slepa živana Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 У филму је био Јованча... има ли неко књигу при руци? Kod Nušića je Jovanča...nemojte da me nervirate! knjige su mi pri ruci i pri mozgu jer nušića znam napamet što mošta nije za ponos, al tako me zakljucalo...i u 'put oko sveta' i u 'običan čovek' po kojoj je rađen film 'silom otac' lepo piše jovanče micić, trgovac iz unutrašnjosti.filmove nisam odavno gledala ali mi se sve čini da vam je u sećanju jovanča jer ga juliška tako zove, a juliška je mađarica pa meša rodove...
Ajant23 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 nemojte da me nervirate! knjige su mi pri ruci i pri mozgu jer nušića znam napamet što mošta nije za ponos, al tako me zakljucalo...i u 'put oko sveta' i u 'običan čovek' po kojoj je rađen film 'silom otac' lepo piše jovanče micić, trgovac iz unutrašnjosti.filmove nisam odavno gledala ali mi se sve čini da vam je u sećanju jovanča jer ga juliška tako zove, a juliška je mađarica pa meša rodove...Ne piše... Samo ti proveri... Lično, ni ne pamtim kada sam gledao filmove, ali kod Nušića je - kako to da ti kažem a da te ne iznerviram - Jovanča...
slepa živana Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Ne piše... Samo ti proveri... Lično, ni ne pamtim kada sam gledao filmove, ali kod Nušića je - kako to da ti kažem a da te ne iznerviram - Jovanča...znaš ti ko sam ja
Ajant23 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Zanimljivo, nemam kod sebe, ali sam uveren da je Jovanča u Sabranim delima, Prosveta, 2005. godina?
vinska musica Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 I ja, na neviđeno, potpisujem da je Jovanča.
slepa živana Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Zanimljivo, nemam kod sebe, ali sam uveren da je Jovanča u Sabranim delima, Prosveta, 2005. godina? I ja, na neviđeno, potpisujem da je Jovanča. upravu ste oboje. stvarno je jovanča
расејан Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) upravu ste oboje. stvarno je jovanča А шта, ово у персоне драматис је слагачка фрљотка?п.с. судећи по фонту, једна од оних сто књига?proveri oci.tigar ima strafte, nije kariran.А пропао карирања... то се сад ретко ради, глагол је скоро нестао. Edited April 21, 2010 by расејан
slepa živana Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 А шта, ово у персоне драматис је слагачка фрљотка?ahaaa... ja sa time bavim u životu. idem po magacinima i tražim knjige sa zanimljivim frljotkama :D i posle zajebavam narod po forumuп.с. судећи по фонту, једна од оних сто књига?od kojih sto?
le petit nicolas Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 pomagajte, dobri jezicari!augmentativ od medved i lisica (od vas zavisi sutrasnja skolska sudbina minor daltona)poz
kgmr Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 lisičetina?edit: za reč 'medved' - jedino što znam da uradim sa njom je da ubacim j posle m.
le petit nicolas Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 lisicetina - moze. hvala :) (minor izmozgao "lisicina". meni, citateljki s/h, ili h/s, kako ko vise voli, odmah se javilo : "vase je pravo da...". i ona glumica, sto jedva drzi nos nad bredom pitom i gomilom dece, u nekom policijotskom filmu.)a za medu? da l' bi mogao grizli? salu na stranu, sutra ima da bude kontrolni . prvi razred, nema zezanja.poz
slepa živana Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 salu na stranu, sutra ima da bude kontrolni . prvi razred, nema zezanja. ja sam čula da se za polarnog medveda kaže bela mečka... ne znam da li je to taj augmentativ :D
le petit nicolas Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 (edited) zivano, ne znam ni ja, samo znam da nam je mecka zaigrala pred kucom. augmenta(n)tno :( kad pomenu mecku, meni se javlja "mecketina". i to mi zvuci (po jezickom osecaju, sto kaze redbus) ok. ali, "medvedina"? (junetina, govedina...)pozedit: medvedčina - medvedina. ima li kakvih glasovnih peglanja d-č? Edited April 26, 2010 by le petit nicolas
Ulven Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Rečnik Matice srpske beležimèdvedina ž. - augm. i pej. od medved (druga značenja su i medveđe krzno i medveđe meso )lìsičina ž. - augm. od lisica (druga značenja isto krzno, jama u kojoj lisica prebiva i neke biljke :D)
Recommended Posts