Jump to content
IGNORED

Jezičke adoumice™

bus

Recommended Posts

Posted

ma znam, al suludo zvuci kad se tako prevede. ili ne?

Posted

Posto ce pominju i cene ovaj natjecaj bi mogao mozda biti maskirani tecaj (tecajna lista, kurs, odnos). Samo glasno razmisljam, nisam siguran.

Posted (edited)

ne, natjechaj je takmichenje/konkurs i njihovi derivati, a techaj je kurs. ne moze drugachije.

Edited by thermal bug
Posted (edited)

Ma znam da je natjecaj takmicenje, ali smislu krnje konstrukcije vise bi odgovarao tecaj. Mozda je greska.

Edited by Nesh
  • 1 month later...
Posted

Primetio sam da RTS u vestima kada potpisuje osobu ime navodi velikim početnim slovom, a prezime sve velikim slovima.Zašto se to tako piše?

• 2 weeks later...
Posted

iz estetskih razloga.dal neko znade zasto tako jednostavno povrce ko sto je spanac ima toliko razlicith imena: spinat, spanac, spanak, spanat? neam recnik da proverim koje je ispravno, il su sva?

Posted

špinat je na hrvatskom, spanać je na sprskomspanak/španak, spanat/španat meni uopšte nisu poznati

Posted

mozda je to k na kraju makedonsko k' sa akcentom.

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish

Detect language » Serbian

Posted

Kako glasi instrumental od zbirne imenice "cebad"? Pokrivam se cebadju, cebetima, cebadima ili cebadi?

Posted (edited)

Jersi sigurna? Nominativ nije cebadi, vec cebad.

Edited by Milogled Bluff
Posted

Ja i dalje mislim da je cebadju, ma koliko rogobatno zvucalo