Weenie Pooh Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Specifično, nije neophodna škola da bi se našao dobar posao. Pošto Microsoft i Apple nisu odbili Gatesa i Jobsa kad su im došli na vrata sa CV-om u ruci...
kim_philby Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 zar nije njegov posao da popularizuje formalno obrazovanje? Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Turnbull Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Upravo. Ja stvarno nema problem da ljudi koji se zalažu za slobodno tržište, free enterprise, itd, pričaju i ovakve priče - nisu one potpuno besmislene, naravno. Ali njegov posao kao ministra obrazovanja je da stoji na braniku formalnog obrazovanja. Svi će sad pričati tu priču o preduzetništvu kao univerzalnom rešenju, svi će prvo pucati na ukadnje neprofitnih aspekata obrazovanja, na eltiizaciju obrazovanja, itd. Ali on ne sme, i tačka.
kim_philby Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 mislim formalno obrazovanje ima gomilu problema: inherentnu autoritarnost, sistem ocenjivanja, fah-idiotizam i sta sve ne. medjutim, to sto ti kazes, ovaj se ne protivi tome iz neke ransijerovske, ucitelj koji ne zna, pozicije vec iz pozicije nekoga ko sedi u vladi kojoj masakr skolstva nece biti problem posto je vec precrtala trudnice i bebe. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Weenie Pooh Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 zemo, oboje su osnivaci navedenih kompanija, wtf? Pa to. Ako niko neće da te zaposli, nemoj da se školuješ nego budi vizionar pa otvori megakorporaciju.
April Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Bez obzira što su deca iz ekipeTM, bila su i konciznija i sabranija, kako od ministra koji se davio u frazama, tako i od Srbijanke koju moram da utišavam da mi ne uplaši ćerku.
gospa buba Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 (edited) mislim formalno obrazovanje ima gomilu problema: inherentnu autoritarnost, sistem ocenjivanja, fah-idiotizam i sta sve ne. medjutim, to sto ti kazes, ovaj se ne protivi tome iz neke ransijerovske, ucitelj koji ne zna, pozicije vec iz pozicije nekoga ko sedi u vladi kojoj masakr skolstva nece biti problem posto je vec precrtala trudnice i bebe. Sent from Bender's iPad using Tapatalk mislim, chovek je shtreber. ako ce shtreber da ubije obrazovanje, jebemliga. meni se najvishe dopala ideja da sa nashih univerziteta treba najbolji da odu, da budu neshto drugo, biznis itakoto, a ne da ostanu da predaju na faksu. a za to vreme ce na faksu predaju neki drugi. koji ne znam koji su, ali dobro. mislim, helou, to vec imamo... burazere na fakultetima. mislim da je bolje da se bilo kako pozabavi obrazovanjem (i naukom), kao chovek koji je iznutra i (relativno) poznaje kako taj sistem radi na ovom nivou, a koji se pritom i sam vrlo obrazovao, a za promenu nije mashinski inzenjer (izvinjavam se unapred nama mashinskim inzenjerima -_-). nego da i on pochne da spinoffuje sa privredom koja ne postoji. jer to smo vec radili, i ne bismo ponovo, mnogo je smeshno. a i kintu nam uvek odnesu sposobniji dripci, jer su burazeri. mislim, ako hoce. a ko zna shta on hoce... Edited May 26, 2014 by gospa buba
Dagmar Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 mislim, chovek je shtreber. ako ce shtreber da ubije obrazovanje, jebemliga. meni se najvishe dopala ideja da sa nashih univerziteta treba najbolji da odu, da budu neshto drugo, biznis itakoto, a ne da ostanu da predaju na faksu. a za to vreme ce na faksu predaju neki drugi. koji ne znam koji su, ali dobro. mislim, helou, to vec imamo... burazere na fakultetima. mislim da je bolje da se bilo kako pozabavi obrazovanjem (i naukom), kao chovek koji je iznutra i (relativno) poznaje kako taj sistem radi na ovom nivou, a koji se pritom i sam vrlo obrazovao, a za promenu nije mashinski inzenjer (izvinjavam se unapred nama mashinskim inzenjerima -_-). nego da i on pochne da spinoffuje sa privredom koja ne postoji. jer to smo vec radili, i ne bismo ponovo, mnogo je smeshno. a i kintu nam uvek odnesu sposobniji dripci, jer su burazeri. mislim, ako hoce. a ko zna shta on hoce... ja sam mislila da su streberi ljudi koji su najbolji ili makar srednje jaki studenti, i koji se bave strukom.
gospa buba Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 ja sam mislila da su streberi ljudi koji su najbolji ili makar srednje jaki studenti, i koji se bave strukom. pa dobro, on je bio dobar student, ne mozesh da kazesh, ekipa sa faksa, plus minus vrshnjachka (pristojno uspeshnih likova na medjunarodnoj slici) ga sasvim ceni. mislim, ne mora da bude nobelovac, hajde da kapira sistem, ono, svojstva i ogranichenja, za pochetak? mislim, ne znam choveka, nikako nego iz tudje priche. realno nece imati vremena ni da pipne, hteo ili ne.
Eraserhead Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 (edited) http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/468710/Ovo-je-ucenica-koja-je-preslisala-ministra-prosvete?ref=fbblic Meni potpuno glupo sto je Blic ovoj klinki iskopao ovu sliku: Kad ima mnogo boljih: Ima moju podrsku :D Edited May 27, 2014 by Eraserhead
Gricko Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Odvratan tekst sa glupim stereotipom o mladima na kojima svet ostaje. Bljak. Kiceraj
akibono Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Odvratan tekst sa glupim stereotipom o mladima na kojima svet ostaje. Bljak. Kiceraj Pa ostaje svet na ovim mladim iz dobrostojećih poštovanih porodica, neće sigurno da ga nasledi plebs koji obitava na PPP i kritizira iz toplih fotelja!
Dark Wader Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 (edited) u kabinetu naprednog ministra... reforme su u punom jeku http://peckopivo.com/2014/05/sastanak-kod-ministra-verbica/ Edited May 27, 2014 by Dark Wader
Recommended Posts