pasha Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 10 hours ago, SNARC said: Nesto sto je Dzeremaja rekao veceras mi je zaparalo usi.. Kaze "Evropa ce u narednih godinu ili dve skoro u potpunosti prestati da uvozi robu iz Kine". Hrabra izjava..ne znam da li je poceo da prati Zeljka Pantica..ali, hrabro za njegovu poziciju. Ako je stvarno tako rekao onda je on potpuni diletant.
msv Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Rekao je i da se odriče potencijalnih javnih funkcija posle dobijenih izbora. On, bolesni karijerista i bivši predsednik sveta, obećava da će da se bori za Srbiju, a ne za fotelju.
James Marshall Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Džeremaja se mnogo loži na to da kapira svjetsku politiku i da je neki vizionar, stalno pravi neke ivente preko onog svog CIRSD, ugostio je Miršajmera, Fergusona, Džefrija Saksa, Rubinija, Džordža Fridmana... Ali se često tako pilićarski izleti
palikaris Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Poražavajuće je bilo slušati Teodorovića: Srbija treba da napravi otklon od Kine i Rusije, i da se svim silama posveti EU integracijama i reši problem Kosova. Jebote, čovek ostao zakucan u nekoj 2003-2004. godini, Evropa nema alternativu. Naša opozicija, a pre svega intelektualna elitatm, je zaglavljena u periodu od pre 15-20 godina, i sa njima nam nema spasa. Svet se 2008. prevrnuo naglavačke, a trenutno pravi još jedan salto, ali ništa od toga oni nisu primetili. I sad kao mi, šaka jada, treba da pravimo otklontm od najjače ekonomije sveta i da se slepo držimo evropskih vrednostitm, i čekamo jos 40 godina da nas EU primi. Pri čemu se pola iste te EU, cela istočna Evropa, guzi da sa Kinezima napravi dilove o investicijama, jer para u Evropi za ozbiljne investicije odavno više nema. Ispada da u Srbiji jedino debilski Vučić to kapira, i naravno koristi to na svoj debilski način, za dnevni PR bez ikakvog plana i strategije, od čega nećemo imati nikakve koristi.
Milosh76 Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Gledalac :Vi ne podrzavate novinare kad su napadnuti od strane vlasti Olja: Koga nisam podrzala? Gledalac: Recimo Milovana Brkica i Petra Popovica Olja uz osmeh; Dovidjenja
SNARC Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 17 minutes ago, palikaris said: Ispada da u Srbiji jedino debilski Vučić to kapira, i naravno koristi to na svoj debilski način, za dnevni PR bez ikakvog plana i strategije, od čega nećemo imati nikakve koristi. Na srecu, umece brat Si to da iskoristi. Necemo mi sa njima mnogo odmaknuti od mesecnoga rada za 300-400 eura..ali ce da pootvaraju jos raznoraznih trovacnic u kojima ce da zaposljavaju sigurne SNS glasace. Uz to, verovatno ce da nam srede i autoputeve, pruge i digitalizuju stosta za ne previse jaku cenu (bar se nadam) jer smo mi njima sjajno ugledno-ogledno polje kojim pokazuju ostatku Evrope sta se sve moze, za koje pare i kojom brzinom ako si dobar sa bratom Sijem.
palikaris Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 5 minutes ago, SNARC said: Na srecu, umece brat Si to da iskoristi. Necemo mi sa njima mnogo odmaknuti od mesecnoga rada za 300-400 eura..ali ce da pootvaraju jos raznoraznih trovacnic u kojima ce da zaposljavaju sigurne SNS glasace. Uz to, verovatno ce da nam srede i autoputeve, pruge i digitalizuju stosta za ne previse jaku cenu (bar se nadam) jer smo mi njima sjajno ugledno-ogledno polje kojim pokazuju ostatku Evrope sta se sve moze, za koje pare i kojom brzinom ako si dobar sa bratom Sijem. Ne bojim se ja za brata Xija, on ce znati da iskoristi svakako. Problem smo mi. Ovo iz drugog pasusa treba iskoristiti. Nama treba savremena infrastruktura kao osnov za izvlacenje iz 19. veka, brze zeleznice, autoputevi, telekominikacije, luka na Dunavu, itd. Sve za sta Kinezi hoce da nam daju pare izgleda. A na nama je kako cemo to da iskoristimo posle i da li cemo na bazi toga uspeti da se izdignemo iz blata i plata od 300 evra. Medjutim, opozicija i intelektualna elitatm te dilove sa Kinom ne spominju uopste, ili ako spominju onda se sprdaju s tim kao akademik sinoc, znaju samo da prde o Evropskim vrednostima. To je izlizana priča, jebe se ljudima za Evropske vrednosti.
Filozof manijak Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 (edited) Jebe se ljudima za Kinu još i više Kad smo već kod izgradnje brzih pruga i kineskih vrednostitm, ko u stvari finansira izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta preko supergigamega tunela Čortanovci, Rusi ili Kinezi? Tu mi je nešto nejasno. Koliko sam bio informisan, to se se radilo u suradnji sa Kinezima, pa mi nije jasno otkud ruski ambasador na otvaranju završetka radova tunela? Edited May 18, 2020 by Filozof manijak
Apollo Creed Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 1 hour ago, msv said: Rekao je i da se odriče potencijalnih javnih funkcija posle dobijenih izbora. On, bolesni karijerista i bivši predsednik sveta, obećava da će da se bori za Srbiju, a ne za fotelju. Zašto mu ne verovati!
