Jump to content
IGNORED

Utisak nedelje

Atreid

Recommended Posts

Posted

Što se Vujovića i njegovog prethodnika tiče, jbg, meni nikako ne ide da shvatim to uterivanje fiskalne discipline, oduzimanje invalidskih penzija, zabrana zapošljavanja lekara, nastavnika... kresanje plata i penzija, a na drugoj strani zapošljavanje buljuka naprednjaka koji će da klikću po aplikaciji za botovanje. Samo to, ništa više, ne moramo u milionske krađe koje za red veličine premašuju sve što je ikada pokradeno u Srbiji u prvoj deceniji XX veka.

Fina priča večeras, Nikezić fino govori, mada izgleda kao pogrebnik iz Taličnog Toma. Profani standardno dobri, ali njih čitamo i slušamo malo češće. Sutra očekujemo:

SINIŠA MALI RASKRINKAO... naslove, kao i prošli put kad je Šoškić istupao.

Posted

@Luther

Predlažem ti da ignorišeš ova periodična polivanja govnima glede Vujovića i da ne dopustiš da ti to prekine tok diskusije. 

Svi ministri finansija u poslednjih 30 godina i skoro svi ostali ministri su za robiju (neprijavljivanje, pomaganje počiniocu, u najboljem slučaju). Smatrati te likove sveukupno pozitivnim ličnostima je krajnje problematično. E sad, besmisleno je konstantno posipati govnima nekoga ko je na forumu branio nekog političara, jednom-dva puta je dovoljno, ali ovaj forum tako funkcioniše. Valjda to prija ovim viđenijim forumasima, šta li. Neće dozvoliti da ti sada pišeš o nekoj drugoj temi, a da te ne prozivaju. 

Na ovom forumu nije prihvatljivo diskutovati o radu političara van lopovskog aspekta, smatraće te govnetom ako se usudiš da pišeš o aspektima njihovog rada van tog i to će trajati zauvek. Samo zgražavanja nad nedelima vlasti i maštanja o ujedinjenoj opoziciji su prihvatljiva. 

• Hvala 1
Posted (edited)

Jednostavno prestani da braniš Vujovića kao osobu i profesionalca, to jeste stvarno neukusno. Što se njegovih stručnih poteza tiče, jasno ti je da to ovde nikoga ne zanima. Imaš šta da kažeš, daleko si iznad forumskog proseka, samo preskoči tu temu i ignoriši policijace. Ima nas koji smo spremni da ti oprostimo ružnu prošlost i čitamo tvoje upise.

Edited by Heaviside
  • +1 1
Posted

hajdemo onda i o tome koliko su dobri i strucni saveti medicinskog dela kriznog staba. jer od toga zavisi, jel.

• +1 1
  • Haha 2
Posted
3 minutes ago, Aleksija said:

hajdemo onda i o tome koliko su dobri i strucni saveti medicinskog dela kriznog staba. jer od toga zavisi, jel.

Ajde mo o tome kako se gradi BNV, otvaraju fabrike i grade autoputevi... Što da pišemo o negativnim pojavama u društvu, hajde da hvalimo šta je dobro... :fantom:

I lepo :fantom:

Posted

ne, ne, evo, hajde zaista da pricamo o struci. dosadasnji saveti medicinskog dela kriznog staba su apsolutno u skaldu sa trenutnim epidemioloskim trendovima u svim zemljama koje se uspesno bore sa pandemijom.

a opet, samo mi imamo kovid propusnice od 22 do 1h i medju prvih 5 na svetu smo po broju zarazenih i laganju o broju umrlih.

to je skoro nerazresiva misterija, taj nesklad izmedju struke i realnosti.

Posted

Da li je struka sprečavanje lopovluka i nezakonitog bogaćenja sa mesta koje to podrazumeva, ili je to sprečavanje pitanje morala[emoji769] pa se eto može biti stručan u jednom delu, a ne baviti se svojom strukom u drugom. Pa opet zadržati ugled "stručnjaka".

... Shiit has hit the fan

Posted (edited)
22 minutes ago, Aleksija said:

ne, ne, evo, hajde zaista da pricamo o struci. dosadasnji saveti medicinskog dela kriznog staba su apsolutno u skaldu sa trenutnim epidemioloskim trendovima u svim zemljama koje se uspesno bore sa pandemijom.

a opet, samo mi imamo kovid propusnice od 22 do 1h i medju prvih 5 na svetu smo po broju zarazenih i laganju o broju umrlih.

to je skoro nerazresiva misterija, taj nesklad izmedju struke i realnosti.

Pa nećemo o tome jer nikome nije zanimljivo. Zato što je strejtforvard priča koja je identična u celom svetu i koju je ceo svet rešio. A i da je nekome zanimljivo, ne vidim u čemu bi bio problem da se na akademskom nivou o tome raspravlja. Da li bi bile bolje ove ili one medicinske/ekonomske/koje god mere iako znamo da od toga nema ništa. 

Ružan ti je ovaj poslednji post @radisa. Uopšte ne kažem da ne bi trebalo da se piše o negativnim pojavama. Zapravo, nisam pomenuo apsolutno ništa o čemu ja mislim da ne bi trebalo da se piše. Baš suprotno, ti si taj koji ismeva i vređa ako se piše o nečemu o čemu ti misliš da ne bi trebalo, ma i samo ako ton nije po tvojoj volji. Naravno da je prirodno da će većina rasprava da bude u negativnom tonu kada se društvo raspada.

