John Coltrane Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 13 minutes ago, James Marshall said: S jedne strane ako se nešto ne poduzme po pitanju klimatskih promjena sva je prilika da neće ni biti leba jer neće biti pšenice, a sa druge mi jesmo globalno gledano veoma nebitni u toj priči. A sa druge strane, ako se nešto ne preduzme povodom leba i s lebom neće imati ko da sprovodi plan vezan za klimatske promene i to održava stabilnim. Uprošćeno do bola ali first things first. 2
James Marshall Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Pa onda će se klimatske promjene riješiti same od sebe, obnoviće se priroda bez ljudi. Nema ljudi, nema problema, što kaže Koba. Realno, da sam neki ovaj njuejdž trihager ili slično, Gaia majka i te priče, tačno bih tripovao da je sve ovo što se dešava plan majčice Zemlje da nas zbaci sa sebe pošto smo prekardašili.
Frank Pembleton Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Čekajte, opozicija ili NDB je izjavila da će raditi kampanju "od vrata do vrata"?... Shiit has hit the fan
אַף אֶחָד Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 3 minutes ago, James Marshall said: Posljednji pasus - izgleda u Brazilu još postoje restlovi nezavisnog tužilaštva i slično. Kod nas kad je Vučić razjebavao pravosuđe (u čemu je jedan od glavnih izvršilaca bio Đuka, ej, Đuka) slabo ko se tangirao, neki su glabali priče o reformisanom radikalu, neki su se udmah prihvatili sinekura u kreativnoj industriji, a neki su se zadovoljili i sendvičem. Sad kad treba da te brane te institucije, nema, pojela maca. Jbg. Mislim, ovdje bilo kakav sudski epilog bilo kakvog kriminala vlasti ne treba očekivati dok je ova klika na vlasti. A iskustvo je pokazalo da ne treba očekivati ni nakon promjena. Ne verujem ni da ce sudski epilog u Brazilu biti ikakav, ali poenta je u podizanju tuzbe. To mogu da urade, ima u opoziciji talentovanih i sposobnih pravnika. Tuzis vrh vlasti i krizni stab i svakoga ko je stajao na onim prvim konferencijama za stampu za ubistvo. Moj strah je da se ta tema ne pokrece ni sa jedne strane jer se racuna na glasove covidiota.
אַף אֶחָד Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Just now, Frank Pembleton said: Čekajte, opozicija ili NDB je izjavila da će raditi kampanju "od vrata do vrata"? Dobrica u ovoj emisiji kaze da ce NDB raditi kampanju od vrata do vrata, "nesto sto u opoziciji nije radjeno jer se smatralo radikalskom metodom".
James Marshall Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Ne bih da cjepidlačim sad nešto pravnički, ali za takve stvari kod nas ide krivična prijava, koju tužilaštvo na keca odbaci. Ili još gore, sami satrapi preko svojih pravnika šupaka podnesu krivične prijave, pa to tužilaštvo odbaci, a onda oni time mlate kao da je dokazano da oni nemaju ništa sa navedenim (slučaj Jovanjica). A zapravo tužilaštvo samo konstatuje da (trenutno) nema dovoljno za pokretanje postupka, ali Mile popase priču "pa sud rekao da su nevini", kao što Brnaba vergla ovih dana o Malom i njegovim stanovima.
אַף אֶחָד Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 2 minutes ago, James Marshall said: Ne bih da cjepidlačim sad nešto pravnički, ali za takve stvari kod nas ide krivična prijava, koju tužilaštvo na keca odbaci. Ili još gore, sami satrapi preko svojih pravnika šupaka podnesu krivične prijave, pa to tužilaštvo odbaci, a onda oni time mlate kao da je dokazano da oni nemaju ništa sa navedenim (slučaj Jovanjica). A zapravo tužilaštvo samo konstatuje da (trenutno) nema dovoljno za pokretanje postupka, ali Mile popase priču "pa sud rekao da su nevini", kao što Brnaba vergla ovih dana o Malom i njegovim stanovima. Pa ne znam, ne mora cak ni da se podnese prijava sudu. Who cares? Ali napravis tuzbu u saradnji sa Ujedinjeni protiv covida i pustis je da cirkulise. Napravis tuzbu za ubistvo svih koji pomru od respiratornih bolesti zbog zagadjenja u Beogradu. Tuzbe te vrste imaju pre svega simbolicku vrednost. Pa kad dodjes na vlast i reformises sudstvo, onda ih krivicno gonis. Mozda @Hamlet Strašni moze da kaze sta misli o tome? Samo to je ono sto Djindjic prica u ovom klipu iz 1991, na kraju, kad govori o konfuziji. Ta konfuzija je i dalje kljucna rec nase politicke scene. Ne znam da li Dobrica ili Lazovic puse, ali znam ljude koji su duboko u tom zelenom eko pokretu, dizu buku oko spalionice, a onda odu kuci pa pale i spaljuju u zatvorenom prostoru pored sitne decurlije. To su ziceri za antikampanju - jebiga, slikas borca protiv zagadjenog vazduha sa pljugom i detetom u krilu i cao, zdravo, covek je diskreditovan kod svakoga koga ta tema licno pogadja.
