Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted (edited)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sam naziv ove predstave “KNKNPNKN” je zapravo reč koja se na ćirilici piše kikiriki, i ima to značenje, ali napisana latiničnim slovima glasi KNKNPNKN, što, po rečima Tomića, takođe govori o opštem galimatijasu u našim glavama.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ova rečenica prosto nema smisla. Pod jedan, KNKNPNKN se na ćirilici piše КНКНПНКН i nema nikakvo značenje. Druga stvar, ako se nešto na ćirilici piše КИКИРИКИ, onda to napisano latiničnim slovima glasi KIKIRIKI.Predstava se zove KNKNPNKN, baš tako, nikakav KIKIRIKI ili КИКИРИКИ. Naslov predstave jeste svojevrsni galimatijas, nastao zajedničkom upotrebom ćirilice i latinice, odnosno pogrešnim pisanjem ćiriličnog slova И. Kao takav, naslov predstave asocira da se radi o temama sa nekadašnjeg zajedničkog prostora, a sadrži i elemente komičnosti, pošto podseća na poruke nepismenih ljudi sa sajta "Srbovanje".Sve to moglo se lepo objasniti, bez nekog proizvoljnog tumačenja ili stavljanja pogrešnog naslova. Autor je svoju predstavu nazvao KNKNPNKN i sigurno ne želi da neko menja izvorni naziv. Moram priznati da nisam reagovao baš taktično, pa ako sam nekog uvredio, izvinjavam se.

Edited by Quizmaster
Posted
Pod jedan, KNKNPNKN se na ćirilici piše КНКНПНКН i nema nikakvo značenje.
Stvar je u tome da se predstava zove Kikiriki, a ne kako knknkpnkn izgleda na ćirilici
Druga stvar, ako se nešto na ćirilici piše КИКИРИКИ, onda to napisano latiničnim slovima glasi KIKIRIKI.
Radi se o replikovanju naziva koristeći latinična slova.
Predstava se zove KNKNPNKN, baš tako, nikakav KIKIRIKI ili КИКИРИКИ. Naslov predstave jeste svojevrsni galimatijas, nastao zajedničkom upotrebom ćirilice i latinice, odnosno pogrešnim pisanjem ćiriličnog slova И. Kao takav, naslov predstave asocira da se radi o temama sa nekadašnjeg zajedničkog prostora, a sadrži i elemente komičnosti, pošto podseća na poruke nepismenih ljudi sa sajta "Srbovanje".Sve to moglo se lepo objasniti, bez nekog proizvoljnog tumačenja ili stavljanja pogrešnog naslova. Autor je svoju predstavu nazvao KNKNPNKN i sigurno ne želi da neko menja izvorni naziv.
Verujem da je to i bila ideja, pošto ne mali broj ljudi u ovoj zemlji meša ćirilicu i latinicu prilikom pisanja, a N odnosno И je najreprezentativniji primerak te pojave, otud i deo koji sam podebljao u prethodnom postu - to govori o opštem galimatijasu u našim glavama.
Posted

Ja ne znam oko čega se vas dvojica prepirete. Rasprava vam je na nivou 1 CG skupštine... <_<

Posted

aj vise iskulirajte raspravu oko glupog naziva predstave. bitna informacija - pocetak u 20h!!! dakle, koja ppp ekipa dolazi? :)

Posted (edited)
:lol: i ploce da pustate
Покварио си ми цео план. Френк Синатра је требало да буде врхунац вечери.
one betonske, od gore...
Ово је нека фора са равницом и брдима?
aj vise iskulirajte raspravu oko glupog naziva predstave. bitna informacija - pocetak u 20h!!! dakle, koja ppp ekipa dolazi? :)
Ти, Квизмастер и ја који ћу мотрити из позадине на ваше понашање. Мада, тешки су студентски дани, свака ситуација треба да се ушићари како би се сачувао неки динар за алкохол викендом, па ћу уместо премијере највероватније отићи на једну од реприза.Лепо вече у сваком случају. Сад видех да Жвалави гостује у Утиску. Edited by nixolaus
Posted (edited)

