luba Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 i meni je kulje, ali imam nesto utisak da je i kulovskije, eh.
ToniAdams Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ma kulje mi je zbog izraza "zrike".to ti je u kockicama, kad gledas u jednog, a serviras drugom.uglavnom najstroze zabranjeno, al mi u kblou smo to uvek dozvoljavali.zivot na ulici, jebiga.
ToniAdams Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ejebemu sad, na serbian kafeu se ne slazu sa nama:Zrikavost i razrokost nije isto,zrikavost je kad oci idu prema nosu a razrokost kad su oci izvan kao kod mene...verovatno je imao komplekse,nemogu ni ja da budem ravnodusan ali nemam komplekse..nego mi je simpaticno kako to deluje na ljude kad jednim okom gledam na jednu a drugim na drugu stranu...zato me i interesuje misljenje?
расејан Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ejebemu sad, na serbian kafeu se ne slazu sa nama:Zrikavost i razrokost nije isto,zrikavost je kad oci idu prema nosu a razrokost kad su oci izvan kao kod mene...verovatno je imao komplekse,nemogu ni ja da budem ravnodusan ali nemam komplekse..nego mi je simpaticno kako to deluje na ljude kad jednim okom gledam na jednu a drugim na drugu stranu...zato me i interesuje misljenje? Овоме бих одговорио "да, зато те и интересује" (јер има упитник на крају, а не видим шта би друго било питање него "зато?").Ал' види, види, да сам јуче бацио кашику не бих ово знао. А има логике, постоји чак и глагол "узрикавити", кад неко упиљи очима у нешто што му је јако близу, или се само блесави гледајући у свој нос. А "разрикавити" нема, јер скоро нико не може да намерно "сија два лева ока", "има различите погледе на свет", "фура Мартија Фелдмана" (наводим из главе, према Андрићевом речнику).
kgmr Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 sta znaci 'vrcani' (u recenici: 'prirodno vrcani med...')?
sherman Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 sta znaci 'vrcani' (u recenici: 'prirodno vrcani med...')?koliko me secanje sluzi vrcanje je proces skidanja meda sa sacato je stari nacin. verovatno se sad to radi nekako drugacije pa otud to prirodno vrcan
Tresko Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 sta znaci 'vrcani' (u recenici: 'prirodno vrcani med...')?vrcanje bi trebalo da znači izbacivanje (ono vrcaju varnice), pa tako vrcani med je onaj što je izvadjen iz košnice. Imaš i topljeni, i onaj sa saćem.
Vapad Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 vrcanje bi trebalo da znači izbacivanje (ono vrcaju varnice), pa tako vrcani med je onaj što je izvadjen iz košnice. Imaš i topljeni, i onaj sa saćem.Topljen se izlaže temperaturama iznad 60 stepeni, važi da je vrcani zdraviji, jerbo temperatura "ubija" zdravu materiju, ali ubija i bakterije (mislim da je Botulinum u stalnoj postavci ali zdrav čovek može lako da se izbori sa njom). Nu, vrcan u vrcaljki , vrti se brzo i "baca" med, vrca, je l' si?Ručno vrcan, sa polugom, kada ne žele da ulože u motor...
Krotka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 (edited) jel zrikavo i razroko isto?na prvu loptu bih rekla da jeste, ali sad mi usao neki crv, pa ne znam.Ima i "vrljav", jel to sad zrikav ili razrok ili je sve isto ?koliko me secanje sluzi vrcanje je proces skidanja meda sa sacato je stari nacin. verovatno se sad to radi nekako drugacije pa otud to prirodno vrcanI ja se sećam, kao kroz maglu, imaš mašine koje vrte saće, neka vrsta centrifuge i izbacuju med. On je kvalitetniji od onih koji se dobijaju drugim postupcima, a za više informacija moram da pogledam u knjigu, a ona mi je kod mame i tate, pa ako ne zaboravim ;) .Edit :Eto mi kad pričam telefonom po pola sata, taman da završim, ono prijateljica, bla, bla...Vidim odgovor je gore :) . Edited May 7, 2010 by Krotka
le petit nicolas Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 jel zrikavo i razroko isto? isto, samo suprotno :P .u pravu su ti sa sc-a.razrokost se jos zove i strabizam.poz
Krotka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Klajn i Šipka ga ne beleže, Vujaklija nije kod mene, ali zato :http://www.tolisa.info/index.php?option=com_glossary&func=view&Itemid=99999999&catid=20&term=vrljavvrljav - pridjev, onaj koji gleda u križ, razrok .
le petit nicolas Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Klajn i Šipka ga ne beleže, Vujaklija nije kod mene, ali zato :http://www.tolisa.info/index.php?option=com_glossary&func=view&Itemid=99999999&catid=20&term=vrljavvrljav - pridjev, onaj koji gleda u križ, razrok .nemam referencu, ali mislim da je "vrljav" sveobuhvatan izraz za sve koji ne gledaju - pravo.ima i "č(š)kiljav", al to su, valjda, oni sto zmirkaju, skupljaju ocne kapke, a mogu i krivo da gledaju.poz
Krotka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 nemam referencu, ali mislim da je "vrljav" sveobuhvatan izraz za sve koji ne gledaju - pravo.ima i "č(š)kiljav", al to su, valjda, oni sto zmirkaju, skupljaju ocne kapke, a mogu i krivo da gledaju.pozEvo ovaj ti je i vrljav i škiljav / čkiljav :D
расејан Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Klajn i Šipka ga ne beleže, Vujaklija nije kod mene, ali zato :http://www.tolisa.in...=20&term=vrljavvrljav - pridjev, onaj koji gleda u križ, razrok .Како код нас кажу, "гледа кромпир, вади месо".
Recommended Posts