May 10, 201113 yr čisto onako pitanjce:a jel može u tom hausaufgabeu da se vara i ubaci imeničica "par" na problematična mesta? tri para pantalona, četiri para pantalona, a kad dođeš do 16, pozoveš se na prečansko nasleđe i kažeš im "16 pari pantalona"- ne smeju vam ništa zbog evropske unije, tolerancije i ostalih tekovina.edit: ubiste me tim međuvremenskim postovima i editima. taman iskrpim sve rupe da ne ispadnem glupa u društvu, a vi mi sve raskupusate... Edited May 10, 201113 yr by Joshua
May 10, 201113 yr čisto onako pitanjce:a jel može u tom hausaufgabeu da se vara i ubaci imeničica "par" na problematična mesta? tri para pantalona, četiri para pantalona, a kad dođeš do 16, pozoveš se na prečansko nasleđe i kažeš im "16 pari pantalona"- ne smeju vam ništa zbog evropske unije, tolerancije i ostalih tekovina.edit: ubiste me tim međuvremenskim postovima i editima. taman iskrpim sve rupe da ne ispadnem glupa u društvu, a vi mi sve raskupusate...moći će junior, nego kako. ubaciće sve što treba. ali kako me navuče termalna buba na mrske brojeve, još ne mogu da dođem sebi, a kao pita za imenice. ovo je za jezički hejt: kod brojeva sam uvek mrzela promenu četiri: četiriju, četirma... tako nekako. ko to izgovara!? jedva čekam da i on zvanično postane nepromenljiv, slaviću taj dan.
May 10, 201113 yr mislim da sam te brojeve poslednji put deklinirala na ispitu na filološkom pre 100 godina. a i tad je bilo smandrljavanje.posle me dočekalo isto to na ruskom- i uopšte se ne sećam kako sam to preživela.hejt ko kuća i od mene za brojeve.
May 11, 201113 yr ovo je za jezički hejt: kod brojeva sam uvek mrzela promenu četiri: četiriju, četirma... tako nekako. ko to izgovara!? jedva čekam da i on zvanično postane nepromenljiv, slaviću taj dan.Pa... niko ne izgovrara, i niko ne piše. Baš kao što su nam rekli u školi. Možda sam ja išao u neku progresivnu školu gde ti govore istinu. Pilot projekat, najverovatnije. :D
May 11, 201113 yr Pa... niko ne izgovrara, i niko ne piše. Baš kao što su nam rekli u školi. Možda sam ja išao u neku progresivnu školu gde ti govore istinu. Pilot projekat, najverovatnije. :Djeste, padre, na to i mislim.svi smo mi išli u progresivne škole gde su nam rekli- ovo je pravilno, to je norma. nikad se ne koristi, nećete ni vi, ali morate da znate. dok ne zaboravite.to je i bila suština hejta.
May 11, 201113 yr jeste, padre, na to i mislim.svi smo mi išli u progresivne škole gde su nam rekli- ovo je pravilno, to je norma. nikad se ne koristi, nećete ni vi, ali morate da znate. dok ne zaboravite.to je i bila suština hejta. A pa da. Možda će neko da im objasni jednog dana šta zapravo znači norma. :smajli koji prevrće očima koga ovde izgleda nema:Ali ne, ozbiljno, u mojoj školi nisu koliko se sećam podmetali takve termine, samo su bili u fazonu ovako se nekad govorio, eto čisto da znate kao zanimljivost. Mada ja jesam imao vrlo mladu profesorku, a i išao sam u školu nedavnije od većine članova ovog foruma, tako da možda ima nade za budućnost. :D
May 11, 201113 yr mislim da sam te brojeve poslednji put deklinirala na ispitu na filološkom pre 100 godina. a i tad je bilo smandrljavanje.posle me dočekalo isto to na ruskom- i uopšte se ne sećam kako sam to preživela.hejt ko kuća i od mene za brojeve.Nema više problema sa brojevima. Kakve deklinacije, ukinuti su padeži i redni brojevi.Napišeš broj, crticu i otprilike neki nastavak - i nema problema.Mnogo sam se jedio kada to video 1-vi put. Sada viđam svuda, ali baš svuda.
May 11, 201113 yr a za 16 bih lepo rekla šesnaes' pantalona, pre nego šesnaestoro, što je kao in lajn s pravilima. pod uslovom da se ispod toga ne potpisujem...:PЧегбре, зар не беше оно тројица-три-троје, зависно од тога да ли су мушки-женске-мешано? Те би било шеснаесторе чакшире ако су неке мушке неке женске... :P.
May 11, 201113 yr Nema više problema sa brojevima. Kakve deklinacije, ukinuti su padeži i redni brojevi.Napišeš broj, crticu i otprilike neki nastavak - i nema problema.Mnogo sam se jedio kada to video 1-vi put. Sada viđam svuda, ali baš svuda.Једанви пут видим да овакво писање не прави проблеме, ал' добро да знам за дваги пут.
May 11, 201113 yr Jedanvi put i za mene.Ironija je naravno u tome što je '1.' dva karaktera kraće od '1-vi'.
May 11, 201113 yr Nema više problema sa brojevima. Kakve deklinacije, ukinuti su padeži i redni brojevi.Napišeš broj, crticu i otprilike neki nastavak - i nema problema.Mnogo sam se jedio kada to video 1-vi put. Sada viđam svuda, ali baš svuda.ok, mislim da bih se pre ukokala nego napisala to 1-vi. mislila sam na zbirne. ovo tvoje stvarno nigde nisam videla. na svu sreću.Чегбре, зар не беше оно тројица-три-троје, зависно од тога да ли су мушки-женске-мешано? Те би било шеснаесторе чакшире ако су неке мушке неке женске... :P.e, da, ta menjaža dvoje, troje u zavisnosti od roda je još uvek aktuelna. sem ako se od 2004. do sad izmenjalo nešto bitno i po tom pitanju. a šesnaestore čakšire predloži bubi, ako smeš, pa čekaj reakciju. ja ću u međuvremenu naći neki zaklon, fala lepo. Edited May 11, 201113 yr by Joshua
May 11, 201113 yr e, da, ta menjaža dvoje, troje u zavisnosti od roda je još uvek aktuelna. sem ako se od 2004. do sad izmenjalo nešto bitno i po tom pitanju. a šesnaestore čakšire predloži bubi, ako smeš, pa čekaj reakciju. ja ću u međuvremenu naći neki zaklon, fala lepo. Мислим да би то физички ишло мало теже. Најјаче што знам је кад је један другар наумио да се за новака маскира у своју тетку, па је навукао троје чакшире и перику, сео у пеглицу и кренуо на дочек. И онда га заустави мурија, а дозвола у оним унутрашњим...Не могу да замислим да неко навлачи и десеторе чакшире, а шеснаесторе... (хм, не звучи лоше, ал' педесеторе... такође није лоше, ударамо главом о зид тек на стотину).