ordi Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 ja mislim da ti nisi normalan sto se pokrivas cebadima na ovaj pak'o.
Milogled Bluff Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Pa kad izvesni korisnici ovog foruma tvrde da se preznajanjem skidaju masne naslage
pacey defender Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 (edited) ...dok je napadač Đurđević ponikao u Crvenoj zvezdi.Ponikao.Kako glasi taj glagol? Edited May 25, 2013 by pacey defender
pacey defender Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Poniknuti.Da, da. Inače, u hrvatskom to znači nešto potpuno drugo, zato pitam.
garcia Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 (edited) Da, da. Inače, u hrvatskom to znači nešto potpuno drugo, zato pitam.šta znači u hrvatskom? opovrgnuti? Edited May 25, 2013 by garcia
Amelija Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Ja bih rekla "sagnuti se".A ima i ono "svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše" ili slično.
koksy Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 'bemmumišastavoraša, odvajkada pri persiranju očekujem da je Vi sa velikim slovom V a sad sve češće primećujem da se v smanjuje? na jednom drugom forumu pronađem: U regularnom književnom tekstu "vi" se piše malim slovom i kad je persiranje i kad je množina. Samo u POSLOVNOJ prepisci dopušta se "Vi" kao persiranje.Naravno, moram napomenuti da su te odredbe iz novijeg pravopisa, koji teži smanjenju prekomerne upotrebe kurtoaznog velikog slova. to bi - ako dobro shvatam - trebalo značiti da se pri bilo kom (poslovnom ili neposlovnom) persiranju Vi/vi može pisati malim početnim slovom.potpuno sam nespreman za ovo.
расејан Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 to bi - ako dobro shvatam - trebalo značiti da se pri bilo kom (poslovnom ili neposlovnom) persiranju Vi/vi može pisati malim početnim slovom.potpuno sam nespreman za ovo.Мени одговара. Иде ми на неколико парних и непарних органа кад видим у неком спису то велико в, јер видим да покушавају нешто да ми увале. Чак потпуно избегавају повратну присвојну заменицу, само да би могли да убаце још које В (или би то "преузмите Вашу награду" требало у преводилачке бисере, можда).
ordi Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 'bemmumišastavoraša, odvajkada pri persiranju očekujem da je Vi sa velikim slovom V a sad sve češće primećujem da se v smanjuje? na jednom drugom forumu pronađem:to bi - ako dobro shvatam - trebalo značiti da se pri bilo kom (poslovnom ili neposlovnom) persiranju Vi/vi može pisati malim početnim slovom.potpuno sam nespreman za ovo.meni vise bode oci kad je ocigledno da se lice obraca mnozini a ipak koristi vi sa velikim v.
Verterdegete Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Polusatnu autobusku voznju sam proveo lupajuci glavu - cerka ili kcerka ?
Ajant23 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Polusatnu autobusku voznju sam proveo lupajuci glavuNažalost, vidi se:cerka ili kcerka ?
Recommended Posts