May 12, 201410 yr U zapadnoj varijanti je naučnik poodavno samo i isključivo učenjak, a "znanstvenik"?
May 12, 201410 yr Па требало би, то је мађарско презиме, сва мађарска презимена на -и се мењају како кажеш. Ваљда човеку допиздело па се више ни не буни. Види где је упао. Dok su, nekada davno, bila popularna braća Hiti, hokejaši, kao i Zvezdin half Mihalj Keri, tako nešto se nije dešavalo ni novinarima početnicima.
May 12, 201410 yr možda zato što zvuči isto kao pridev pa povuče narod? (dok Hiti i Keri ne znače ništa na srpskom, je li)
May 12, 201410 yr slažem se sa hjortron (jezik polomih sa ovim hj-trj; da se vrati nick s pravilnom smenom samoglasnika i suglasnika, molim <_< ). možda je mali mađarsko prezime, ali pošto se zove siniša, a ne imre, vuče nas na malog. što nije slučaj s malijem. u africi. poz
May 12, 201410 yr nisam sporila infinitiv. a ne znam ni gde si ti bio. ijekavica je zajebana. sad kad ponavljam ovo ishlapjeti, on je ishlapio, ona je ishlapjela, ono je ishlapjelo,... vidim da mons. valentin nije u pravu, a nas ajgor jeste :D Edited May 12, 201410 yr by darling
May 12, 201410 yr Мени је увек некако било без везе да неко учествује у расправама о језику све писуци са двадесетсест слова. Онда не знам баш увек које је које - малопре на кулинарском ксејту неко рече да "парадајз неце наци" - сад шта ја ту да схватим, да ко не воли парадајз тај је нациста? А и по госпа Бубином тањуголиком писму, никад не знам да ли јој је цх ч или ћ, ал' ме зато ухватило да сх редовно читам као ш - ишеклати, ишитрено, ишлапило...
May 12, 201410 yr А сад нешто сасвим другачије. Ако су њени њему тазбина, шта су његови њој? Јазбина? Или је ово требало на топић о родној равноправности.