vathra Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Кад се из ове перспективе сетим производа које смо јели као млађи, мислим да би доста њих и данас имало прођу (добар део и има), али да је највећи проблем био не сам укус - него контрола квалитета. Поменути Кан-кан дезерт, можеш да добијеш пристојан, или у варијанти одваљивања вилице. Кестен дезерт, и данас варира у квалитету. Може да буде чврст и да се ломи, али и мек да се топи у устима. И тако даље, примера има и данас доста... Да ли је до разлике у квалитету било услед покушаја уштеде или лошим сировинама, нестручној радној снази итд, али је недостајала контрола квалитета која би одржавала квалитетан производ.
ajgor Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Kandit je prva ljubav, ne može. Kod izbora Kraš ili Kandit ima nečeg što ne podleže logici :) Uvek sam davao prednost osječkoj mlečnoj čokoladi, pre svega onoj od 100 grama sa nekom alpskom fotografijom, jer se lakše utamanjivala, a kod one od 200 grama morao si da zamotaš štanglu u staniol da se ne ubrljaš kao prase. Tuti-fruti im je takođe bio mrak. S druge strane, Kraš je imao punjenu čokoladu od 100 gr sa nugatastim punjenjem, neko poetično ime koga ne mogu da se setim, e toga sam mogao da prožderem u sramnim količinama. I, da ne zaboravim, Kandit je na čokoladama imao markice sa brojevima, 1, 2 ili 5 (pakovanja od 200, 100 ili 50 grama), popuni se knjižica i dobije slatki paket. Provereno, popunio i dobio, isto kao što je za popunjen album Zemalja i gradova sveta i Životinjskog carstva Kraš slao poklon paket.
ajgor Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Kad već pominjem tuti-fruti, nikad prežaljeni Nestle Fitnes iz Zvečeva, kvadrat od 75 grama koji je nestajao svetlosnom brzinom.
Simon Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 meni su najbolje cokoladice bile beli i zeleni mond. ostalo njah... Ух јесте, ако се добри сјећам зелени је био са љешњаком.
fikret selimbašić Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) Kod izbora Kraš ili Kandit ima nečeg što ne podleže logici :) Uvek sam davao prednost osječkoj mlečnoj čokoladi, pre svega onoj od 100 grama sa nekom alpskom fotografijom, jer se lakše utamanjivala, a kod one od 200 grama morao si da zamotaš štanglu u staniol da se ne ubrljaš kao prase. Tuti-fruti im je takođe bio mrak. S druge strane, Kraš je imao punjenu čokoladu od 100 gr sa nugatastim punjenjem, neko poetično ime koga ne mogu da se setim, e toga sam mogao da prožderem u sramnim količinama. I, da ne zaboravim, Kandit je na čokoladama imao markice sa brojevima, 1, 2 ili 5 (pakovanja od 200, 100 ili 50 grama), popuni se knjižica i dobije slatki paket. Provereno, popunio i dobio, isto kao što je za popunjen album Zemalja i gradova sveta i Životinjskog carstva Kraš slao poklon paket. Butter scotch čokolada, karirani dezen omota? Evo i slike: Edited November 13, 2017 by fikret selimbašić
ajgor Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) Butter scotch čokolada, karirani dezen omota? Jok, butterscotch je mnogo kasnije,ovo je bilo u nekakvom smeđem ne preterano upadljivom omotu, polovina do kraj sedamdesetih. Hvala za trud sa sličicom, lepo podsećanje. Edited November 13, 2017 by ajgor
fikret selimbašić Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Slabo šta pamtim iz tog perioda ali jećam se da je postojala odlična punjena Kraš čokolada, baš onakva kako si je opisao. Nada ili možda ova:
hansolo Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Fak jea! C.W. Post je bio čudo neviđeno, al' samo malobrojni smo ga voleli, nije čudo što su prekinuli da ga uvoze... Dan danas se secam ukusa :) Sad skoro 'naletjeh" na keks iz Magyarorszag kod svercera, neki sa cerealijama i lesnik/med/something ukusom koji me vratio u vreme C.W.Posta, lici na ovaj nas ElVita /mislim da se zove Jo Reggelt/ ... nasla
hansolo Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Slabo šta pamtim iz tog perioda ali jećam se da je postojala odlična punjena Kraš čokolada, baš onakva kako si je opisao. Nada ili možda ova: To je bila jebeno dobra cokolada ... to se prvo jelo iz paketica.
ajgor Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Slabo šta pamtim iz tog perioda ali jećam se da je postojala odlična punjena Kraš čokolada, baš onakva kako si je opisao. Nada ili možda ova: Alkar Fikret za u dva :) Taj kalup i oblik, samo neko malo neobičnije ime. Svaka čast.
slepa živana Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Slabo šta pamtim iz tog perioda ali jećam se da je postojala odlična punjena Kraš čokolada, baš onakva kako si je opisao. Nada ili možda ova: nada je bila u isto vreme kao i karirana, tamanila sam ih naizmenično
fikret selimbašić Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) nada je bila u isto vreme kao i karirana, tamanila sam ih naizmenično Bila je i Serenada u to vrijeme, sa narandža kremom, isti kalup kao i ove pobrojane. Mene sad baš zanima kako se zvala koju je Ajgor pominjao, izbijaju razna imena iz memorije ali ništa Kraš nugat i poetično da iskrsne do sad. Edited November 13, 2017 by fikret selimbašić
renne Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Ja sam voleo Runolist, onako čista mlečna, mekana
beta Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 jedno vreme smo tamanili neke pahuljice od ekspandiranog pirinča. jedino se sećam da su bile roza i žute i slatke i da smo jedva čekali veliki odmor da ih kupimo.
Recommended Posts