hattori Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 po svemu što čitam unaokolo (pišu neke čike koje su učile veterinu i zoologiju u školi), labudovi se hrane travom i semenjem koje raste na obalama slatkovodnih voda, i podvodnim rastinjem, a viđaju se i na poljima kukuruza i pšenice. labudovi u zatočeništvu hrane se upravo kukuruzom.hvala, a sta ce na poljima kukuruza kad se hrane travom, semenjem koje raste na obalama slatkovodnih voda i podvodnim rastinjem,i mogu li da biraju cime ce se hraniti kad su u zatocenistvu?nisam bio na tom casu zoologije, pa pitam?
ivy Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 hvala, a sta ce na poljima kukuruza kad se hrane travom, semenjem koje raste na obalama slatkovodnih voda i podvodnim rastinjem,i mogu li da biraju cime ce se hraniti kad su u zatocenistvu?nisam bio na tom casu zoologije, pa pitam?polja kukuruza/pshenice na plodnim obalama slatkovodnih voda i u blizini? kukuruz je vishe priroda od hleba?
nisam ja Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 (edited) kukuruy je iy porodice trava :Dpravda ya labudove. bacite ima whole grain bread Edited January 19, 2011 by nisam ja
Аврам Гојић Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 (edited) a sta ce na poljima kukuruza kad se hrane travom, semenjem koje raste na obalama slatkovodnih voda i podvodnim rastinjem,i mogu li da biraju cime ce se hraniti kad su u zatocenistvu?nisam bio na tom casu zoologije, pa pitam?otkud znam šta će na poljima kukuruza, valjda dolaze da jedu kukuruz. dok nije bilo seljaka, nisu ga jeli, a onda im neko podastro koncentrisani izvor hrane u vidu njiva, i životinje se prilagodile. to nije ništa čudno ni novo, a to što si ti tek sada čuo za to ne znači da nije istina.drugi deo pitanja ne razumem. verovatno je lakše obezbediti im kukuruz od mokre barske travuljine, pa ih zato rane kuruzom.Hattori se možda šali, a možda ne. Edited January 19, 2011 by Marko M. Dabovic
hattori Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 kukuruy je iy porodice trava :Dajah, i ja se posle pitam ko glodje klipove i pravi stetu seljacima...<_<
hattori Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 otkud znam šta će na poljima kukuruza, valjda dolaze da jedu kukuruz. dok nije bilo seljaka, nisu ga jeli, a onda im neko podastro koncentrisani izvor hrane u vidu njiva, i životinje se prilagodile. to nije ništa čudno ni novo, a to što si ti tek sada čuo za to ne znači da nije istina.drugi deo pitanja ne razumem. verovatno je lakše obezbediti im kukuruz od mokre barske travuljine, pa ih zato rane kuruzom.Hattori se možda šali, a možda ne.ne tvrdim ja da one ne mogu da se hrane kukuruzom, jeftin a hranljiv, idealan za tov, nego izrazavam sumnju da labudovi u prirodi odlaze da se hrane kukuruzom, posto mi se cini da im obli kljun (za razliku od psenice) i nije bas neka pogodna alatka za to. logicnije mi da se tamo gnezde, u poljima pored vodenih povrsina, al ko ce ga znati,zivot je pun carolija...
Аврам Гојић Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 (edited) a, to je tebi pa verovatno im nije zgodno da jedu semenke oblim kljunom ali im je zgodno to što je kukuruza tu u izobilju, pa je zgodno preteglo nad nezgodnim. ni ja nisam pravljen da nosim lubenicu od 14 kila uz stepenice pa ipak to radim.edit: ovo je najdokonija rasprava koju sam vodio u dugo vremena. problem je u tome što imam posla preko glave a raspravljam o ishrani divljih labudova. Edited January 19, 2011 by Marko M. Dabovic
hattori Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 a, to je tebi pa verovatno im nije zgodno da jedu semenke oblim kljunom ali im je zgodno to što je kukuruza tu u izobilju, pa je zgodno preteglo nad nezgodnim. ni ja nisam pravljen da nosim lubenicu od 14 kila uz stepenice pa ipak to radim.edit: ovo je najdokonija rasprava koju sam vodio u dugo vremena. problem je u tome što imam posla preko glave a raspravljam o ishrani divljih labudova.duci, sledeci put klip, ili jos bolje stabljika s klipovima, kukuruza da se ponese i ovo empirijski da se ispita!u pravu je sherman!mater im labudovsku, pogle kako nas svadjaju!
nisam ja Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 (edited) Edited January 19, 2011 by nisam ja
sherman Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 zasto se vi iz NS ne bi skupili jedan dan i napali tu gamad labudisticku?evo, Nisamja nek umesi kolaca, Duci ima hleb, mahem neka ponese snicle, hatori kukuruz, pracke na ramena, pa u lov.
Recommended Posts