Jump to content

NOVI SAD

Featured Replies

Kako su skakavci sve obrstili primer je uništavanja starog jezgra grada, gde ćemo izgleda u ulici Modene imati bazen, pošto im izgradnja podzemnog parkinga očigledno ne ide, a više nego pristojna šetališna zona je uništena za vijek i vijekova. Urušavanje Tanurdžićeve palate ne bih isključio iz jednačine. Takođe, primer urušavanja grada je ova decenijska akcija "gde god nađeš zgodno mesto, tu zgradu posadi" tako da se kvalitet života stanovnika unižava iz godine u godinu. Srećom tu i tamo se još nađe koja pristojna zona za predah, valjda ovi dični neimari ne stižu da upropaste sve što je građeno prethodnih 100-150 godina.

• Replies 7.8k
  • Views 631.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jako lepa™ fotka...   Ništa, ili ćemo se potpuno anestezirati, ili će se stvoriti građanske miliceije u nekom trenutku koje će da rešavaju probleme, ali to nće izaći na dobro svakako, ne zna

• Siluje ovaj grad svoje gradjane bez imalo stresiranja. Zatvorili su nam ceo parking ogradom, firma pod nazivom Omega izvodi “obnovu” parkinga u  ime Parking servisa koji se pravi mutav. Parking s

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

zar ne kažete gari           ok, izaćiću sam

Posted Images

On 12. 5. 2025. at 0:28, radisa said:

Jbt, gdi si živeo?

Ja sam živeo u Kaće Dejanović, promenio sam po NS bar 5 zgrada, nigde bolje nije bilo... I da uključim van NS, opet nigde bolje nije bilo, rekoa bih :)

Dosta drugara sam imao u Dušana Daniloviča, moja žena živela iz rbne kuće dok je studirala, niko se od nas nije žalio ninašta...

Ovaj deo oko crkve jeste krš, ali to je građenp za šahovsku olimpijadu, to je dosta lošije urađeno, to znam (deo od crkve do Đorđa Nikšića Johana, recimo, a mislim i ovo baš oko crkve)...

prosao sm naseljem kad sam bio zadnji put u Srbistanu. Neverovatno koliko je sve zapusteno, bas nista se ne odrzava. Nekada je to bas bio lep i zelen deo grada.

meni je i dalje lep

i zelan

Radjute se Novosadisti!!!!

Habemus aquam!!

Završene noćne restrikcije vode u Novom Sadu

Završene su noćne restrikcije vode u Novom Sadu, saopštilo je JKP "Vodovod i kanalizacija"

Kako su naveli, završena je regeneracija tri bunara: BHD 5 i BHD 10 na izvorištu "Ratno ostrvo" i BHD 5 na izvorištu "Petrovaradinska ada". Njihov ukupni kapacitet, koji je pre radova iznosio oko 140 litara u sekundi, sada je udvostručen i iznosi više od 280 litara u sekundi.

"Pored i dalje veoma niskog vodostaja Dunava, koji je ispod istorijskog proseka za ovo doba godine, zahvaljujući ovim regeneracijama u Novom Sadu više nema restrikcija u isporuci vode", navelo je ovo preduzeće.

Dodaju da su do kraja godine planirani sledeći koraci:

• Utiskivanje novih drenova na bunaru BHD 3 na izvorištu "Štrand" (van funkcije od 2008. godine),

• Utiskivanje drenova na bunaru BHD 3 na izvorištu "Ratno ostrvo",

• Početak izgradnje novog bunara BHD 4 na izvorištu "Petrovaradinska ada",

• Regeneracija još tri bunara u okviru planiranog programa.

Meni je i dalje neverovatno da je drugi najveci grad u zemlji mesecima imao restrikcije vode.

Voda za piće u Temerinu nebezbed...
No image preview

Voda za piće u Temerinu nebezbedna više od 20 godina: Pos...

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak u Temerinu zbog višedecenijskog problema u ovoj opštini sa pijaćom vodom.
  • 2 weeks later...

Jutros prolazim pored gradilišta, osrednja stambena zgrada u izgradnji, ispred parkiran ganc nov Majbah, kao ispod čekića... verovatno 'investitor' došao da obiđe fantom

1 hour ago, Time Crisis said:

Jutros prolazim pored gradilišta, osrednja stambena zgrada u izgradnji, ispred parkiran ganc nov Majbah, kao ispod čekića... verovatno 'investitor' došao da obiđe fantom

Mozda je kupac?

15 minutes ago, radisa said:

Mozda je kupac?

Da, to mi kasnije palo na pamet, možda neko ko je došao da kupi desetak/dvadesetak stanova

30 minutes ago, Time Crisis said:

Da, to mi kasnije palo na pamet, možda neko ko je došao da kupi desetak/dvadesetak stanova

Ja sam cuo aber da je u jednon od ovih novijih zgada sto izgledaju kao studentski domovi, jedna ruskinja kupila ceo ulaz i sad preprodaje...

To je jedna od onih stvari koje deluju nerealno, a opet i realno, na neki uvrnut nacin moguce....

3 hours ago, radisa said:

Ja sam cuo aber da je u jednon od ovih novijih zgada sto izgledaju kao studentski domovi, jedna ruskinja kupila ceo ulaz i sad preprodaje...

To je jedna od onih stvari koje deluju nerealno, a opet i realno, na neki uvrnut nacin moguce....

Standardna praksa ovde kod mene, investitori kupuju po nekoliko celih spratova zgrada u izgradnji. I onda ili samo sede na tome dok cena ne ode dovoljno gore pa da preprodaju, ili ih guraju u AirBnB. U svakom sludaju su nedostupni za stanovanje a hronicni manjak stambenog prostora u gradu / provinciji / celoj drzavi...