Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted (edited)
Da li je bolji onaj koji je snimio dva apsolutna remek-dela, i ostalo - nja, ili onaj koji je konzistentno pravio dobre filmove.
Thelma & Louise nja? Gladiator nja? Legend (gde se Toma Kukuruz prvi put pojavljuje kod braće Scott) nja? Ne bih se složio.No, to nije ni bitno, ja dilemu nemam. Druga stvar je meni bitnija. Ova nametnuta patkometrija među braćom je, u ovako tragičnom trenutku, neumesna, to ponovo naglašavam. Mogu bar sada hvalospevi Tonyju bez večnog upoređivanja sa starijim bratom. Edited by Jolly Roger
Posted

Ma naravno da ne postoji, samo htedoh reći da nije besmisleno o tome razgovarati, a da Parinov tekst daje neke dobre argumente u korist svoje teze. Ne mislim da je neumesan.

Posted
Thelma & Louise nja? Gladiator nja? Legend (gde se Toma Kukuruz prvi put pojavljuje kod braće Scott) nja? Ne bih se složio.No, to nije ni bitno, ja dilemu nemam. Druga stvar je meni bitnija. Ova nametnuta patkometrija među braćom je, u ovako tragičnom trenutku, neumesna, to ponovo naglašavam. Mogu bar sada hvalospevi Tonyju bez večnog upoređivanja sa starijim bratom.
Pa nije Thelma i Louise nja, naravno, ali tekst i kaže da je to dobar film. Ne mislim da je u pitanju patkometrija, zapravo je samo iskoristio poređenje da kaže zašto voli Tonijeve filmove. Okej je tekst. Mada bih i ja, kad bi me pritisli, verovatno optovao za Ridlija. (Meni je i Black Rain underrated gem).
Posted

joj, odosmo u oftopik, no meni je gladiator iz nekog razloga blagi uzas, al to sam samo ja :(legend mi je super, i telma i luiz cak i american gangster.

Posted
jest istina. ali je toni ipak snimio ovo i ovako.http://www.youtube.com/watch?v=7EYvQMDLZZka posle prometeja, ovo me mnogo plasi
Svaka čast Tonyju, njegov kvalitet se ne dovodi u pitanje. Ridley je znao i još uvek zna da se izglupira ko niko. Jebiga, 1 je Kubrick.
@jollynastavice ridli, sigurno, samo zavisi u kom pravcu. poredjenja ih prate oduvek, i ovo je jedan od retkih tekstova u kojima se toniju daje prednost. a meni se nekako cini da je toni, bas zbog toga sto je uvek bio u senci, ziveo u svojoj cauri i neprijatno se osecao pod svetlostima velegrada u kojima je ridli uzivao, bio mnogo iskreniji, posveceniji i mom uzivanju u filmu drazi od brata, bez obzira sto su bar tri ridlijeva filma za slanje vanzemaljcima.
Upravo o tome i govorim. Nek slave čoveka bar sada pustivši ga da odraste, a ne stalno mu namećući visinu koju ne može da preskoči. Iako braća, drugačiji su režiseri. Em neumesno, em promašeno.
Posted

da je srece da se rokno mihalkov, pa da pricamo ko je od te brace bolji reziser :(

Posted
american gangster.
meni je ovaj film havarija. bas los.
Posted

meni skroz ok, daleko u stvari od njegovih najboljih, al sam valjda ocekivao krs

Posted (edited)
Pa nije Thelma i Louise nja, naravno, ali tekst i kaže da je to dobar film. Ne mislim da je u pitanju patkometrija, zapravo je samo iskoristio poređenje da kaže zašto voli Tonijeve filmove. Okej je tekst. Mada bih i ja, kad bi me pritisli, verovatno optovao za Ridlija. (Meni je i Black Rain underrated gem).
OK, slažemo se. Samo mi je zasmetalo što čak i sada ne dozvoljavaju da izađe iz senke starijeg brata, makar ga i posthumno proglašavali boljim.
joj, odosmo u oftopik, no meni je gladiator iz nekog razloga blagi uzas, al to sam samo ja :(
Gladiator je tehnički savršeno odrađen film, škola režije. A da ima rupa - i te kako.No, da zakočimo ovde. Stvarno odosmo u žešći off i to na RIP topiku. Edited by Jolly Roger
Posted
da je srece da se rokno mihalkov, pa da pricamo ko je od te brace bolji reziser :(
za to sto si mi otvorio oci ko mu je brat mozes vecno da pljujes po kraju losta.
Posted (edited)

jest savrsen tehnicki, no patetican van svake mere.no sto kazes, nije mozda mesto za polemiku

za to sto si mi otvorio oci ko mu je brat mozes vecno da pljujes po kraju losta.
nasao sam novi kraj losta koji obozavam. Edited by ToniAdams
Posted

Nek' neko otvori topik "Scott brothers" pa nek' preseli sve ove postove sa poslednje 3 strane, jer je ovo ipak, kako je Jolly Roger rekao, R.I.P. topik

Posted

Još jedan predlog da se splituje topik na jedan posvećen braći ili samo Toniju.Ridli je, inače, veći jer se valjda u proceni umetnika gledaju njegovi vrhunci, a ne celokupno delo, zar ne?A i meni su Tonijevi filmovi uglavnom sranje osim dva dobra, Last Boy Scout i True Romance, i nekoliko "onako".A i svašta se moglo pročitati ovde, od tvrdnji da je The Fan dobar film do toga da je planetarni blokbaster Top Gun u stvari video hit.

Posted
Jbt, tek sad vidim. Užas. Najnepretenciozniji car ikad. Ko nije uživao u The Last Boy Scout manje od 398 puta samo na TVu nek napusti internet. Ma, kosmos. Jako mi žao čoveka.
preciziro...
  • 2 weeks later...