Krošek Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 pa dobro, sta mislis onda za koliko vremena ce sps biti u poziciji da pobedi sns?
Verterdegete Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 zaboravio si da dolazi putin. to ce da mu naspe bar par godina goriva. ljudima je dovoljno sto miskovica razvlace po sudovima i sto su ga drzali u pritvoru, prosto 'napaceni narod' to vidi kao mig i ono kao "raja smo" potez. to se trazi. Boti su dolazili i Medvedev i Putin, pa mu nista nije pomoglo. Vucic je nacet. U zadnjih mesec dana je pretrpeo najteze poraze do sada. Skresao je plate i penzije 10%, pustio je paradu (ma sta lokalna ekipa mislila, to je bilo lose za njega), a ceo ovaj cirkus sa Oljom Beckovic se oteo kontroli. On je toga svestan, i vidi mu se po ponasanju i onome sto prica. Kada bi napravili paralelu sa nacistickom Nemackom, ovo je negde zima '41.
Turnbull Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 pa dobro, sta mislis onda za koliko vremena ce sps biti u poziciji da pobedi sns? Ne znam, na narednim izborima mi se čini sigurnim, a možda i brže ako usledi ekonomski kolaps.
Pontijak Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 @verterdegete da pocnem od kraja: ruzna je paralela sa nacistickom nemackom, ima bar dosta drzava koje su bile u krizama i diktaturama pa se moze naci prigodnija paralela. sa ostalim sto si napisao se uglavno slazem s tim sto bih dodao da bih ja u spisak poraza uvrstio i aferu prebijanja brata sto je sam znak da AV ne kontrolise instrumente sile kao sto je zandarmerija.
ficfiric Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Pazi, nisam ja nana Hava da proričem budućnost, naravno da može da uleti i neko iz drugog plana, ali evo vrlo jednostavne računice zbog koje mi se SPS čini kao safest bet, bilo kao samostalan igrač, bilo kao jezgro neke nove koalicije: politička igra u Srbiji se, baš kao i sve ostalo, ubrzano svodi na pitanje elementarnog finansijskog preživljavanja. DS i DSS su stranke na ivici bankrota, koje od toga može spasiti samo izdašna donacija iz inostranstva (za DS je neće biti, DSS možda iskamči nešto od Rusa, ako Sandica pobedi), SPS jedini može da preživi i silazak s vlasti, jer ima sigurne izvore prihoda u vidu nekretnina nasleđenih od KP. Oni su tako prživeli godine kad nisu bili na vlasti. Sve ostale stranke su neposredno zavisne od budžetskih izvora i kad padnu s vlasti nemaju od čega da prežive. To je moja prognoza koju naravno može da poremeti milion stvari. Nisam ni ja Andjus da pogadjam rezultate u buducnosti ali moja racunica je ovakva... Vucic sigurno nece sici sa vlasti kao Tadic. Vec sad mozemo biti sigurni da ce se koristiti svakakvim sredstvima da zadrzi vlast sto duze, cime ce dodatno navlaciti gnev na sebe. U toj situaciji glasaci ce besneti ne samo na SNS vec i na njegove partnere (kao sto se desilo 2000. radikalima). Verujem da ce SNS naslediti neko treci - da li ce to biti DS ili ce iskociti neko potpuno nov, ne znam. Sto se tice prezivljavanja nakon pada, SPS je sigurno u mnogo boljoj situaciji. Smem da se kladim da ce 2024. SPS biti parlamentarna stranka, dok SNS nece postojati.
Sestre Bronte Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 što reče neko, đinđić uvodi veronauku u škole, a vučić srbiju u eu da li biste to prorekli u odgovarajućem trenutku? jedino što ja vidim je da postoje pokušaji da se demontira kp nasleđe sps-a, što teško da će uspeti a vučić će vladati i o njegovom silasku sa vlasti neću da odlučujem ni ja, niti bilo koji moj zemljak
yolo Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) đinđić uvodi veronauku u škole, a vučić srbiju u eu da li biste to prorekli u odgovarajućem trenutku? pa to je esencija svega i najgluplji su skapirali da srbija sa vucicem ulazi u EU. cak nece morati ni zoranu da istakne na mesto PM da bude lepsa slika, nego bas on. utisak nedelje mi je dejvenportova faca na kzs sa vucicem povodom izvestaja o napretku. covek zna da pored njega stoji psihopata, bolesnik, prefarabani ostatak simpatizera ratnih zlocinaca i tresnjica na torti u kojoj se nalaze lesevi civila i ne samo njih. covek koji dan danas u internoj komunikaciji za blic i b92 koristi termin "ustaše". i da mora da mu da taj jebeni izvestaj. jer mora. a sramota na licu moze da se fizicki dodirne. kapiram da je smotao veeeliki dzoint kad je dosao gajbi posle posla. ako mu je i to pomoglo uopste. tako cemo svi mi, na ovaj ili onaj nacin. Edited October 10, 2014 by gazza1
Dagmar Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Zasto mislis da Srbija ulazi u EU sa Vucicem? Oni tvrde da od prosirenja nema nista do 2020te, sto mi deluje i optimisticno, a ipak mi je tesko da zamislim Vucica 2020te na celu.
