kasnije i on stao. Da li je preforsirao, pa nije mogao vise, lii su mu iz kola rekli da stane i da se ne trosi za dzabe jer ide spustanje? Ili je samo testirao Jonasa, koliko mu treba da ga slomi? Valjda ce biti neki njegov intervju koji ce to objasniti.Ako je i Pogi pukao na vrhu, onda su Jonas i on bas blizu, divno za nastavak Tura. Pogi i Jonas su mnogo iznad drugih, ako je neko i sumnjao, ovim napadom je to potvrdjeno. Bez obzira na sve ovo u prvoj nedelji, Tur se odlucuje u trecoj nedelji. Licno mislim da ce etape 12, 13 i 14 (druga nedelja) dati bolju sliku gde je ko od njih dvojice.
Wednesday at 16:221 day Pokidao je Remko, ali ova etapa je prilično obeshrabrujuća što se tiče šorke za žutu.
Wednesday at 18:171 day Ima da se vozi još par hiljada kilometara, no čini mi se da je ovde sada samo pitanje ko će biti treći.
Yesterday at 01:141 day Nisam ocekivao da ce Jonas ovoliko da izgubi na hronometru, bas steta. Verujem da ce sledecih par etapa biti mirnije u borbi za generalni plasman, bar do 10. etape, tako da eto sansi za begunce. Sad vise ni MVDP nije siguran da moze da osvoji brdsku etapu ako mu je Tadej na tocku, tako da ocekujem i njega medju beguncima u 6. i 7. etapi. Nece ostati nijedan tim koji ce hteti i moci da kontrolise sve timove koji ce gledati da se nadju ispred peletona.
17 hours ago17 hr Malo gledao profile poslednja 1-2 km za sledeće dve etape. Iako ne mislim da će Pogi juriti pobedu na tim etapama, nadam se da će da napadne Jonasa na tim zadnjim kilometrima, jer je "osetio krv".
15 hours ago15 hr na cyclingnews forumu, ima posebna sekcija gde jedino sme da se pise o dopingu, zove se Clinicima jedno milion stranica o pogiju, frapantno je koliko ga mrze i koliko mu neverujunaravno, ne obazirem se na to, uzivam u trkama, ali mi je zanimljivo da ponekad odem da vidim kako ljudi rentujupri tom, ne optuzuju samo njega, vec svakoga ko iskoci, ali prosto, on je najbolji, pa o njemu pisu najvise
7 hours ago7 hr 7 hours ago, sherman said:ima jedno milion stranica o pogiju, frapantno je koliko ga mrze i koliko mu neverujuDa, kad god neko odskoči, odmah: ma mora da je drogiran. Pre dve godine, kad se Remko povukao sa Đira zbog korone, bila je priča: ma to je pokidao na hronometru, pa se povukao kao zbog kovida da izbegne doping kontrolu.Ima ona anegdota o Pogiju, kada je bio klinac na nekoj trci u Sloveniji, neki stranci ga videli iza velike grupe, pitaju trenere: što neko ne pomogne onom malom, da spoji i ne muči se sam pozadi? Odgovaraju im: ma to je Pogačar, on ne zaostaje, nego je već u krugu prednosti za ostalima. Stigao danas da ispratim samo zadnjih pet kilometara etape. Ben Hili pobedio, jako mi je drago, MVDP opet u žutom, sada 1 sekundu ispred Tadeja.
5 hours ago5 hr Da, Pogi je cudo prirode, o tome je cesto pricao njegov bivsi trener, Injigo San Milan. Nevidjen lactate clearance, zaboravio sam tacne cifre ali normalno funkcionise na valjda 13 mmol/l lactic acid, kada normalni ljudi imaju lactic acidosis (izvinjavam se, ali ne poznajem srpske termine za ove pojmove) - mitohondrijska funkcija mu je nevidjena.Jos je i prvi trener, moj ozi Alan Paiper, hvalio njegovu moc oporavka (Vuelta 2019 kad u zadnjoj nedelji osvaja tri etape i trece mesto u generalnom plasmanu, pa TDF 2020).Veliku je promenu ucinio 2024, kad je zamenio San MIlana sa Havier Solom, tu je jos poboljsao atletske sposobnosti (ima Peter Attia podkast sa Pogacarom kao gostom, gde Pogi objasnjava razliku izmedju trenera i treninga). Jos je i sam Pogi odrastao, kaze da je tek 2024 poceo da obraca paznju na ishranu.Sve u svemu, jedan u generaciji, ako ne i mnogo vise.