evo isecka iz recenzije Vladimira Arsenijevica o predstavi:?....danas, kad smo svi mi bivsi Jugosloveni, nakon decenije ratova, napokon bezbedno smesteni u zabrane zeljenih i skucenih, neprovetrenih nacionalnih drzavica, kad smo, ukratko, svoji na svome, predstava KNKNPNKN, jednako govori i o periodu SFRJ, kao i o svom onom uzasu koji je usledio nakon njenog raspada, o vakuumu u kom smo trenutno, kao i o svim neizvesnostima koje nas iscekuju u buducnosti. I cini to, vazno je primetiti, na razigran, zabavan i beskrajno dinamican nacin.?A ovo su pojave/likovi ?obradjeni? u predstavi:partizani, karavan, bolji zivot, baltazar, pomornik, prvi mcdonald?s na balkanu, pesma evrovizije, hari dzekson, mirza delibasic, top lista zvezda na koje smo drkali, knknpnkn, dinastija, sportisti jugoslavije, rade serbedzija, bojan krizaj, finalemislim da se necete pokajati ukoliko iole volite pozoriste, da odete i odgledate ovo.

Edited by batticuore
Posted
predstava KNKNPNKN, jednako govori i o periodu SFRJ, kao i o svom onom uzasu koji je usledio nakon njenog raspada
Ovo volim da vidim. Originalnost, ideja... To boldly go where no man doesn`t give a fuck to go anymore.
Posted

Jeste li lagano dosli do karata? Kada je bio Rocky Horror Picture Show, mesecima unapred se pozivalo na privatne telefone zarad rezervacije. I nije frka, svi su ljubazni i sjajni, samo treba saznati mehanizme. Koliko sam razumeo, malobrojna madjarska ekipa u Novom Sadu koja posecuje to pozoriste je stalno ista, pa nije ni neki smisao da se nesto narocito javno prodaju, vec se sve podeli medju ekipom. Ono, ja svaki put kad sam tamo isao, imao sam ispravan utisak da sam jedini koji ne poznaje sve ostale.

Posted

ma da, kupili karte pola sata pre pocetka, i to po skromnom cijeni od 150 din. bilo je dosta ljudi na premijeri, ali ja ne umem da procenim masu u brojkama, tako da ne znam ni dal je bila skroz puna sala...a kakav je taj rocky horror picture show, po tebi? jel to na stalnom repertoaru tamo?

Posted
Jeste li lagano dosli do karata? Kada je bio Rocky Horror Picture Show, mesecima unapred se pozivalo na privatne telefone zarad rezervacije. I nije frka, svi su ljubazni i sjajni, samo treba saznati mehanizme. Koliko sam razumeo, malobrojna madjarska ekipa u Novom Sadu koja posecuje to pozoriste je stalno ista, pa nije ni neki smisao da se nesto narocito javno prodaju, vec se sve podeli medju ekipom. Ono, ja svaki put kad sam tamo isao, imao sam ispravan utisak da sam jedini koji ne poznaje sve ostale.
Druže Bače, mislim da ti govoriš o ?jvid?ki sz?nh?z-u, a oni o Pozorištu mladih... :rolleyes:
Posted
Hehe za vas provincijalce sa avijacije garant postoji jedno jedino pozorište u gradu...generičkog naziva - pozorište! :lol: Rocky Horor najbolja ovdašnja predstava, a nagledao sam ih se. Nego kakav je taj Kikiriki? Ako ga Arsenijević hvali, mora da nije tako strašan kakvim ga opisuje..
Posted (edited)

It's ofišl, Bak je retard, fala Modžo.Edit: a bilo mi cudno sto se srbovljeva predstava daje kod Madzara*, al reku nedelja tolerancije, KDP..*kafana u Puli

Edited by Buck Naked
Posted (edited)

A Rocky Horror (Picture) Show je najbolji show u kosmosu. rocky_horror_picture_show.jpg

Edited by Buck Naked