Amelija Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 meni ovako po sluhu, zarez potpuno nepotreban a i nj u daljem raduupravo tako
Father Jape Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Oboje velikim slovom.Kako Pravopis kaže, velikim slovom uvek kada je sastavni, i po pravilu, neispustivi deo imena.
Прслин Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Натчовек или надчовек? Рекао бих надчовек, али сам прво написао на другом топику па схватио да сам погрешио, па исправио и онда реда ради гугловао, кад испаде да су практично једнако заступљени.
bergasa19 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Nisam strucnjak pa ne znam sa sigurnoscu. Ja pisem nadcovek.
Nesh Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Klajn kaze natcovek:nad- ostaje nepromenjeno ispred s, inace ispred bezvucnog suglasnika prelazi u nat-: natkriliti, natčovek itd.
Vapad Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ja gotovo uvek ubermensh bez umlauta, pa svaki srednjoškolac to treba znati. Fridrihče Niče Srbija Ti Kliče. (iz toga je isteklo ono Slotere Niče...) :P
Прслин Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Fridrihče Niče Srbija Ti Kliče. (iz toga je isteklo ono Slotere Niče...) :PОбрнуто: Слотер је у Жаркову увек био цењенији од Ничеа.
sumil Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 (edited) Oboje velikim slovom.Kako Pravopis kaže, velikim slovom uvek kada je sastavni, i po pravilu, neispustivi deo imena.Isti pravopis kaze i da se titule i zvanja pisu malim slovom, naravno izuzetak je gore napisano, ali me interesuje gde je granica neispustivosti :)Da li se primer iz Blica (http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/328091/Tolerisace-pravopisne-greske-na-testu-iz-srpskog) vladika Danilo moze podvesti pod pravilo o sastavnom delu imena?EDIT-> Vec je Nesh napisao, nema potrebe citati dole navedeno.Натчовек или надчовек? Рекао бих надчовек, али сам прво написао на другом топику па схватио да сам погрешио, па исправио и онда реда ради гугловао, кад испаде да су практично једнако заступљени. d->t ispred bezvucnog cNema pravila o odstupanju, te je natcovek. Edited June 14, 2012 by sumil
Nesh Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Итекако, или и те како? I te kakoProverio za svaki slucaj. :)
Mr.Mxyzptlk Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 to i to nesto ce se odrzati u hotelu zira. h ide veliko ili malo?
Amelija Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 ja bih rekla h malo a ono od imena hotela veliko (i mož biti pod navodnicima)
Recommended Posts