aram Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 (edited) Arame, ti si pokrenuo off :) pa to i kazem edit: vreme jeste levlje, ali jedino me jovanana ponekad prijatno iznenadi, ovo sve drugo unapred znam sta ce da napisu. Edited September 16, 2014 by aram
gospa buba Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 (edited) Pa levlje je ipak Vreme, a ako računamo i net - Peščanik. pa jeste. ali sa vremenom imam konflikt vec neko vreme. i ostaje samo peshchanik. arame, rodio si monstrume :D Edited September 16, 2014 by gospa buba
Аврам Гојић Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 pa jeste. ali sa vremenom imam konflikt vec neko vreme. i ostaje samo peshchanik. arame, rodio si monstrume :D a od kada ti imaš konflikt, ako nije tajna? ja od kada je Žarković napisao da ko napada tajkune - taj ne želi dobro Srbiji. pomislih u sebi - platio sam da ovo pročitam?!
Turnbull Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Umesto da plate oni tebi. Mislim, ni ja više ne kupujem Vreme, iz razloga poznatih svima koji su čitali topik o istom, ali Nedeljnik prosto ne može da se poredi sa Vremenom. Žarković ima hiljadu mana, ali Lalatoviće vodio hajku protiv Ugričića zbog terorizma. Mislim, apples and oranges.
gospa buba Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 (edited) a od kada ti imaš konflikt, ako nije tajna? ja od kada je Žarković napisao da ko napada tajkune - taj ne želi dobro Srbiji. pomislih u sebi - platio sam da ovo pročitam?! ima neke veze sa zarkovicem, samo ne mogu da se setim koji trenutak. neshto od toga koincidira i sa pojavom onih placenih bizmismenskih strana, na kojima su na smenu velichani mishkovic i mitrovic. sto se tiche vremena, jedino ako bi ljubi zivkovu mogle da se shalju pare naruke. da ne uzme teofil ^_^ edip@turn. pa rekoh. vredi dinar. kad nije za dinar, ne dam, jednostavno, ono, kad se bash razbesnim (a slozicemo se da je scena muljava i da nemamo kud, svakako. i slozicemo se da chovek ima potrebu za novim, makar neko vreme, dok mu ne prouchi strukturu. ili dok novo ne ostari...) Edited September 16, 2014 by gospa buba
Turnbull Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 (edited) sto se tiche vremena, jedino ako bi ljubi zivkovu mogle da se shalju pare naruke. da ne uzme teofil ^_^ +1 Edited September 16, 2014 by Turnbull
gospa buba Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 (edited) trebalo bi da naidje shumar, svakog chasa. ali ako istrajemo josh neko vreme, mozda nam dodele i neko mestance koje ne prokishnjava ^_^ edip. a sramota je reci, za tu ekipu iz nedeljnika, ja se uvek sablaznim kad ih vidim na televizoru, vizuelno. a nije da sam osoba koja daje mnogo na izgled sagovornika. ali nastup, manir, ta neka sharmantna srbija Edited September 16, 2014 by gospa buba
FERNOUX H Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Vreme je levo-liberalno, a Peščanik klasično desno liberalno glasilo. Šta je tu "levlje" i od čega ne znam… Ne znam ni zbog čega bi Jovanu G. iko izdvajao u odnosu na druge liberale (ako se i tu traži nešto "levlje") - žena piše kako joj je pun kurac Beograda i volela bi da živi u Berlinu, narod stoka i sl.
yolo Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 žena piše kako joj je pun kurac Beograda i volela bi da živi u Berlinu, narod stoka i sl. :o ni rise, pa sad je jos vise gotivim!
DarkAttraktor Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Vreme je levo-liberalno, a Peščanik klasično desno liberalno glasilo. Šta je tu "levlje" i od čega ne znam… Ne znam ni zbog čega bi Jovanu G. iko izdvajao u odnosu na druge liberale (ako se i tu traži nešto "levlje") - žena piše kako joj je pun kurac Beograda i volela bi da živi u Berlinu, narod stoka i sl. zapravo zena pise potpuno suprotno, berlin je nahajpovani kurton, move along nothing to see here, a BG je zapravo do jaja
Turnbull Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 (edited) Vreme je levo-liberalno, a Peščanik klasično desno liberalno glasilo. Šta je tu "levlje" i od čega ne znam… Ne znam ni zbog čega bi Jovanu G. iko izdvajao u odnosu na druge liberale (ako se i tu traži nešto "levlje") - žena piše kako joj je pun kurac Beograda i volela bi da živi u Berlinu, narod stoka i sl. Eno ti čuveni desni liberal Vladimir Ilić baš pre neki dan objavio tekst na Peščaniku. Na Peščaniku imaš neoliberale (Gligorov, Lakićević), nema sumnje, ali imaš i levicu, i to sve više (Ilić Vladimir&Dejan, Mitrović, Reljanović, itd.), a prevodi mnogo više vuku ulevo. Jovana G. je definitvno leva-liberalka. Ostatak Vremena jesu uglavnom desni liberali (Teofil, Milenković, a da se ne zajebavamo - i Bazdulj). Da ne pominjem činjenicu da Vreme koketira ne samo sa nelibarelizmim, već i nacionalizmom (Ćirjakovič, Vukadinović, Antonić, ličnost godine Jovan Ćulibrk, itd, itd.) Stvar vade Ljuba Živkov i Ivan Ivanji pre svega. Edited September 16, 2014 by Turnbull