SNARC Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 41 minutes ago, Filozof manijak said: Jebe se ljudima za Kinu još i više Kad smo već kod izgradnje brzih pruga i kineskih vrednostitm, ko u stvari finansira izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta preko supergigamega tunela Čortanovci, Rusi ili Kinezi? Tu mi je nešto nejasno. Koliko sam bio informisan, to se se radilo u suradnji sa Kinezima, pa mi nije jasno otkud ruski ambasador na otvaranju završetka radova tunela? http://www.politika.rs/sr/clanak/432325/Kina-zeli-bolju-vezu-luke-Pirej-i-Balkana https://www.blic.rs/vesti/svet/kineska-kompanija-kupila-najvecu-grcku-luku-pirej-za-3685-miliona-evra-doslo-do/08fsp5k Sta bi Rusi inace terali tom prugom..Lade i babuske ?
Filozof manijak Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 5 minutes ago, SNARC said: Sta bi Rusi inace terali tom prugom..Lade i babuske ? Ne znam, zato je mene začudila ova vest, znam da je od pre neki dan. Šta se sada Rusi tu prčaju? Vest vijadukt Quote Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко обишли су радове на изградњи вијадукта „Чортановци“ на железничкој деоници Стара Пазова-Нови Сад, у оквиру изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште. Тунел и вијадукт „Чортановци“ једно су од највећих инвестиционих и инфраструктурних градилишта у овом делу Европе. Радове на модернизацији и изградњи двоколосечне пруге Стара Пазова-Нови Сад, укључујући и изградњу тунела и вијадукта „Чортановци“, изводи руска компанија „РЖД Интернешенел“, а пројекат се финансира из руског кредита за модернизацију српских железница. Ja sam mislio da Kinezi rade prugu i ostale elemente vezane za nju.
pasha Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 1 hour ago, palikaris said: Poražavajuće je bilo slušati Teodorovića: Srbija treba da napravi otklon od Kine i Rusije, i da se svim silama posveti EU integracijama i reši problem Kosova. Jebote, čovek ostao zakucan u nekoj 2003-2004. godini, Evropa nema alternativu. Naša opozicija, a pre svega intelektualna elitatm, je zaglavljena u periodu od pre 15-20 godina, i sa njima nam nema spasa. Svet se 2008. prevrnuo naglavačke, a trenutno pravi još jedan salto, ali ništa od toga oni nisu primetili. I sad kao mi, šaka jada, treba da pravimo otklontm od najjače ekonomije sveta i da se slepo držimo evropskih vrednostitm, i čekamo jos 40 godina da nas EU primi. Pri čemu se pola iste te EU, cela istočna Evropa, guzi da sa Kinezima napravi dilove o investicijama, jer para u Evropi za ozbiljne investicije odavno više nema. Ispada da u Srbiji jedino debilski Vučić to kapira, i naravno koristi to na svoj debilski način, za dnevni PR bez ikakvog plana i strategije, od čega nećemo imati nikakve koristi. Ne mislim da je to ograniceno samo na tzv. elitu, pogledati slucaj 5g mreze. Moze lepo da se zivi na fondovima od toga. Mada sigurno ima iskrenih budaletina koji nista ne shvataju. Reci da ce Evropa(Nemacka) prestati trgovini sa Kinom u trenutku kada je Kina postala najveci trgovinski partner Nemacke(ispred SAD) i kada Nemacka u poslednjih 10 godina zivi od rasta izvoza u Kinu je stvarno glupo. Postoje predlozi da se ogranici kupovina evropskih kompanija od strane Kineza ali u trgovini sigurno nece biti zelje za prekidom. Da nece Nemci da povecaju izvoz u Evrozonu koja stagnira vec poduze sa rastom u proseku od 1-1.5%?! Nemacki bdp zavisi od izvoza skoro 50% a Kina je ogromno trziste sa sve vise imucnih ljudi pa su mislim vec postali najveci potrosac na svetu ukupno, prestigavsi SAD. Na to trziste svaka velika kompanija zeli da udje. Mislim da je drug Marks rekao: istorija se ponavlja kao farsa. Nikakav tzv. Hladni rat po izgledu na onaj od 1945 nije sada moguc sa Kinom. Uslovi su potpuno drugaciji. U stvari su Amerikanci ocajni da udju sto vise na kinesko trziste i cela njihva prica oko tarifa i carina je povezana da Kinezi sto vise otvore svoje trziste za americke kompanije.
pasha Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 (edited) 5 minutes ago, Filozof manijak said: Ne znam, zato je mene začudila ova vest, znam da je od pre neki dan. Šta se sada Rusi tu prčaju? Vest vijadukt Ja sam mislio da Kinezi rade prugu i ostale elemente vezane za nju. Tunel rade Rusi. Mislim da ostalo rade Kinezi. To je deo sns potkuplivanja svih napolju. Kao sto ameri grade autoput kroz Sumadiju po vecim cenama od onih koje su kinezi ponudili. Pa se onda kupuju nekakvi pvo sistemi od francuza, pa se kupuju pvo sistemi od rusa. Napravis haos u odbrambenom uskladjivanju ali kupujes podrsku. Kao sto je slucaj bg metroa gde imas francuze i kineze, gde se ne zna ko pije a ko placa. I to nije nesto Vucic smilsio, Arapi decenijama tako rade. Edited May 18, 2020 by pasha
pasha Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Inace ta pruga i izgradjeni autoput prema Grckoj su dobra stvar za Srbiju jer Kinezi planiraju da od Pireja naprave najvecu luku u Evropi(velika su tamo ulaganja vec odobrena i planirana) i put preko Srbije bi bio glavni u tranzitu robe prema zapadnoj i severnoj Evropi.
Recommended Posts