Sestre Bronte Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) bila je interesantna ona kampanja prepotencije, koja se osvetila žestoko kreatorima pomenute ko je mogao da kaže, evo pocepaće se radikali, pa će onda da zavladaju srbijom, a da nije analitičar zaposlen u cia nije važno šta je nama teško da zamislimo Edited October 10, 2014 by Braća Strugacki
yolo Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Zasto mislis da Srbija ulazi u EU sa Vucicem? Oni tvrde da od prosirenja nema nista do 2020te, sto mi deluje i optimisticno, a ipak mi je tesko da zamislim Vucica 2020te na celu. Pa 2020 je prekosutra, čak mislim da je to prerano za Srbiju. Mi živimo u staklenom zvonu u kome žive ljudi navikli na kritičko mišljenje i slobodu javne reči. To su vrednosti koje su prilično nebitne za one koji odlučuju o tome šta će biti sa Srbijom. Njihovo neslaganje sa onim što se dešava u Srbiji može biti isključivo na privatnom planu (kao u slučaju Dejvenporta) dok su u realnosti svi jako jako zadovoljni onime što se ovde dešava. Prosto, ne jedemo istom kašikom. Šta zabole nemačkog ambasadora to što Jovana Gligorijević ili Olja Bećković pričaju kada u realnosti srpsko društvo neumitno podseća ili će podsećati na ono sa dna EU kace. Niko nema iluziju da se od Srbije može napraviti Slovenija, ali neka Bugarska može. U političkom smislu, niko nema suštinski problem sa Orbanom, kažem suštinski, koji bi naškodio Mađarskoj. Šta onda fali Vučiću, naročito dok radi ono što je rečeno. Čovek je suštinski kvinsling ali nemojte njega kriviti za to. Pitajte one kojima je super i zbog koga će biti ovde koliko god tehnički bude bilo moguće.
yolo Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 E da, zaboravio sam za kraj: resistance is futile.
Dagmar Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Pa 2020 je prekosutra, čak mislim da je to prerano za Srbiju. Mi živimo u staklenom zvonu u kome žive ljudi navikli na kritičko mišljenje i slobodu javne reči. To su vrednosti koje su prilično nebitne za one koji odlučuju o tome šta će biti sa Srbijom. Njihovo neslaganje sa onim što se dešava u Srbiji može biti isključivo na privatnom planu (kao u slučaju Dejvenporta) dok su u realnosti svi jako jako zadovoljni onime što se ovde dešava. Prosto, ne jedemo istom kašikom. Šta zabole nemačkog ambasadora to što Jovana Gligorijević ili Olja Bećković pričaju kada u realnosti srpsko društvo neumitno podseća ili će podsećati na ono sa dna EU kace. Niko nema iluziju da se od Srbije može napraviti Slovenija, ali neka Bugarska može. U političkom smislu, niko nema suštinski problem sa Orbanom, kažem suštinski, koji bi naškodio Mađarskoj. Šta onda fali Vučiću, naročito dok radi ono što je rečeno. Čovek je suštinski kvinsling ali nemojte njega kriviti za to. Pitajte one kojima je super i zbog koga će biti ovde koliko god tehnički bude bilo moguće. Da, ali sta ce im nova Bugarska? I za nju kukaju sto su je primili. Pritom Srbija je vec negde na nivou Bugarske sto se ekonpomiije tice, sa tendencijom pada. I u EU ima ekonomskih problema, i moj je utisak da je prica protiv sirenja EU i upustanja jos stranaca na trziste rada zapadnih EU zemalja, sve standardniji deo repertoara za glasace.
yolo Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Da, ali sta ce im nova Bugarska? I za nju kukaju sto su je primili. Pritom Srbija je vec negde na nivou Bugarske sto se ekonpomiije tice, sa tendencijom pada. I u EU ima ekonomskih problema, i moj je utisak da je prica protiv sirenja EU i upustanja jos stranaca na trziste rada zapadnih EU zemalja, sve standardniji deo repertoara za glasace. Nije to Srbija nego je Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo itd. Neće moći večno da drže ovu teritoriju pod kontrolom ako u jednom trenutku ne naprave koncesiju. Inače, Srbija nece biti ni nova Bugarska, nego nesto ispod toga. Bice potpuno operisana od kriminala van kontrole, još jeftinija za održavanje i lakša za kontrolu. Niti ce bilo sta biti moguce, prosto ovde nema politicara koji imaju moc i ideju da osmisle nesto kreativnije od stikliranja papira sa zadacima. Suštinski neće koštati puno više u odnosu na sadašnji ili period u koji ulazimo. Sasvim sigurno da će dotle zajednica biti reformisana na način koji će potvrditi strahovite razlike koje postoje i danas u EU.
Linus Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 "svet u kom zivimo" ne postoji. ima dosta mesta na kojima se odlicno zivi i to cak se sve bolje i bolje samo sto to obuhvata mali deo covecanstva. Bas suprotno, sve veci deo covecanstva zivi sve duze i sve bolje, sve ozbiljne statistike to jasno pokazuju. Nikada manji procenat ljudi na planeti nije bio gladan, nikada manji procenat nije umro od izlecivih bolesti, nikada manji procenat ljudi nije bio nepismen.
Krošek Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 To sto si ti rekao nije "bas suprotno" onome sto sam ja rekao kako god to tumacili. Mogu da ti obrazlozim i zasto nije nimalo suprotno sukladno onome sto sam nameravao iskazati ali nije bitno nije relevantno za trenutnu diskusiju a i offtopic je svakako.
Recommended Posts