banatjanin Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Stvar vade Ljuba Živkov i Ivan Ivanji pre svega. udruženi sa Vasićem, kad je raspoložen
Hella Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 :o ni rise, pa sad je jos vise gotivim! +1 baš teo da pitam šta je tu pa loše i pogrešno
FERNOUX H Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 (edited) Eno ti čuveni desni liberal Vladimir Ilić baš pre neki dan objavio tekst na Peščaniku. Na Peščaniku imaš neoliberale (Gligorov, Lakićević), nema sumnje, ali imaš i levicu, i to sve više (Ilić Vladimir&Dejan, Mitrović, Reljanović, itd.), a prevodi mnogo više vuku ulevo. Jovana G. je definitvno leva-liberalka. Ostatak Vremena jesu uglavnom desni liberali (Teofil, Milenković, a da se ne zajebavamo - i Bazdulj). Da ne pominjem činjenicu da Vreme koketira ne samo sa nelibarelizmim, već i nacionalizmom (Ćirjakovič, Vukadinović, Antonić, ličnost godine Jovan Ćulibrk, itd, itd.) Stvar vade Ljuba Živkov i Ivan Ivanji pre svega. Vladimir Ilić je NVO aktivista koji je 2003. godine uradio istraživanje “Minimiziranje otpora reformama i integraciji Srbije”. Evo i opisa tog istraživanja: "Cilj projekta jeste otkrivanje eksponenata masovnih otpora reformama i stvaranje plana kampanje za efektivno minimiziranje njihovog udela i uticaja. Naime, različiti politički, kriminalni, privredni i drugi činioci u zemlji koji se odupiru reformama u Srbiji i njenoj integraciji u međunarodnu zajednicu na različite načine komuniciraju sa svojom “masovnom bazom”. Neke grupacije u stanovništvu, a pre svega nekvalifikovani radnici, stanovništvo predgrađa i prigrađa, radnici koji žive na selu i obrađuju porodična imanja, a od starosnih kategorija stariji ljudi, po pravilu su se u toku minule decenije javljali kao masovni nosioci otpora izvlačenju Srbije iz zaostalosti i njenog povezivanja sa bližim zapadno-balkanskim i širim međunarodnim okruženjem. U pitanju je biološki ili tržišno nekompetitivni deo stanovništva čije stavove, prema realnom izbornom ponašanju kao i prema rezultatima niza istraživanja, karakterišu preživeli komunistički egalitarizam, etnonacionalizam, ksenofobija i anti-tržišna orijentacija." Inače, Vladimir Ilić ima veze sa levicom - s time što je to ne na način da je on sam na liniji levice, već da se njom bavi i svoju karijeru uglavnom gradi oko toga. Hajde da vidimo i na koji način (ovo je citat Vladimira Ilića): "Ako levica podrži krajnju desnicu, preko navijačkih grupa, desnih grupa i organizacija, protiv mundijalista ili države kao nosioca legitimnog monopola na prinudu, završiće kao laka pešadija neofašizma. Stoga nova levica u Srbiji mora da bira: hoće li da koketira sa fašisoidnim navijačkim i sličnim nasilničkim grupama, ili će pristati da preispita svoj odnos prema socijaldemokratskim grupama, nevladinim organizacijama i medijima i prema državama … nova levica, ukoliko misli da joj je glavni protivnik državna represija, može da završi samo kao meso za topove. Ne samo kao meso za domaće tajkune, nego i njihove desničarske, ultradesničarske eksponente“. Dakle, neću pogrešiti ako kažem da je ovo klasični drugosrbijanski liberal (levi - teško) koji, na ovom primeru vidimo, poručuje levici da se ne zeza mnogo i ne remeti (neo)liberalni konsenzus inače će "objektivno" biti na strani desnice. Umesto toga, levica po Iliću treba da se drži uz nevladine organizacije i liberale, spram navijačke i nasilničke omladine koja je "fašisoidna" (obratiti pažnju i na definiciju fašizma). To je tipična liberalna pozicija i dovoljno govori o stavovima Ilića. Inače, u pitanju je i štrajkbreher - ko se seća studentskih protesta 2006. seća se i male grupe profesora koja je pozivala policiju da se obračuna sa studentima (Lazić) i fizički napala grupu studentkinja na Filozofskom (Ilić). (Dejan Ilić je klon ceca ili dečaka Vase, pa sad ako su oni levica onda je i on. U pravu si ovo za Vreme, tu je samo jedan manji broj ljudi na levo-liberalnim pozicijama, malo sam lupio.) Edited September 17, 2014 by FERNOUX H
kim_philby Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 pescanik ipak donosi i prevode zizeka, alija, badjua i inih koji jesu levicari. to je promena u odnosu na dane kada je m. kopic suvereno vladao pescanim dinama. s druge strane teofil i dalje veruje da je cvetan todorov poslednji krik misljenja a bazdulj cita palju i hitchensa. mislim, nisu tu stvari jednostavne i sve se stalno krece. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Recommended Posts