Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Ja ću reći. Al dobar ti je avatar :)

Posted
Jel ima neki poseban razlog zašto se divljanje motoraša glavnim ulicama toleriše? Da neki automobil propiči sa 150 na sat duž Bulevara, ostao bi bez vozačke do kraja vožnje.
Zato sto su svi oni koji divljaju "neciji" (i ovaj ima izuzetno poznatog prezimenjaka u NS krugovima, nisam uspeo izguglati povezanost, ali me ne bi cudilo), sto i ne cudi jer ove igracke kostaju, oni koji voze apence i zoljice bi mozda i divljali, ali nemaju konja. Ako nisu neciji onda se povuku bar drugarske veze jer je dosta ljudi iz vrha novosadskog MUP-a medju bajkerima.
Posted

bajkeri imaju poprilicno jasan stav prema seljanima koji divljaju

Posted (edited)

Ma...™Ne bi trebalo dozvoljavati bilo kome da registruje motor jake kubikaže ako nije prethodno odvezao par sezona na nekoj "zoljici". Ovako, kupiš neiživljenom klincu motorčinu i bude belaja.

Edited by Quizmaster
Posted

od kako je kupovna moc popravljena, jake motore kupuju i stariji ljudi(30,40,50+) koji nikad u zivotu nisu ni na bicikl seli, a kamoli na moped... takodje, od kada su dozvolili uvoz onih djubre pjadjo postanskih motorcica i govana od skutera iz kine za tri evra, i bicikle sa motorom svako vozi, a mnogima ni bicikl ne bi trebalo dozvoliti.. o biciklistima i rolerasima koji pice putevima da i ne govorim(omiljeni su mi oni sa slusalicama u usima) u normalnim zemljama sa "motoraskom" tradicijom i kulturom, zna se i ko, i gde vozi, zna se i gde su mesta za "divljanje" i sve po redu, ponegde se cak slabije opterecene deonice autoputeva zatvaraju npr vikendom, da bi motorasi tuda mogli neometano da voze, mada naravno u ozbiljnim zemljama postoje i posebne staze za te svrhe.. a propo hvatanja onih koji divljaju, ovde su policiji kupili nove motore da bi se na njima sunjali izmedju kola na semaforu i hvatali one koji pricaju mobilnim..

Posted (edited)

Pa svakom normalnom coveku je jasno da je jedina svrha donosenja novog zakona o saobracaju bolje punjenje budzeta i dzepova policajaca. Jebe se nekome u ovoj zemlji za neciju bezbednost. Ne secam se da je po starom zakonu bila dozvoljena voznja od 150 na sat kroz naseljeno mesto.

Edited by Milogled Bluff
Posted
od kako je kupovna moc popravljena, jake motore kupuju i stariji ljudi(30,40,50+) koji nikad u zivotu nisu ni na bicikl seli, a kamoli na moped... takodje, od kada su dozvolili uvoz onih djubre pjadjo postanskih motorcica i govana od skutera iz kine za tri evra, i bicikle sa motorom svako vozi, a mnogima ni bicikl ne bi trebalo dozvoliti.. o biciklistima i rolerasima koji pice putevima da i ne govorim(omiljeni su mi oni sa slusalicama u usima) u normalnim zemljama sa "motoraskom" tradicijom i kulturom, zna se i ko, i gde vozi, zna se i gde su mesta za "divljanje" i sve po redu, ponegde se cak slabije opterecene deonice autoputeva zatvaraju npr vikendom, da bi motorasi tuda mogli neometano da voze, mada naravno u ozbiljnim zemljama postoje i posebne staze za te svrhe.. a propo hvatanja onih koji divljaju, ovde su policiji kupili nove motore da bi se na njima sunjali izmedju kola na semaforu i hvatali one koji pricaju mobilnim..
Motori - ne kapiram čemu služe, ne kapiram one koji ih voze, ne kapiram zašto država dozvoljava konstantno šenlučenje. Ako kupiš motor od preko 1000 kubika, teško da si ga kupio za prevoz do prodavnice vozeći 50 na sat, koliko je max dozvoljeno u naseljenom mestu. Dakle, čemu?
Posted
o biciklistima i rolerasima koji pice putevima da i ne govorim(omiljeni su mi oni sa slusalicama u usima)
ako samo mogu da pitam, kuda bi trebalo da voze biciklisti ako ne putevima? pešačkim stazama? jer u velikoj većini mesta i gradova, staza za bicikl nema, ili služe kao parkinzi ili pešačke staze za grupe penzionera. angry.gif
Posted
ako samo mogu da pitam, kuda bi trebalo da voze biciklisti ako ne putevima? pešačkim stazama? jer u velikoj većini mesta i gradova, staza za bicikl nema, ili služe kao parkinzi ili pešačke staze za grupe penzionera. angry.gif
nisam mislio konkretno na voznju putem ili ulicom, vec na to ko sve vozi bicikl..staze za biciklove su posebna prica, i nije zabelezen slucaj kod nas da je kaznjen pesak koji po njima seta..
Posted (edited)

uuu, fajt!ja nemam stav, a bicikl ni ne znam da vozim, ali ću da uživam u -metriji.

Edited by Buck Naked
Posted

Ima gomila biciklista koji ne poznaju osnovne saobracajne propise. Juce me je isko klinac, krenuo da pretice svog drugara na trotoaru i uleteo mi pravo pod tocak, nije mu palo na pamet da pogleda pre nego sto je promenio putanju. Santimetri su odlucivali o tome da ukocim na vreme i ne polomim i njega i sebe. Ima gomila onih koji u paru idu paralelno, zauzmu celu stazu i onda ocekuju da im se sklonis, sa takvim idiotima se pickaram na dnevnoj bazi. Pesaci su posebna prica. Od kad su napravljene biciklisticke staze po NBGu 90% pesaka se nabije u tih pola metra staze, al zato bar ostaje slobodan ostatak trotoara. Ovo sam napisao iz ugla bicikliste, kao vozac imam jos gore misljenje o vecini biciklista.

Posted
jer u velikoj većini mesta i gradova, staza za bicikl nema,
Eto dokle smo dogurali! Ispravite me ako gresim ali Novi Sad je nekad imao, posle Minhena, najuredjenije staze za bicikl u Evropi!!
Posted (edited)

Ja licno imam utisak da se vecina motorista i biciklista ponasa kao da saobracajni propisi za njih ne vaze. Jednostavno ne smatraju sebe ucesnicima u saobracaju na onaj nacin na koji su to vozaci automobila. Naravno, ovo je gruba generalizacija, buduci da se mnogi automobilisti vladaju jos gore i bahatije. Medjutim, ta bahatost nije posledica shvatanja da su oni kao kategorija iznad pravila koja vaze za ostale.

Edited by Milogled Bluff
Posted

trebalo je da se umesto veronauke uvede ali kao obavezan predmet saobracajno obrazovanje ili kako bi se vec zvalo..od 3.razreda osnovne shkolesa sve prikazivanjem slika krvavih nesreca,njihovim uzrocima i posledicama.

Posted

A i ovo seksualno obrazovanje isto. Sa sve prikazivanjem slika krvavih nesreća, njihovim uzrocima i posledicama. Kad već uvodimo..