mustang Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 necu vise. samo da mi bude jasno....bukvalista kunem vam se da sam vidjala po nasim clancima sa 3.-em i to 3.eg i da je jednostavno uslo u mozak da se tako pise.
mustang Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 (edited) evo jos jednog sto me zbunjuje...neki eksperiment ima faze koji se zovu pocetna, kombinovana, zavrsna itd... kako bi se pravilno napisalo: Vas rezultat pripada kombinovanoj fazi. Po meni, ovo iznad je pravilno napisano, medjutim tekst nije bio prihvacen kao tacno napisan. Promenjen je u: Vas rezultat pripada Kombinovanoj Fazi. a koliko ja znam u srpskom se pise velikim samo imena drzava, gradova/mesta, reka, ljudi, kontinenata Edited November 24, 2018 by mustang
Bujodrag Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 2 hours ago, mustang said: ,,,,,,, Po meni, ovo iznad je pravilno napisano, medjutim tekst nije bio prihvacen kao tacno napisan. ....... Evo ti stilski komentar, ne znam da li je nepravilno ali meni obično malo poskoči želudac kad pročitam "po meni". Po meni pada kiša. Po meni je on povratio i celog me umazao. Po mom mišljenju to je bilo baš ružno. ------------------------------------------ Po meni je ovo bezveze dilema. Po mom mišljenju je bitna.
Hamlet Strašni Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 3 hours ago, mustang said: evo jos jednog sto me zbunjuje...neki eksperiment ima faze koji se zovu pocetna, kombinovana, zavrsna itd... kako bi se pravilno napisalo: Vas rezultat pripada kombinovanoj fazi. Po meni, ovo iznad je pravilno napisano, medjutim tekst nije bio prihvacen kao tacno napisan. Promenjen je u: Vas rezultat pripada Kombinovanoj Fazi. a koliko ja znam u srpskom se pise velikim samo imena drzava, gradova/mesta, reka, ljudi, kontinenata Ima ga sad fora da se prave kao imenovani pojmovi u tekstu pa se piše velikim slovom. Da se zna da se misli baš na nešto određeno. Najviše u pravnim tekstovima. Uzeto iz engleskog, i po mom skromnom mišljenju nepravilno. Ali moderno.
Bujodrag Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 (edited) Napisao sam post u kojem nešto mudrujem i elitistički pametujem. Ali onda sam imao dovoljno muda da ga obrišem. Jer ne moram na svaku da odgovorim. Voleo bih da tu sposobnost imaju i ovi što se svadjaju na moderaciji. Edited November 24, 2018 by Bujodrag
Tpojka Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 Ok, mea culpa nije pridjev već broj k'o takav, redni. Nosio sam se atributkom ulogom u rečenici. Nego, (š|Š)tokholmski sindrom u sredini rečenice?
darling Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 meni se cini da je stokholmski, ne tvrdo s. https://sr.wikipedia.org/wiki/Стокхолм
Lena Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 Dobro ti se čini I Pravopis kaže da treba Stokholm, ne Štokholm.
Tpojka Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 Ok, više sam pit'o zbog naziva sindroma/stanja. Nisam bio siguran da l' takav naziv potpada pod prisvojnu zamjenicu ili nešto posebnije™ (što mi nekako bliže bilo, al' avaj).
Giggsy Posted December 7, 2018 Posted December 7, 2018 1 hour ago, mustang said: O, boze! Jer je u pitanju ekspresivni izraz. Recimo: "Ne dao bog nikom!"
Recommended Posts