Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

Jest, povremeno uzimam grožđice u čokoladi, pakovane u ljubičaste kesice, ne mogu da se sjetim ko proizvodi ali nije Milka. Podsjeća na Griski Griksi.

Posted

i ove su bile dobre, osam komada, pa se još polove na sredini

8zlatnih-696x385.jpg

Posted

Patim još samo za onim velikim roze minjonima, ostalo sam prežalila

Posted

e te su bile supej :wub:

Posted (edited)

Oni makedonci?

Moguće, jugoslovensko je nešto, boja malo tamnija od Milka ljubičaste, ima ih redovno u Bingu.

8zlatnih-696x385.jpg

Ovo je valjda Runolist u fensi pakovanju. Boja i cvijet su tu, a i ukus se poklapao.

Edited by fikret selimbašić
Posted

Runolist je imao one mini čokoladice, ovo je bilo malo drugojačije, tvrđe.

U drugim vrstima Clipsy počo da pravi čoko kokice. Čitaju temu. Mada su meni i dalje brčanske bolje

Posted

Ima po Bosni da se kupi svuda. I pakovanja od po litar, litar i po

Posted (edited)

ima u zdravim hranama pola kila i kilo, solidna.

i ima u zrenjaninu :lolol:

Edited by gospa buba
Posted

ne moze da se zivi od paparaca  :fantom:

Bile neke bele cokoladice, format zivotinjskog carstva sa slicicama starih automobila, secam se bio sa caletom u Srpskom Itebeju da obidjemo baba ujnu ili tako nesto. Baba sitna, jadna, prikovana za krevet, preko nje progutao je banatski jorgan, soba mirise na skori rastanak i dunje sa sifonjera a ona uperila one vodnjikave ocice, ne skida ih sa mene, 'dajte detetu cokoladuuu..'

Ne znam kako se zvase ta cokolada, al' me belka od tada asocira na tugu i smrt. Jedva da sam je okusio dvaput triput u zivotu.

Posted

Nasla rodjendanski polaroid sa zutim sokom, onim u flasicama  :lolol: + lokalna atrakcija torta sa secernim mosticima .. moja keva uvek pravila sama bez mostica, kad smo u kuci imali kult hrane pa je ukus bio vazniji. Nije bilo tu prevelikog izbora sa tim sokovima, bio je zuti, jagoda, mislim breskva i to je to ...

post-1934-0-75739900-1510688729_thumb.jpg