Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Tebi se prividjaju nekakvi partijski apartacici koji pokušavaju da dodaju crtice po želji. Protest jeste politički jer hoće da promeni poljoprivrednu politiku u nekim delovima. Nije stranački, to su različite stvari.

• +1 2
Posted

Moj ujak je bio medju najgrlatijima kada bese ona blokada pre desetak godina.

Secam se da sam mu tada govorio "Nemojte da dozvolite da isti ljudi uvek idu na pregovore..rotirajte..menjajte..stavljajte nove..ideje i zahtevi su isti, ljudi ne moraju da budu"

Nisu me poslusali..bilo je vazda trojica istih na pregovorima..jedan dobio kombajn, drugi traktor..a trecem isto jebem mater. To je bio kraj protesta.

Posted (edited)
35 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Tebi se prividjaju nekakvi partijski apartacici koji pokušavaju da dodaju crtice po želji. Protest jeste politički jer hoće da promeni poljoprivrednu politiku u nekim delovima. Nije stranački, to su različite stvari.

Da li je protest politicki, politicko-stranacki, ili stranacki u ovom kontekstu je bukvalno "potato, potato", mislim da je kristalno jasno. I ta 'poljoprivrednua politika' koju zele da promene, tj sami zahtevi, jos uvek nije okarakterisana i provucena kroz prste, u ovom slucaju neke (politicke) opozicije koja bi pozelela da iskoristi trenutak i momentum da ovaj protest iskoristi u neke svoje svrhe. To je sve sto sam hteo da kazem. A ne znaci da se nece dogoditi.

Koliko vec danas, sutra moze da se dogodi Marinika, Djilas ili neko treci kako sa simpatijama podrzava protest i tog momenta milionska armija botova krece u juris. Jedina je istina da su ljudi u velikom problemu izazvanom pre svega susom, inflacijom, rastom cena materijalnog uloga i sve tezom i neprifitabilnijom mogucnoscu plasmana proizvoda.

Edited by lord_s
  • +1 2
Posted

A šta treba Marinika da kaže kada je pitaju novinari da prokomentariše protest?

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Hamlet Strašni said:

A šta treba Marinika da kaže kada je pitaju novinari da prokomentariše protest?

Niko iz opozicije nesme da komentariše ništa, jer će da ugrozi pravednu borbu naroda za bolje sutra, jer će dati municiju botovima...

A ako ne prokmentariše ništa, onda su pičke koje ne koriste bunu naroda da pomognu narodu, nego se skrivaju... nesposobni bednici...

Dakle, da se opozicija ukine, jer nema svrhu, a da se kralj, ovaj, predsednik, ovaj car, ovaj vladalac svih nas i najmudiriji među nama, Ibi, pita za sve... :fantom:

• +1 1
Posted
2 minutes ago, radisa said:

Dakle, da se opozicija ukine, jer nema svrhu, a da se kralj, ovaj, predsednik, ovaj car, ovaj vladalac svih nas i najmudiriji među nama, Ibi, pita za sve... :fantom:

Realno već se pita za sve, a opozicija postoji više u teoriji nego u praksi

Posted

Hesuse, u koje vi krajnosti idete, sad ce da mi se ucita da imam sns clansku kartu #002 :D

Prijatan dan ;)

Posted
3 minutes ago, lord_s said:

Hesuse, u koje vi krajnosti idete, sad ce da mi se ucita da imam sns clansku kartu #002 :D

Prijatan dan ;)

Ma ne, ali diskutujemo...

Znaš, meni smeta, kao i Hamletu, to stalno bežanje od podrške političara... Ne vidim smisao opozicije, ako je se svi gade... Meni bi bilo dalko logičnije da su na skup došli svi iz opozicije (od boška, do dobrice), da podrže seljake...A ne da se svi boje toga, i slejacvi, i opozicija...

Došli smo do toga da opozicija ne sme da se niočemu izjasni, da ne bi smetala nekome, jer ima veće šanse da se zahtevi ostvare ostvari, ako predstavlja kao nestranačku borbu...

To je glupo i nije u duhu demokratije, uopšte...

• +1 5
Posted

Ja sam u tom nekom, ajde da ga nazovemo, "aktivizmu" i mao tu situaciju fa smo razbucani iznutra pričom:
Ovaj je bio na listi za Opštinski saziv, ovaj je u stranci, prilepiće nam etiketu, pa onda ovo je Soroš, Rokfeler ovo ono...
Ja sam pitao :
Dobro vi nećete da pričate sa steankama, a stranke treba da donesu odluku o vašim zahtevima u skupštini ili nekom drugom telu?
Dobio sam odgovor:
Oni treba da rade ono što im mi kažemo.
I ništa...

....shiit has hit the fan.

Posted
Hesuse, u koje vi krajnosti idete, sad ce da mi se ucita da imam sns clansku kartu #002 [emoji3]

Prijatan dan [emoji6]

Nemoj tako, niko to ni u šali nije ustvrdio.

....shiit has hit the fan.
Posted

Ne bih ja bas tako olako odbacio tu mogucnost. Neka pokaze vencani list dokaze da nije clan.. :fantom:

Posted (edited)
10 minutes ago, radisa said:

Ma ne, ali diskutujemo...

Znaš, meni smeta, kao i Hamletu, to stalno bežanje od podrške političara... Ne vidim smisao opozicije, ako je se svi gade... Meni bi bilo dalko logičnije da su na skup došli svi iz opozicije (od boška, do dobrice), da podrže seljake...A ne da se svi boje toga, i slejacvi, i opozicija...

Došli smo do toga da opozicija ne sme da se niočemu izjasni, da ne bi smetala nekome, jer ima veće šanse da se zahtevi ostvare ostvari, ako predstavlja kao nestranačku borbu...

To je glupo i nije u duhu demokratije, uopšte...

Slazem se.

Ja uopste nisam rekao da opozicija, ili bilo koja druga politicka struja/partija, nevladina organizacija, etc - ne bi trebali ili smeli da se oglasavaju gleda ovog protesta. Opet se vracam, moje misljenje je da, u ovom momentu, protest nema konotaciju politickog. Sta ce se desavati u danima ispred, videcemo.
A sta i kako bi trebali da delaju (opozicija) - to nije neka moja sfera interesovanja, ovo komentarisem iz jedne proste prizme deteta poljoprivrednika i razumem sta je muka.

Edited by lord_s
Posted

Ne moze, trazi mi da se ulogujem.

Okaci screenshot..

Posted
3 minutes ago, lord_s said:

u ovom momentu, protest nema konotaciju politickog.

Ne znam zašto se to uvek ističe kao da je u pitanju neko dostignuće

• +1 1