Filozof manijak Posted September 5, 2022 Posted September 5, 2022 Ne znam zašto ne radi ulična rasveta na Futoškom putu trenutno, izgleda jezivo... Plus se nešto zapalilo kod AMB Grafike
radisa Posted September 5, 2022 Posted September 5, 2022 3 minutes ago, Filozof manijak said: Ne znam zašto ne radi ulična rasveta na Futoškom putu trenutno, izgleda jezivo... Plus se nešto zapalilo kod AMB Grafike Ceo grad su isključili....
notenoughreasonsforclaire Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Vidim, ode "Dnevnik" sa svoje lokacije... Galens i tu gradi, a sad videh da je on već ušao u strukture "Dnevnika", i da je ovo samo bila logična posledica. Nisam znao ni da je većinski vlasnik "Novosadska televizija" odnosno "Srbija danas". Inače, u proteklih nekoliko meseci sam dva ili tri puta kupio nedeljno izdanje koje je nekada bilo baš dobro. Ja ne znam ko sme da se potpiše ispod njegovog urednikovanja, i šta misle svi oni ljudi koji rade i pišu za "Dnevnik", a nisu iz "vladajuće garniture". Verovatno postoji način da sebi objasne da su ipak pare vredne ostajanja u tom đubrištu.
Bandito Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 4 hours ago, notenoughreasonsforclaire said: Vidim, ode "Dnevnik" sa svoje lokacije... Galens i tu gradi, a sad videh da je on već ušao u strukture "Dnevnika", i da je ovo samo bila logična posledica. Nisam znao ni da je većinski vlasnik "Novosadska televizija" odnosno "Srbija danas". Inače, u proteklih nekoliko meseci sam dva ili tri puta kupio nedeljno izdanje koje je nekada bilo baš dobro. Ja ne znam ko sme da se potpiše ispod njegovog urednikovanja, i šta misle svi oni ljudi koji rade i pišu za "Dnevnik", a nisu iz "vladajuće garniture". Verovatno postoji način da sebi objasne da su ipak pare vredne ostajanja u tom đubrištu. Ko ih jebe, nek se ugase konačno i prestanu da blamiraju ime nekad pristojne novine. Poznajem površno dosta novinara koji su ostali da rade tamo. Njihove jadikovke po društvenim mrežama su poseban nivo bednosti. Eklatantan primer skuvanih žaba krastača. Branili su staaaro ime "Dnevnikovo" i kad je postalo jasno gde to sve ide, a bogami i nakon što je otišlo u materinu. I sad, op, jao, evo sele nas sa vekovnog ognjišta zbog Galensa, kako se to sad dogodilo?! Da se razumemo, lokacija je odlična i teško da bi odoleli pritiscima kleptomanske vlasti i njenih investitora. Ali oni koji ćute i ne bune se -- ne samo ćute već aktivno doprinose iznošenjem hvalospeva -- zaista nemaju šta da kukaju. 1
milfisland Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 (edited) Novi Sad je grad koji najviše propao od kraja osamdesetih do danas, a da nije bio u ratnoj zoni. U Srbiji, a moguće i u bivšoj SFRJ. Od ozbiljne gospoštine do malo veće Batajnice. Slično kao Herceg Novi u Crnoj Gori koji sada dobača maksimum do ružnije verzije Trebinja sa izlazom na more, a bio jedan ušuškani kulturni i medicinski centar na Mediteranu.. Žao mi je što je tako. Volio sam doći. Edited September 6, 2022 by milfisland
radisa Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 3 minutes ago, milfisland said: Novi Sad je grad koji najviše propao od kraja osamdesetih do danas, a da nije bio u ratnoj zoni. U Srbiji, a moguće i u bivšoj SFRJ. Od ozbiljne gospoštine do malo veće Batajnice. Pa ne baš... ALi, nastavi, zanimljivo mi je... Kako je to propao i zašto, opiši, ne mrzelo te....