Edited by Heaviside
  • +1 1
Posted
4 minutes ago, Frank Pembleton said:

Da li je struka sprečavanje lopovluka i nezakonitog bogaćenja sa mesta koje to podrazumeva, ili je to sprečavanje pitanje moralaemoji769.png pa se eto može biti stručan u jednom delu, a ne baviti se svojom strukom u drugom. Pa opet zadržati ugled "stručnjaka".

Ugled je doviđenja kada se uhvatiš u kolo sa naprednjacima. Ja uopšte ne pišem o tome. Napisao sam da su svi oni za zatvor. Ali mi se ne sviđa forumski trend da se očekuje da se to i samo to naglašava u svakom upisu. Nije mi zanimljivo da čitam pa sam se usudio da prokomentarišem na Luterovom ekstremnom primeru. Ali to sam samo ja, samo napred, vidim da je vama zabavno.

Posted

fiskalna konsolidacija je najbolje rezulate ostvarila u delu upravljanja javnim preduzećima, što je kasnije omogućilo kapitalne investicije od ogromnog značaja za republiku

zamislite samo da ste primorani da gledate premijer ligu kod onog đilasovog

naplata nenaplativih kredita i poslovanje bankarskog sektora je najzad u sigurnim rukama, ne plašite se više

što se tiče penzija, sve je lakša isplata, što potvrđuje da je prvi put jedna penzija isplaćena iz prihoda ostvarenih za isti period

ja verujem, tako mi pandemije, da će to biti sve lakše

• Hvala 1
Posted
34 minutes ago, Heaviside said:

Pa nećemo o tome jer nikome nije zanimljivo. Zato što je strejtforvard priča koja je identična u celom svetu i koju je ceo svet rešio. A i da je nekome zanimljivo, ne vidim u čemu bi bio problem da se na akademskom nivou o tome raspravlja. Da li bi bile bolje ove ili one medicinske/ekonomske/koje god mere iako znamo da od toga nema ništa. 

pa sad, postoji citav potforum za nas kojima je to zanimljivo i koji o tome raspravljamo, barem na nivou zainteresovanih laika, iako dopustam da tebe ne zanima.

svejedno, mislila sam da je analogija jasna, svaka vrsta strucnosti u kolaboraciji sa ovim rezimom moze samo da bude ponizena ili iskoriscena u morbidne ili kriminalne svrhe. zato nije zanimljivo, a ni moguce raspravljati o vucicevim ministrima i kriznim stabovima van tog toksicnog konteksta.

a sigurna sam da nikome od nas vise nije nimalo zanimljivo to sto je psihopata nezaobilazan u svakoj sferi, ali je jos manje korisno i posteno pretvararati se da se taj uticaj moze apstrahovati.

• +1 1
Posted
Ugled je doviđenja kada se uhvatiš u kolo sa naprednjacima. Ja uopšte ne pišem o tome. Napisao sam da su svi oni za zatvor. Ali mi se ne sviđa forumski trend da se očekuje da se to i samo to naglašava u svakom upisu. Nije mi zanimljivo da čitam pa sam se usudio da prokomentarišem na Luterovom ekstremnom primeru. Ali to sam samo ja, samo napred, vidim da je vama zabavno.
Pa ne radi se u ugledu[emoji769], zabole Vujovića za ugled.
Nego vrhunski ekonomista i dobar ministar koji, ajmo blago da kažemo, zažmuri na krađu epskih razmera, i "gleda svoja posla".
Na mestu koje između ostalih ima i zadatak da tu krađu svojim ovlašćenima spreči?
To dakle možemo da odvojiti?
Pa onda i spočitavanje licemerja i stručnosti drugim ljudima, a to tretirati kao vrlinu prvom?

Posted
8 hours ago, Frank Pembleton said:

Pa ne radi se u ugleduemoji769.png, zabole Vujovića za ugled.
Nego vrhunski ekonomista i dobar ministar koji, ajmo blago da kažemo, zažmuri na krađu epskih razmera, i "gleda svoja posla".
Na mestu koje između ostalih ima i zadatak da tu krađu svojim ovlašćenima spreči?
To dakle možemo da odvojiti?
Pa onda i spočitavanje licemerja i stručnosti drugim ljudima, a to tretirati kao vrlinu prvom?

Bukvalno si ponovo napisao post na koji sam već odgovorio. Ideeeemo praveeeedničkiiii gneeev!

Napisao sam na ovoj I prethodnoj strani:

1) Vujović je za zatvor

2)neukusno je braniti Vukovića kao ličnost i profesionalca

I ti mi se dva puta obratiš sa ovakvim upisom.

Alo evo dodaću:

3)ne, nikako ne može biti dobar ministar. 4)ne znam kakav je ekonomista, ali moguće je da je dobar. Moguće je i da su neke mere koje je hteo da primeni bile dobre. 

Baš postovi kao ova tvoj, obično ponovljeni više puta, me najviše čude i smaraju. Kao da imaš potrebu da nađeš nekoga koji navodno opravdava naprednjake i da na njemu istreseš svoj pravednički gnev. Uz višestruko ponavljanje i bez obaziranja na napisano. Dovoljno je učitavanje i tvoja(vaša) interpretacija. Samo, nije ti ovo dobar forum za to, ovde naprednjaka ni nema. Zbog toga i mora da se učitava i izmišlja kako bi se zadovoljila potreba da se napuše naprednjaci i ispadne moralno superioran. 

• +1 3
Posted

Zapitaš li se zašto su ljudi ovde puni tog pravedničkog gneva?