Cure Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Novina u Samo Pivo, kao i u ostalim slicnim lokalima su tri Thornbridge piva (pale ale, ipa i black ipa), dva italijanska mikro predstavnika i Orval. Trapist u svakom slucaju za preporuku, Thornbridge ima interesantnu selekciju, a generalno su kvalitetni. Italijane jos nisam probao, ne znam kakvi su ovi konkretno, ali generalno tamo su stvari pocele da se razvijaju na pravi nacin. Osim po kulturi vinarstva i samom pristupu proizvodnji hrane i pica, Italija je poznata po malim i srednjim preduzecima i odlicnom pristupu trzisnim trendovima. Od tocenih Kabineta, pojavio se Wit, kojeg jos nisam stigao da probam (prioritet mi je trenutno tura brodic-fabrika radi uporednog testa paulanera). Brka pale ale je odlican, kao i Porter. Sa ostalim pivima se ipak nisu najbolje pokazali (uhodavanje tehnologije, recepture, neiskustvo, slaba podrska kod sistema za tocenje...). Realno skupo jer su u cenovnom rangu najboljih svetskih predstavnika. Kucna radinost ostaje nabolja opcija, pa ko se kako snadje.
yolo Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 (prioritet mi je trenutno tura brodic-fabrika radi uporednog testa paulanera).
Cure Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Ipak treba ispostovati cenjene sagovornike koji se trude da daju relevantnu kritiku pivskoj sceni u Srbiji (samo nije lako sve stici, treba imati obzir i prema jetri), koliko god neka pitanja zvucala retoricki.
Dr Arslanagić Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Cure, gde da nabavim relevantnu literaturu za kućnu radinost? Ili da sačekam miting mikropivara?
Venom Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Probao sam Kabinet, ali ne znam koji. Osim sto je psenicni, ali na sajtu nemaju nista s tim jednostavnim nazivom. Moze da se pije, ali je dosta gorko, sto je susta suprotnost od onoga sto volim kod psenicnog piva. Ne mogu doduse reci da mi je mnogo smetalo. Ne znam koja je cena u maloprodaji, ali plasim se da je vise nego sto mislim da vredi.
*edited by mod Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 koliko sam ja primetio i nema maloprodaje tj nema za kuci.
Frank Pembleton Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 koliko sam ja primetio i nema maloprodaje tj nema za kuci. Kako bre nema?Pivopija?
pacey defender Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 (edited) Evo samo da primetim da upravo testiram mutni Paulaner ali kod kuće i nema razlike između ova dva koja sam uzeo sa istog rafa. Neko je sniženje u Maksiju, limenka je oko 120-125 din. Kapiram da ako se ode u Tempo tokom vikenda može da se prođe još jeftinije što bi mogla biti sasvim super kupovina. Edited August 21, 2014 by pacey defender
killahbee Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 (edited) wit - pšenični, mislim da ga zaista nema flaširanog za sada Edited August 21, 2014 by killahbee
Töölönlahti Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Neko je sniženje u Maksiju... Dani Nemačke, trajaće do sredine septembra, snižen je i Erdinger i svašta nešto prehrambeno nemačko što inače bude solidno precenjeno... mislim da ne važi ta akcija u Tempu, nego samo u Maxijima, ali nisam proveravao.
yolo Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 (edited) u cemu je fora sa burencetom paulanera od 5 litara koje kosta 2000 dinara? znaci polutka je 200 din, u flasi je 190. ajde, kapiram debilizam da se lozis da kao sebi tocis iz burenceta ali wtf, gde je tu racunica da kolicinu 10 flasa prodaju skuplje nego kada uzimas staklo? Edited August 21, 2014 by gazza1
Frank Pembleton Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Da uz njega ide i neka fensi slavina pa da i razumem? Poslato sa WC šolje by BVK
Dr Arslanagić Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Dani Nemačke, trajaće do sredine septembra, snižen je i Erdinger i svašta nešto prehrambeno nemačko što inače bude solidno precenjeno... mislim da ne važi ta akcija u Tempu, nego samo u Maxijima, ali nisam proveravao. Ima u sklopu akcije da se pazari Franziskaner Weiss za oko 170 dinara što je veliki + i ima neki Flensburger za koji nisam nikad čuo.
Recommended Posts