Gonzo Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 uf, to je termin odavno. doduše ja sam ga sretao i koristio za opisivanje kompjuterskih igrica - igriva je, a.k.a. zanimljiva, zabavna, nije smarajuća.
Ulven Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Baš tako. Iz Rečnika Matice srpske (jednotomnika):igriv = koji se lako, lepo igra, pogodan, podesan za igranje (obično o kompjuterskim igricima)igrivost = osobina, svojstvo onoga što je igrivo
ZerrorR Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Како се пише скраћеница за сантиметар: цм или см или cm, у ћириличним текстовима?
slepa živana Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Како се пише скраћеница за сантиметар: цм или см или cm, у ћириличним текстовима?u pravopisu piše da može i једно и друго цм (центиметар) ili см (сантиметар)
Lale Gator Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Možda je već bilo... Koje vreme ili glagolski oblik dođe prošlo i sadašnje vreme koje označava radnju u budućnosti, kao u rečenici: "Je*o sam te kad te u'vatim"?
gospa buba Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 U uspomenu na njandorfa, paćeta&autobusa ne postujem na ovom ptfu&sve što kažem, lažem.pridruzujem. necu vishe ici natu stranu.
Willow Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jbg, stade mi mozak. Ima li poseban glagol za onaj "dživ-dživ" cvrkut kojim se oglašava domaći vrabac dživdžan?
sherman Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 (edited) ...lupam Edited January 13, 2011 by sherman
Sara Goldfarb Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 pripojene, spojene, nagomilane, udružene
Indy Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Poznavaoci srpskog i/ili hrvatskogKako biste preveli s engleskog (ima ponesto u recniku, nesto je neprevodivo.... zanimaju me elegantne, a tacne, ideje)denialdenialismself-righteous(ness)debunkercherry-pickingthink-tankcleantech(dobro, ovo zadnje se malo salim)
Father Jape Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Nama su na faksu predložili za think tank ekspertska grupa. A za self-righteous celog života čekam neko valjano rešenje. <_<
Quizmaster Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Jbg, stade mi mozak. Ima li poseban glagol za onaj "dživ-dživ" cvrkut kojim se oglašava domaći vrabac dživdžan?U tim situacijama dobro dođe rečnik Matice srpske, koji beleži sledeće izraze: dživdžaniti, dživdžati, dživdžikati, divdžukati, dživkati, dživdžakati.
Indy Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 denialdenialismself-righteous(ness)debunkercherry-pickingthink-tank Nama su na faksu predložili za think tank ekspertska grupa. Hvala, to je barem nesto. A i ovi bus i rasejan bi mogli da se jave i pomognu drugaru u nevolji... a znam da citaju ovo. <_<
Recommended Posts