Nevernik Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 (edited) 49 minutes ago, milfisland said: Novi Sad je grad koji najviše propao od kraja osamdesetih do danas, a da nije bio u ratnoj zoni. U Srbiji, a moguće i u bivšoj SFRJ. Od ozbiljne gospoštine do malo veće Batajnice. Slično kao Herceg Novi u Crnoj Gori koji sada dobača maksimum do ružnije verzije Trebinja sa izlazom na more, a bio jedan ušuškani kulturni i medicinski centar na Mediteranu.. Žao mi je što je tako. Volio sam doći. Ja uglavnom imam loše mišljenje o Novom Sadu ali ovo što si napisao nema puno veze sa realnošću. Kao što reče Radiša...deder, objasni Edited September 6, 2022 by Nevernik
milfisland Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Momci vrlo subjektivan osjećaj.Moguće da griješim. Al nekako mi je demografija skroz drugačija nego kad sam dolazio kao tinejdžer. Kao da je ranije narod bio pitomiji, sad mi nekako sve agresivnije. Kao da je izgubio ono lalinsko. I činio mi se onda nekako više metropola. A možda sam samo ostara i palamudim o sjećanjima kad sam bio mlađi.Da se ne lažemo i dalje je prvo pik za grada u kojem bi živio kad bi se preselio u Srbiju.Možda sam prećera, vjerovatno su se više nagrdili neki Kraljevo, Kruševac ili koji već, ali gledam kao neko ko je ranije dolazio, a sada se baš kraće zadržim.Ne potcjenjujte nikad osjećaj izvanjca u bilo čemu. Kad si unutra, masu se izgubi šira slika. A sva ova argumentacija mi se zasniva na osjećaju.Beogradizovao mi se nekako.Sent from my iPhone using Tapatalk
renne Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 došla ona stoka iz krajine i sjebala ti novi sad 3 hours ago, milfisland said: Momci vrlo subjektivan osjećaj. Moguće da griješim. Al nekako mi je demografija skroz drugačija nego kad sam dolazio kao tinejdžer. Kao da je ranije narod bio pitomiji, sad mi nekako sve agresivnije. Kao da je izgubio ono lalinsko. I činio mi se onda nekako više metropola. A možda sam samo ostara i palamudim o sjećanjima kad sam bio mlađi. Da se ne lažemo i dalje je prvo pik za grada u kojem bi živio kad bi se preselio u Srbiju. Možda sam prećera, vjerovatno su se više nagrdili neki Kraljevo, Kruševac ili koji već, ali gledam kao neko ko je ranije dolazio, a sada se baš kraće zadržim. Ne potcjenjujte nikad osjećaj izvanjca u bilo čemu. Kad si unutra, masu se izgubi šira slika. A sva ova argumentacija mi se zasniva na osjećaju. Beogradizovao mi se nekako. Sent from my iPhone using Tapatalk 2
maheem Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Propada arhitektura i kultura. Malo si se pogrešno izrazio, ipak je mnogo gradova propalo više i u većem su problemu od nsa. 1
Bandito Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 15 hours ago, maheem said: Propada arhitektura i kultura. Malo si se pogrešno izrazio, ipak je mnogo gradova propalo više i u većem su problemu od nsa. A arhitektura i kultura su jedni od najvažnijih elemenata za sliku grada. Istina, i pored svog nagrđivanja NS je Amsterdam za ostatak Srbije.
Time Crisis Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 41 minutes ago, Bandito said: A arhitektura i kultura su jedni od najvažnijih elemenata za sliku grada. Ako je to merilo, onda nema grada u Srbiji koji nije do temelja propao 1
slepa živana Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 6 minutes ago, Time Crisis said: Ako je to merilo, onda nema grada u Srbiji koji nije do temelja propao samo je pitanje koliki je cenar pa u dve, tri ulice izgleda pristojno, a ostalo kaluđerica sumrak civilizacije... 1
Time Crisis Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 36 minutes ago, slepa živana said: samo je pitanje koliki je cenar pa u dve, tri ulice izgleda pristojno, a ostalo kaluđerica sumrak civilizacije... Otprilike. Ja se ne sećam kad sam video/čuo da se negde nešto gradilo, a da to nisu kvadrati poslovnog/stambenog prostora. Npr. da je negde u Srbiji napravljen novi moderan muzej ili opera ili koncertna dvorana itd. Bazen u najboljem slučaju.
Bandito Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 15 minutes ago, Time Crisis said: Otprilike. Ja se ne sećam kad sam video/čuo da se negde nešto gradilo, a da to nisu kvadrati poslovnog/stambenog prostora. Npr. da je negde u Srbiji napravljen novi moderan muzej ili opera ili koncertna dvorana itd. Bazen u najboljem slučaju. A Kineski kulturni centar?
Recommended Posts