Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Dobro, tenis... to moze. Malo me cak i pali... ali basketanstvo... e, pa necemo tako!

Posted

ne pitam zbog basketa nego zbog obecanih karata od brata koji ih,jos neosvojene, nudio a poslednjih 7 dana cuti pa da znam na cemu sam <_< mozda je vec bilo pa ih prodaoda ne bude offtopic:novi sad je glavni grad vojvodine

Posted
da ne bude offtopic:novi sad je glavni grad vojvodine
mislis staaaaaaaaaari novi sad?
Posted
mislis staaaaaaaaaari novi sad?
ne,bas ovaj novi novi. pre nije imao taj status,jel.to je jos kao neka aktuelnost,ispostovah sustino pisanja na temi tim angry.gif
Posted
ne,bas ovaj novi novi. pre nije imao taj status,jel.to je jos kao neka aktuelnost,ispostovah sustino pisanja na temi tim angry.gif
ne znam kako ces empejcu na oci posle ovoga...:(
Posted
da ne bude offtopic:novi sad je glavni grad vojvodine
pa bio valjda uvek. kako bese onaj cankov slogan pre koju godinu - Novi Sad je nama glavni grad
Posted

idu mi na kurac ovi beogradski trendovi popravljanja ulica koje onda bivaju zatvorene.

Posted

Ma šupci bre, ne daj bože da se neko seti da uvede rad u tri smene - kad je Srbin radio noću? Ovako razvlače sa tim radovima i po tri puta duže nego što je objektivno potrebno...

Posted

juce sam prvi put bila u onoj poslasticarnici vremeplov. samo za iskrene ljubitelje pravog starog novog sada...ovo sam nasla na njinom sajtu. :D MALI ESEJ O VELIKOJ POJAVI (odlomci)- Ranko Bulatović "Pesme o Vremeplovu" -Gledao sam u "Vremeplov"i fantastične izvore njegove inspiracije.***Ceo "Vremeplov" krenu, polako, da se uzdiže,kao divni viseći vrt,dirižabl, vazdušni jastuk na putu oko sveta,leteći ćilim rajskih šara,koji istovremeno plovi u svim pravcima.Bulevar se buni, žele ga za sebe,tu u betonu u zagrljaju parkirališta i džipova.Iz unutrašnjosti zacijuka Stradivari, zaigra pianino,slike na zidovima oživeše svoju prošlost.stari auto sa vrha tavanice se pokrenu, lađa zaplovi,u glas dreknuše: "nije pošteno, ovde smo mi glavni".slatki miris kolača koji se peku nadvi se nad bulevarom,ceo grad ga oseti, svi izviriše na prozore, izađose iz kuća.Sa zadovoljstvom gledaše, po prvi put u svom gradu, bal kocki,torti i šne-nokle, bal sladoleda i piva, Bečke kafe iNovosadskog doručka, Londonske pauze i Bavarskog hleba.Dudaru koja se prepire, i po Lalinski, psuje,sve sa merom i meraklijski.Fijakere koji dovoze cilindre, balske haljine, i dvogledice,njihovim vlasnicima.Videše zagrljene vekovne bakinih albuma i prabakinih spomenara.Slavne ličnosti, koje oživeše, u vremenu se pomešaše, i slatko se,sedeći jedni pored drugih, ispričaše, i celivaše.Od prednosti prizora, snage utisaka, viška lepote,potpunog iznenađenja, ljudi počeše da dolaze k sebi,ulaze u kuće, zatvaraju prozore, navikavaju se.Čarolija ostade da traje, u svojoj imaginarnoj stvarnostii stvarnoj imaginarnosti, fantastičnom realizmu, tu u našem gradu,najlepša čarolija grada od kada postoji.Samo treba poželeti da je vidite, a ona će se za nagradu postarati:nagradu svoje nestvarne, neviđene, žive i nepomične,monotone i nostalgične, poveće i mirisne lepote.Vaš san koji po prvi put možete na miru da gledate,da ga analizirate, u njemu uživate, divite mu se,i što je najvažnije, da ga nikada ne zaboravite.Zato, vi, građani, dođite na svoje mesto, u svoje ime i svet,u svoj nezaborav,Malo uživanja ste, svakako, zaslužili.

Posted (edited)

Tek sad si isla u hram staronovosactva??? Tek sad si upoznala lik i delo Gazda Nemanja, najstarijeg novosadjanina, krunisao ga Balasevic licno!To i Kuca Mala su sve ono sto ne valja sa NSom na jednom mestu.Pardon, dva.

Edited by Mp40
Posted

majkemi, juce prvi put. a i u toj Kuci Maloj bila valjda dva puta. pa dobro, jesu hramovi staronovosactva, al nije im losa klopa. nego, jel ti lep esej?

Posted (edited)

Bio jednom u Vremeplovu sa kumom i ženama nam, kuma htela da pije neku kafu, mi nastavili sa pivom. Mislim da smo bili jedini muškarci unutra a prosek godina nafuranih gospođa je bio oko 60. Sledeći put ću ući tamo za jedno 30 godina, opasan eksplozivom.Stevo ti si bolestan :D

Edited by Hartmann