Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Zovem te na sledecu zurku.

Posted

Jel radi Strand? Ove nedelje ce biti lepo vreme pa sam mislio da skoknem sa drustvom malo do tamo, posto je nivo Save dojajno visok i nema nista od bahacenja po mitrovackoj plazi...

Posted

Novi Sad je veoma lep i prilicno kontraverzan grad. Sad sam prvi put ostao duze glumeci mestanina i cini mi se da bi u njemu zivot mogao biti sasvim prijatan.Utisak vikenda je to sto sam video ukupno dva komarca iako mi terasa gleda na Dunav a sa desne strane je ogromna sumetina u kojoj je smesten Studentski grad. Na moje (beogradski naivno) pitanje sta je sa tim kod nas odomacenim zivotinjkama dobio sam, gle cuda, odgovor - pa, zaprasuju ih redovno - kao da se to, jel'te, podrazumeva. Naravno, kad sam se vratio u toplo porodicno prestonicko gnezdo obradovale su me legije ovih krvopija. Ove nase teoreticare koji "ne mogu da zaprasuju dok se ne steknu vremenski uslovi" treba nozevima izbosti. Lopine bezobrazne.I da. U nekim delovima grada Novi Sad bi se komotno mogao zvati Novi Aleksandar. Usput, video sam yugo kabriolet boje trule visnje ciji je deo limarije bio ofarban u boje leopardove koze. :huh: Prvo sto mi je palo na pamet je da je u njemu onaj nesrecni Buturovic jer ne mogu da verujem da na svetu postoji dvoje ljudi sa istim smislom za odevni humor.

Posted

a zamis da si doso dok je jos bio staaaari Novi Sad! Ovo danas je nista!U staarom Novom Sadu su komarce terali gospocki, klavirom, cembalom i cimbalom. I combalom, cambalom i cumbalom.

Posted
a zamis da si doso dok je jos bio staaaari Novi Sad! Ovo danas je nista!U staarom Novom Sadu su komarce terali gospocki, klavirom, cembalom i cimbalom. I combalom, cambalom i cumbalom.
:D Za tih nekoliko dana stigao sam da cujem i uzdahe na temu velikog broja doseljenika i opasnosti da grad dobije sasvim drugaciji identitet, kao i da je prosto postao preveliki. Nista sto se ne moze cuti i na drugim mestima. Zapravo, ne mogu da se setim da sam ikada bio u nekom vecem gradu a da se njegovi stanovnici nisu zalili na one koji su dosli i od X napravili Y. To je, valjda, deo te neke gomile "urbanih" stereotipova.
Posted
da je prosto preveliki.
Eh, da mi je po dinar za svaki put kad sam to cuo...sad bih imo dinar.
Posted
Eh, da mi je po dinar za svaki put kad sam to cuo...sad bih imo dinar.
Dinar koji das samom sebi se ne racuna.
Posted

Novi Sad treba voleti. I to je jedno lepo mesto, meni da odmorim dusu idealno. Kad sam prvi put dosao tamo imao sam osecaj da sam promenio planetu. To je bilo pre 20 godina. Mir i tisina, ljudi koracaju, pricaju, deca trckaraju, a opet sve ko za vreme bogosluzenja. Cak mi se i gradski autobus cinio boljim, kvalitetnijim i cistijim od onog u BG-u.Sada je malo bucnije. Dosli su razni koji pre nisu bili tu i doneli svoje selo ili grad, ali pre svega manire. Izgubio je malo na spokojnosti i dobio na dinamici. Ipak i dalje idem tamo da se odmorim i napunim oci ravnicom dok gledam sa Petrovaradina u Backu.

Posted

metafora ns-a,njegova slika u malom: pokretna traka u merkatoru (jaako spora, cini se i sporije nastelovana nego drugde) i ljudi koji uredno stoje i cekaju da ih dovuce do gore. odgovara im ta brzina. uvek se unervozim i zamolim ih da se pomere da prodjem.

Posted
Dinar koji das samom sebi se ne racuna.
Dinaru se u investitora ne gleda!
Posted
Dinaru se u investitora ne gleda!
I kad me krenu karta... :D
Posted
metafora ns-a,njegova slika u malom: pokretna traka u merkatoru (jaako spora, cini se i sporije nastelovana nego drugde) i ljudi koji uredno stoje i cekaju da ih dovuce do gore. odgovara im ta brzina. uvek se unervozim i zamolim ih da se pomere da prodjem.
Ja se ipak pre setim starog Laze Vulvolizova koji je, posle mnogo spricera voleo da parkira fijaker, spusti caksire, klekne na te trake ko pred, boze me prosti, oltarom uspenske crkve, i postavi mosnice da mu se taru o rub, onaj cetkasti... Ceo Merkator se sjati da gleda dok Laza stenje, otmeno od radosti. A mi, mi smo bili (od kurca) derani...
Posted
ja sam ovo uvek tumacio time da su sugradjani iznenadjeni tom demonskom napravom i plase se da zakorace
Posted
Ja se ipak pre setim starog Laze Vulvolizova koji je, posle mnogo spricera voleo da parkira fijaker, spusti caksire, klekne na te trake ko pred, boze me prosti, oltarom uspenske crkve, i postavi mosnice da mu se taru o rub, onaj cetkasti... Ceo Merkator se sjati da gleda dok Laza stenje, otmeno od radosti. A mi, mi smo bili (od kurca) derani...
ja sam ovo uvek tumacio time da su sugradjani iznenadjeni tom demonskom napravom i plase se da zakorace
:D A da se vas dvojica na kratko preselite negde u, recimo, Leskovac na neko vreme. Cisto edukacije radi.