Jump to content
IGNORED

Jezičke adoumice™

bus

Recommended Posts

Posted

ja mislim da ti nisi normalan sto se pokrivas cebadima na ovaj pak'o.

Posted

Pa kad izvesni korisnici ovog foruma tvrde da se preznajanjem skidaju masne naslage

Posted

nisi ti tu nesto kako treba shvatio

Posted

ćebad kao teladdakle, ćebadima :)

• 3 weeks later...
Posted (edited)
...dok je napadač Đurđević ponikao u Crvenoj zvezdi.
Ponikao.Kako glasi taj glagol? Edited by pacey defender
Posted
Poniknuti.
Da, da. Inače, u hrvatskom to znači nešto potpuno drugo, zato pitam.
Posted (edited)
Da, da. Inače, u hrvatskom to znači nešto potpuno drugo, zato pitam.
šta znači u hrvatskom? opovrgnuti? Edited by garcia
Posted

Ja bih rekla "sagnuti se".A ima i ono "svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše" ili slično.

• 2 months later...
Posted

'bemmumišastavoraša, odvajkada pri persiranju očekujem da je Vi sa velikim slovom V a sad sve češće primećujem da se v smanjuje? na jednom drugom forumu pronađem:

U regularnom književnom tekstu "vi" se piše malim slovom i kad je persiranje i kad je množina. Samo u POSLOVNOJ prepisci dopušta se "Vi" kao persiranje.Naravno, moram napomenuti da su te odredbe iz novijeg pravopisa, koji teži smanjenju prekomerne upotrebe kurtoaznog velikog slova.
to bi - ako dobro shvatam - trebalo značiti da se pri bilo kom (poslovnom ili neposlovnom) persiranju Vi/vi može pisati malim početnim slovom.potpuno sam nespreman za ovo.
Posted
to bi - ako dobro shvatam - trebalo značiti da se pri bilo kom (poslovnom ili neposlovnom) persiranju Vi/vi može pisati malim početnim slovom.potpuno sam nespreman za ovo.
Мени одговара. Иде ми на неколико парних и непарних органа кад видим у неком спису то велико в, јер видим да покушавају нешто да ми увале. Чак потпуно избегавају повратну присвојну заменицу, само да би могли да убаце још које В (или би то "преузмите Вашу награду" требало у преводилачке бисере, можда).
Posted
'bemmumišastavoraša, odvajkada pri persiranju očekujem da je Vi sa velikim slovom V a sad sve češće primećujem da se v smanjuje? na jednom drugom forumu pronađem:to bi - ako dobro shvatam - trebalo značiti da se pri bilo kom (poslovnom ili neposlovnom) persiranju Vi/vi može pisati malim početnim slovom.potpuno sam nespreman za ovo.
meni vise bode oci kad je ocigledno da se lice obraca mnozini a ipak koristi vi sa velikim v. :blink:
Posted

Polusatnu autobusku voznju sam proveo lupajuci glavu - cerka ili kcerka ?

Posted
Polusatnu autobusku voznju sam proveo lupajuci glavu
Nažalost, vidi se:
cerka ili kcerka ?
Posted

To Ajant23I kćerka i ćerka, po Klajnu.