čekmeže Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 trebalo je da se umesto veronauke uvede ali kao obavezan predmet saobracajno obrazovanje ili kako bi se vec zvalo..od 3.razreda osnovne shkolesa sve prikazivanjem slika krvavih nesreca,njihovim uzrocima i posledicama.Nemoj slike da pokazuju gledao sam pre neko vreme i nikad više. A nešto o saobraćaju smo učili na staarom tehničkom, u ono vreme. Ima li još tehničkog?
Delija67 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ja sam na tehnickom 4 godine testerisao sperplocu. Ovo je jako bitna stvar. Kod nas je saobracajna kultura na uzasnom nivou. U prvi razred osnovne skole sam isao u Sovjetskom Savezu i tamo smo u okviru nekog predmeta imali neke osnove saobracajnog ponasanja, kako se prelazi ulica i slicno za decu od 7 godina. Posle sam dosao u Beograd i nikad niko nije pominjao saobracaj u bilo kom predmetu. Pre nekoliko godina su crveni krst i saobracajna policija pokusali da pokrenu kampanju u kojoj bi se i deca i roditeljui edukovali o saobracaju, ali nije zazivelo, verovatno zbog nedostatka sredstava.
Mp40 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ja sam na tehnickom 4 godine testerisao sperplocu. nemo da lazes! zna se kako ide tehnicko5. razred - karton, tvrdji6. razred - sperploca7. razred - lim, ostar8. razred - struja, socko
Delija67 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 5. razred, bili smo napredni pa su nam odma dali sperplocu, 6. islo po programu, 7. nastavili da gulimo sperplocu, 8. ubacili par limenih delova u uratke od sperploce.
Buck Naked Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Kod mene bilo: prva dva razreda šperploča, druga dva lim. Ja sam onda svoje farbao u bubamaru, takva faza bila.
ivy Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 opshte je poznato da su nastavnici tehnichkog pored onih iz fizichkog na vrhu lestvice kao najinspirisaniji za rad a u vezi sa ulivanjem znanja u mlade umove
Aće Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Eto dokle smo dogurali! Ispravite me ako gresim ali Novi Sad je nekad imao, posle Minhena, najuredjenije staze za bicikl u Evropi!!to je tacno, i najvise staza u sfrjopshte je poznato da su nastavnici tehnichkog pored onih iz fizichkog na vrhu lestvice kao najinspirisaniji za rad a u vezi sa ulivanjem znanja u mlade umove http://www.youtube.com/watch?v=jYsWiA76ydQ
Milogled Bluff Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Za lik majstor-Save inspiracija je bio cale mog odlicnog prijatelja. Predavao je OTO u skoli u kojoj je sniman film
Mp40 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Meni su redovno pucale testerice :(meni redovno puco kurac da testerim sperplocu pa sam uvaljivo nekom drugom iz grupe* ko se lozio da je majstor i vest...*nestasica, nas 5-6 na jednu sperplocu...
*edited by mod Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Mi smo pravili kucice iz onih kompleta u zadnja dva razreda a u prva dva su bile neke turpije/ostraci za olovke od shper ploche uz neizbezan sapun za hladjenje testerica.TO mi je ostalo u secanju po tome sto smo se u 7 razredu predzadnji dan svi lupali po glavi sa onim kompletima koji su do tad bili vec prazni osim mog koji je imao neku ogromnu drvenu kocku jer sam bio bolestan dan kada se to koristilo. To sam naravno saznao tek po koriscenju kompleta o glavu ortaka iz klupe.
slepa živana Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 U prvi razred osnovne skole sam isao u Sovjetskom Savezu i tamo smo u okviru nekog predmeta imali neke osnove saobracajnog ponasanja, kako se prelazi ulica i slicno za decu od 7 godina.1983. isto to se učilo i u beogradu.Meni su redovno pucale testerice :( +1 :(kad niste znali trik. trebalo ih je povremeno mazati sapunom.
Lezilebovich Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 ...i ne dozvoliti da se pregreju.ali meni su i dalje pucale :( . A jel mnogo cudno ako sam imao nastavnicu tehnickog, a ne nastavnika ?
Recommended Posts