Lrd Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Hvala na odgovorima svima. Nego, Samo nekoliko, tek koliko mi sad pada na pamet:MbekiNdairagijeMbabaneNe razumem ovo. Imao sam priliku da pričam sa Ndongom (Ndong) i da pišem njegovo ime. Pisao sam i o Mtagvi (Mtagwa), ali nisam pričao sa njim. Je l' nije trebalo tako? :D Bez zezanja pitam, da ispravim dok nije kasno. ...A što se tiče offa, crvenbuse, podseti me da se nikad ne kačim s tobom. Sudeći po avataru deluješ kao pola serijski ubica, pola ludi naučnik koji eksperimentiše na ljudima in vivo i pola kao sweeper tajnih službi, dakle 100% surovo. :P
Quizmaster Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 (edited) Lilit Mkrtčjan, odlična jermenska šahistkinja, ima prezime sa rekordnom suglasničkom grupom na početku.MKRTCHIAN :D Edited November 22, 2009 by Quizmaster
bus Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 ludi naučnik koji eksperimentiše na ljudima in vivoPazi kad si malo i ubo, jedino što eksperimenti ništa ne bole :(
bus Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Нисам знао да имамо забрањених комбинација...Svaki jezik ima :)
le petit nicolas Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 (edited) da li pramaleće ima veze s prolećem?poz Edited November 24, 2009 by le petit nicolas
Otto Katz Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 da li pramaleće ima veze s prolećem?pozItekako, pramaljeće je stara riječ za proljeće.
Nicol Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jel bila neka pramaljetna pjesmica u nižim razredima osnovne?
Otto Katz Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 jel bila neka pramaljetna pjesmica u nižim razredima osnovne?Ako hoćeš da ti pjevam miris divnog pramaljeća, oj, razgrni njedra bijela - da udišem miris cvijeća! Tj. teško da je ovo bilo.
vinska musica Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ovih dana sam negde pročitala izraz "ciganski šećer".Zna li neko na šta se odnosi? Prvi put ga čujem.
pp34 Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 treba mi tacna definicija i poreklo TREPETA - strah i trepet
Frau Gabrijela Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 treba mi tacna definicija i poreklo TREPETA - strah i trepetUh, ne znam šta je tačna definicija, ali ako je poreklo slovensko, ni to ne znam da li je, mislim da je koren kao u strepeti, pa se onda to pomešalo sa treperenjem, tj. drhtanjem od straha. I dobili smo strah i njegovu posledicu.Tako sam ja to oduvek razumela.Znanimljivo. Sad i ja čekam da se javi neko ko zna znanje.
расејан Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Uh, ne znam šta je tačna definicija, ali ako je poreklo slovensko, ni to ne znam da li je, mislim da je koren kao u strepeti, pa se onda to pomešalo sa treperenjem, tj. drhtanjem od straha. I dobili smo strah i njegovu posledicu.Tako sam ja to oduvek razumela.Znanimljivo. Sad i ja čekam da se javi neko ko zna znanje.Па није баш да знам, него онако по сећању, чини ми се да је то од "трепти", што би требало да је као дрхти, само јаче.
le petit nicolas Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Ovih dana sam negde pročitala izraz "ciganski šećer".Zna li neko na šta se odnosi? Prvi put ga čujem.daj kontekst. seca me na nesto sto se tesko stekne. ili presedne. na "gorki pirinac", recimo.fala kralju na pramal(j)ecu-prolecu.posto sve brze ostajem bez polovine maternjeg s-h/h-s jezika, moram upitati jos nesto (a nije mi za prevodilacku pomoc): zaplotnjastvo. da li bi to bila zapostavljenost? ili rad ispod zita?poz
Recommended Posts