Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Bilo do jaja. Jebaci keve simpaticni, Tajkuni i Starci objasnili. Crna kuca odlicno mesto za svirke tog tipa, mozda bas onakvo kakvo hvali Beogradu od kada Tren a postoji. Plus druzenje sa finim forumasima. :)

Posted

Pošto mi je danas rođendan, odlučio sam da organizujem jedno vanredno forumsko okupljanje u čuvenoj Izbi, pa ko može, nek navrati oko 19 časova ili kasnije. Posle Izbe, to već ne znam, ali ako se ponovi prethodni petak mislim da je bolje da ne planiram ništa za sutrašnje prepodne :lol:Napomena: nemojte da mi išta kupujete za poklon, danas ja častim!

Posted

Idemo na Sta su jeli stari krajisnici???

Posted
Zbog sumnje da su kupljeni novcem Darka Šarića, optuženog za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, država je juče privremeno preuzela i novosadske restorane "Sečuan", "Oaza" i "Lipa".
:(
Posted

Ko najpovoljije pravi sajtove u gradu?

Posted

Lep ovaj NS. Moraću češće da ga psoećujem.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dragi sugrađani-ke, sutra je na programu FFF (fudbalska forumska fešta), a potom skup u Gusanu... Podrška vaših dlanova i grla je dobro došla :)

Edited by Quizmaster
Posted

da vidite kako kviz rešeta, ima sve da ih redja-filip, filip, karo, harperfilip, karo, harper, lebronkaro, karo, karo, lebron

Posted

Pardon, podrška je dobrodošla, a vi dragi gosti - dobro (nam) došli :lala:

Posted

Večeras je u Novom Sadu Noć muzeja. To znači da su svi muzeji otvoreni, postavke proširene, a sve to za 300 dinarčića. Naravno niko ne stigne svih 40, a ja sam ovo slikao u prirodnjačkom:LisicaImage003-1.jpgAjkula lisica je ova gore, može dostići 6 metara mada je ova na slici 4,5 i ulovljena u Jadranskom moru. Usta su joj srećom mala tako da nas jesti nećeVolonjaImage002.jpgE ovo je već opak primerak sličnih proporcija kao i lisica, a inače se zove volonja. I ona je ulovljena u Jadranskom moru, usta su ovde već opaka, a zanimljivo je i da su kod njih ženke veće od mužjaka. Tuna25Image004.jpgNisam ni znao da tune mogu biti veće od nas, ova na slici je celih 2,5 metara.MamutImage001.jpgNajuočljiviji deo mamuta, imaju i dosta drugih, ali je to toliko ogromno da mi nije moglo stati u objektiv. Nije ni čudo kad je ova živuljka bila visoka 4,5 metara, a teška 6 tona. Mašala.

Posted (edited)

E sad ćemo malo u podrum muzeja. Tu se vrši konzervacija i preparacija.Amonit250Image005.jpgAmonit je puž star 250 miliona godina i obitavao je na dnu Panonskog mora koje je nestalo pre 180 miliona. Tad je Fruška gora bila ostrvo pa zato svako malo sad nalaze tamo ponešto, kao na slici ispod:KonzervacijaImage005.jpgSve to lepo konzervira ovaj brka na slici:KonzervacijaImage006.jpgTežak posao koji traži mnogo strpljenja. To važi i za preparaciju koju radi ovaj lep momak na slici:PreparacijaImage007.jpgKaže da su ribe najteže za to. One se inače pune poliuretanom, a ptice senom.PlavImage009.jpgPreparacijaImage008.jpg

Edited by nesha taxista
Posted

Nego sta je to bilo sinoc u Laze Teleckog? Parada povodom Dana Mladosti ili je neki drugi povod za defile cuvara reda i mira?