Wednesday at 16:241 day Baš će nedostajati likova kao on, koji svaki film učine dijametralno drugačijim nego što bi bio da oni nisu glumili u njemu
Wednesday at 16:531 day 27 minutes ago, Hermetico said:Baš će nedostajati likova kao on, koji svaki film učine dijametralno drugačijim nego što bi bio da oni nisu glumili u njemuI ne samo to, nego ti "old-school glumci" glumci nisu više popularna roba u Holivudu, čovek je mogao da uđe u svaku ulogu, od Morisona do Filipa Makedonskog. Sad su najplaćeniji likovi koji glume istu ulogu u svim filmovima, pogotovo sa ovom ekspanzijom franšiza.rip ajsmen
Wednesday at 17:041 day Nije da je preterano bitno, ali eto rekao bih da ni la bamba ni doors nisu mjuzikli
Wednesday at 17:331 day 3 hours ago, JohnnyD said:Val Kilmer je bio ono lik koji je sve imao - izgled, talenat za glumu, pevanje, pozrtvovanost u radu...pratim ga na tviteru zadnjih par godina, i rekla bih da se pri kraju posvetio i slikarstvu
Wednesday at 17:501 day Jeste, to mu je bas postala pasija i novi vid izrazavanja.Pre nekoliko godina sam bio okacio ovaj lep clanak o njemu iz New York Timesa, sad je potrebna pretplata pa evo zaobilaznog puta:https://archive.is/20250402050450/https://www.nytimes.com/2020/05/06/magazine/val-kilmer.html
Wednesday at 18:351 day Kao Morisona sam ga gledao na repeat, ali ona scena ih Vreline sa De Nirom, kuća sa pogledom na okean, njega ostavila riba, on uzima kafu, traži pljuge po džepu sakoa, vadi meko pakovanje, čuje se otvaranje zipp-a, De Niro izgovara čuvenu "30 seconds" rečenicu, a on na to odgovara "meni sviće i pada mrak sa njom" RIP
Wednesday at 21:401 day Sto rece Petovic, ozbiljne tri glumacke glave odose iz filma i zivota. Hekmen, najuverljiviji glumac ikada, Cemberlen, tiha ljubavna patnja svih nasih majki i tetaka i sada Val Kilmer kad mu vreme nije.Sve ste vec ispisali o svima trojici, samo cu da dodam da je Kilmerova melanholicno-cinicna interpretacija Doka Holideja uspela da nadmasi i takve glumacke bravure u prikazivanju istog karaktera kakve su dali Denis Kvejd, Kirk Daglas i Viktor Macur.I jos jedna mala licna stvar. Ostace mi zal sto Hekmenova uloga Ruperta Andersona u "Misisipi u plamenu" nije nagradjena Oskarom a ne "snimio sam ovo da dobijem Oskara" uloga Dastina Hofmana u "Rain Man"-u. Hofman je ocekivano razbio ali mu je nekako i predlozak bio tugaljiv pa se ocekivalo da ce te godine dobiti nagradu. Ono sto je Hekmen uradio sa ulogom Andersona za mene ce ostati jedna od najubedljivijih glumackih bravura koju sam ikada video. Scena u baru u kojoj se iz nasmejanog, prijateljski nastrojenog agenta iz kraja u delicu sekunde pretvara u strah i trepet je posebna, a imao ih je jos nekoliko antologijskih u filmu. Neverovatno posten glumac, da je glumio kliker poverovao bih mu da je kliker.
Wednesday at 23:161 day Mislim da smo svi imali crush na Kilmera, uspeo je da maltene ukrade scene jednom Tomu Kruzu u filmu koji je snimljen kao tipičan alfa-male/rebel tribute za Mavericka.RIPVal Kilmer(Valk Ilmer )