Frank Pembleton Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Dobrica u ovoj emisiji kaze da ce NDB raditi kampanju od vrata do vrata, "nesto sto u opoziciji nije radjeno jer se smatralo radikalskom metodom".Nije to pitanje da li rade radikali D2D se radila i ranije. Nego se nema ljudi i znanja za to.Ovo da radi SNS je samo klimav izgovor. ... Shiit has hit the fan
James Marshall Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Po pravilu ne podnosi se prijava sudu, već tužilaštvu. Tužba je u građanskom pravu. U krivičnom pravu mora preko tužilaštva, a tu se većina stvari završava. Simbolički, nisam siguran koliko je to ozbiljno, pogotovo tako nategnuta konstrukcija za umiranje od respiratornih bolesti. Kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš, ali to je čak i za američki pravni sistem prilično nategnuto i teško dokazivo. Mislim, krivica određenih pojedinaca.
John Coltrane Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 (edited) 39 minutes ago, Frank Pembleton said: Čekajte, opozicija ili NDB je izjavila da će raditi kampanju "od vrata do vrata"? ... Shiit has hit the fan Hoće, al samo Dorćol i Vračar historical. Edited October 28, 2021 by John Coltrane
אַף אֶחָד Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 18 minutes ago, James Marshall said: Po pravilu ne podnosi se prijava sudu, već tužilaštvu. Tužba je u građanskom pravu. U krivičnom pravu mora preko tužilaštva, a tu se većina stvari završava. Simbolički, nisam siguran koliko je to ozbiljno, pogotovo tako nategnuta konstrukcija za umiranje od respiratornih bolesti. Kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš, ali to je čak i za američki pravni sistem prilično nategnuto i teško dokazivo. Mislim, krivica određenih pojedinaca. Dobro, zaboravi na bilo kakvu formalnu tuzbu kome god. Napravis pamflet poput Zolinog "J'accuse...!" i pobrojis na koje nas nacine sve ovi ubijaju. Za one "najsmesnije viruse" izrecene sa tog mesta, iskreno verujem da bi se robijalo u bilo kom normalnom drustvu. Kao i za prikrivanje broja mrtvih, ali i sve picvajze prema lekarima u poslednje dve godine (a i mnogo duze). Jedno je sto se razboljevaju ljudi, ali drugo je sto nece stvarno biti nikoga da ih leci uskoro.
pbg12345 Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 15 minutes ago, Frank Pembleton said: Nije to pitanje da li rade radikali D2D se radila i ranije. Nego se nema ljudi i znanja za to. Ovo da radi SNS je samo klimav izgovor. ... Shiit has hit the fan pa dobro, naucice ako ne pokusaju, nece sigurno 6 minutes ago, John Coltrane said: Hoće, al samo Dorćol i Vračar historical. e jbg ako je sta vidljivo, vidljivo je da su prosirili aktivnosti i van gradskog jezgra 1
James Marshall Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 3 minutes ago, chandra said: Dobro, zaboravi na bilo kakvu formalnu tuzbu kome god. Napravis pamflet poput Zolinog "J'accuse...!" i pobrojis na koje nas nacine sve ovi ubijaju. Za one "najsmesnije viruse" izrecene sa tog mesta, iskreno verujem da bi se robijalo u bilo kom normalnom drustvu. Kao i za prikrivanje broja mrtvih, ali i sve picvajze prema lekarima u poslednje dve godine (a i mnogo duze). Jedno je sto se razboljevaju ljudi, ali drugo je sto nece stvarno biti nikoga da ih leci uskoro. Ma ti i ja stojimo na istim stanovištima. Ovo drugo čak je i možda veći kriminal. Ali sam si rekao, normalno društvo. Ono, pređi jebene Batrovce i imaš situaciju da jedan Sanader guli robiju, da ne idemo dalje, kod nas lik iz trećeg ešelona režima naruči da se novinaru zapali kuća i na kraju to se svali na nekog tamo izvršioca. Najviše što smo dobacili je neki tamo Oliver Dulić za neku potpunu budalaštinu. 1
Zabalujev Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Klimatske promene mogu i u Srbiji biti tema, ali ne na lokalnim izborima. To je ona stara fora: "Pa sigurno nećete da pričate o klimatskim promenama na lokalnim izborima". Da li će biti tema br1, malo teže, ali to je stupanj našeg istorijskog razvoja, što su govorili drugovi nekada davno. Ovima je neko prodao priču da će na ekološkom talasu da imaju veliki rast, pa sad teraju tu priču jako i do samog kraja. A to Dobričino sa d2d kampanjom, mogu lično da mu posvedočim o DS i LDP aktivistima koji su mi dolazili u d2d kampanju 2014. Kada su te partije još imale aktiviste, aktivne lokalne odbore itd. On to sve zna, dovoljno je informisan i obrazovan, samo pokušava da jaše na anti-partijskim osećanjima dok u stvari on i Lazović prave još jednu partiju, samo što je zovu pokret. To rade već godinama, ništa novo. Za d2d mogu dobronamerno da im savetujem da ne gube vreme i ne troše ljude na to.
Recommended Posts