Jump to content

Featured Replies

Dokumentarac o njemu je isto vrhunski film. Vrhunski glumac.

• Popular Post

Neposredno pre nego sto mu je dijagnostikovan rak grla izvodio je sirom Amerike monodramu Citizen Twain gde ponovo pokazuje svoju kameleonsku vestinu. Planirao je da snimi i film o Twainu, ali bolest je to nazalost sprecila. RIP

47 minutes ago, Nikodije said:

(The saint sa Šerbedžijom je moj omiljeni treš),

Isto, film je neopevani tres ali ja ga obozavam i uvek kad ga uhvatim na tv ja pustim i odgledam. Pravi gilti plezr.

Inace prvi Betmen u bioskopu mi je bio Batman Forever i bas sam ga voleo i u toj ulozi. I to je jedini album sa slicicama koji sam skupio skoro do kraja, falilo mi mozda 5-6 slicica (uzmite u obzir da su to devedesete i da nije bilo ni para ni interneta), jos ga imam.

Kris u Vrelini isto super uloga, to je otprilike u isto vreme kad i Betmen i neverovatno mi je uvek bilo da je to isti covek, a osim duge kose u Vrelini nema neke fizicke razlike.

Pa Top Secret. I naravno Dok Holidej i Tumstoun, nesto neverovatno.

Kiss Kiss Bang Bang ne volim, ali gledam samo zbog njega.

I jos mnogo mnogo toga. Bas mi je zao. RIP

Edited by Sludge Factory

Meni Top Secret nikada nije legao ali Val-a upravo od tog filma sam zavoleo sad

Gay Perry u Kiss Kiss Bang Bang će imati posebno mesto u mom srcu. Gotivan lik skroz, tuga :(

Koliko smo puta gledali Top Secret! na VHS, nisam znao da mu je to prvi film. RIP.

davno sam gledao čajkovskog, dok još nije bilo šire poznato gejstvo pjotriljiča..

dopalo mi se, ali slab bejah na kenarusela - mada sad kad gleam fotografije,

rekao bih da je preterano kosmat u licu.

pored morisona (JD), kilmer mi beše najjači u zagrevanju.

21 minutes ago, MrIncredible said:

Koliko smo puta gledali Top Secret! na VHS, nisam znao da mu je to prvi film. RIP.

Pri tome, sve pesme je Val Kilmer lično otpevao.

Ja sam ga prvi put gledao u Willow-u, pa u Top Gun-u, a u Top Secret-u tek dosta kasnije (tada nismo imali Netflix i sto filmskih kanala, već šta rentiraš u video klubu to ti je). Uvek sam mislio da je mnogo mlađi nego što je bio, iako sam znao da su ovi filmovi iz osamdesetih, u mojoj glavi je on bio barem 10-15 godina mlađi - isto recimo i za Hekmana ili Konerija, za koje sam racionalno znao da su 90+, kod mene emotivno nisu imali više od 70.

3 hours ago, Tihajeza said:

Gledala sam Top Secret minimum 20 puta.

Dobar glumac bio.

Isto, prvi kontakt sa parodijama sa tipa 10 godina ili koliko već, usledele usijanje glave i slično.

RIP Val Kilmer.

Val je jedan od potcenjenijih glumaca, po meni čist genije, kojem je lepo lice možda više štetilo nego koristilo.

Veliki gubitak za Holivud i generalno film. Dorse sam obožavao da gledam iako nikad nisam bio fan tih biografskih ekranizacija i slično.

Kill me again sa suprugom joanne whalley kod johna dahla

Spartan kod mameta

Felon u zatvoru

1 minute ago, MocaVukotic said:

Felon u zatvoru

Uh, ovde mi je bio vrhunski upečatljiv

evo scene

Edited by Filozof manijak

3 hours ago, glibav said:

Dokumentarac o njemu je isto vrhunski film. Vrhunski glumac.

Genijalan, više mi nijedna njegova uloga posle toga nije bila ista. Jedan od težih koje sam gledao, ma kako propagira optimizam.

Baš sam ga zavoleo.

• Popular Post

Koliko god je Oliver Stone hteo da napravi ekscentrican film sa Doors-ima, to delo je ubedljivo, ubedljivo najbolja muzicka biografija ikada snimljena u formi filma, pre svega zbog Val Kilmera i koliko je usao u lik Dzima Morisona. Zavoleo sam Doorse zbog tog filma, kupovao CD-ove ispred SKC-a zbog tog filma, svirao na gitari Doorse zbog njega i oblikovao svoj muzicki ukus u mnogome zbog tog filma. Jedini drugi mjuzikl koji je toliko uticao na mene da mi pada na pamet je La Bamba.

Willow sam obozavao kao klinac, ali tek kasnije kad sam odrastao i kad sam gledao ponovo sam shvatio da je Val Kilmer u njemu. Uz sve sto ste spomenuli, tu je i jedan mali cameo u neverovatnom filmu "True Romance", gde su se skupile mnoge zvezde na jednom mestu (Walken, Geri Oldman, Kristijan Slejter, Denis Hoper, Bred Pit...), i gde Kilmer igra Elvisa Prislija u fantaziji glavnog lika.

Val Kilmer je bio ono lik koji je sve imao - izgled, talenat za glumu, pevanje, pozrtvovanost u radu... Gabrijel Batistuta filmskog sveta 80ih i 90ih. Vidim da mnogi hvale i Kiss Kiss Bang Bang, nekako sam ga zapocinjao par puta al mi nije legao, moracu ponovo da mu dam sansu.

Edited by JohnnyD