Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted

Radio i spotove za SNS... Samo kažem.

Ostala mi 2 ili 3 vinila The Cramps kod njega, uzeo mi u srednjoj školi, nikad nije vratio...

RIP naravno

• +1 3
Posted

Covek koji je podrzavao zlo na vlasti, znajuci vrlo dobro koje zlo sire, da bi imao neku licnu korist..

• +1 8
Posted
1 minute ago, Eleniko said:

Ostala mi 2 ili 3 vinila The Cramps kod njega, uzeo mi u srednjoj školi, nikad nije vratio...

RIP naravno

Mislim da zato i kažu svi uprkos svemu.

Ok u Kvizu, filmovi su mi bili onako. Doduše iznenadio sam se koliko je Mrtav Ladan bio kultni film u Zagrebu/Hrvatskoj.

• +1 2
Posted
9 minutes ago, MeanM@ said:

Debeli i Zli.

Koji Zli? Onaj fotograf tj snimatelj?

Posted
1 minute ago, *edited by mod said:

Mislim da zato i kažu svi uprkos svemu.

Ok u Kvizu, filmovi su mi bili onako. Doduše iznenadio sam se koliko je Mrtav Ladan bio kultni film u Zagrebu/Hrvatskoj.

Inače, uz Maratonce omiljeni film Cro Copa :D

Posted
8 minutes ago, napadaj said:

Meni iz nekog razloga uvek prvo padne na pamet ovaj spot kad se Debeli pomene, pa tek posle Mrtav ladan, Potera itd.

Neka počiva u miru.

Boze kolko je Voja Vijatov morbidan lik

• Haha 1
Posted

nisam neko ko prati kvizove, niti sam upoznat sa njegovim likom i delom, ali onih par potera sto sam pogledao, pokazao je odlicno znanje i bio zaista dobar.

neka mu je laka crna zemlja :( 

Posted
51 minutes ago, Eleniko said:

RIP naravno

Baš hteo da te pitam da li je bio tvoja generacija u Matematičkoj

Ja danas redovno viđam ortaka iz Matm. koji mi nikad nije vratio Never mind the bollocks, glupo mi da mu kažem 

Posted
57 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Covek koji je podrzavao zlo na vlasti, znajuci vrlo dobro koje zlo sire, da bi imao neku licnu korist..

Nakon što mu je film postao srpski kandidat za Oskara Milorad Milinković Debeli podržao je Vučića i SNS (...)

Povodom izbora filma Milorada Milinkovića za srpskog kandidata za Oskara, na svom Fejsbuku oglasio se tada reditelj Srdan Golubović, koji je negodovao zbog ovakve odluke.
„Velika je sramota ovo što se desilo prilikom izbora ovogodišnjeg srpskog kandidata za Oskara. Pored filma „Lost country“ Vladimira Perišića, koji je prikazan u kanskom programu Semaine da la critique, gde je nagrađen nagradom za glavnog glumca (Jovan Ginić), filma „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića koji je prikazan u programu Piazza Grande Locarno Film Festivala, gde je osvojio dve nagrade, kao i nagradu publike u Sarajevu i filma „Da li ste videli ovu ženu?“ Dušana Zorića i Matije Gluščevća, koji je prikazan i nagrađen u programu Settimana della critica festivala u Veneciji, za srpskog kandidata je izabran film „Što se bore misli moje“, reditelja Milorada Milinkovića, koji nije prikazan ni na jednom značajnom festivalu i koji nema nikakvu međunarodnu vidljivost i značaj“, smatra Golubović, koji je zaključio tada da je u pitanju „nastavak kulturne politike ispoljavanja moći, bahatosti, primitivizma“.

https://nova.rs/kultura/nakon-sto-mu-je-film-postao-srpski-kandidat-za-oskara-milorad-milinkovic-debeli-podrzao-je-vucica-i-sns/

• +1 2
Posted

Debeli je bio renesansni lik - svestran i multitalentovan.

Od svih filmova, nažalost, samo prvi (Mrtav ladan) je zaista dobar, ostali manje-više gledljivi i zabavni. U muzičkim spotovima je već ostavio više kvalitetnih uradaka. Morbidi i mnoći su zanimljiv ali praktično jednokratan muzički projekat. Prenose Bundes lige slabo sam pratio, a kažu da je to dobro radio. U Poteri je odavao utisak gospodina, mada je uvijek među kvizašima postojala sumnja u njegovo znanje.

Zadnjih par godina se prodao režimu i anonimno je režirao njihove spotove, a nakon što je njegov film Što se bore misli moje potpuno nezasluženo izabran za srpskog kandidata za Oskara, javno je podržao SNS krajem 2023. Realno, bio je tu najveće razočarenje uz Kolju Pejakovića. Prošle godine se pojavio u jednom predizbornom Amidži šou sa Malim, Dačićem, Zavetnicom i Čodom...
Sve u svemu - šteta.

• +1 9
Posted (edited)

Mrtav ladan je isto djubre kao i sve ostalo sto je rezirao, klasicno srpsko post yu "ostvarenje". Praviti neku kvalitativnu gradaciju njegovih filmova je potpuno uzaludan posao, to je jedna velika amorfna masa bez glave i repa. 

Svejedno, gledao sam ga u poteri i nije mi smetao, mada bih rekao da su najcesce kod njega takmicari uzimali lovu, aj da tako to kazemo. Izgledao je sasvim solidno, bar 5 godina mladje nego sto jeste, bas me iznenadila ova vest.

Uprkos svemu... 

Edited by MocaVukotic
  • +1 3
  • Hvala 1
  • -1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, Eleniko said:

Koji Zli? Onaj fotograf tj snimatelj?

Pa sad, postoji dobra sansa da sam ja to istripovao, ima tome godina podosta, al mi nesto u glavi da su bila ta dva nadimka, cak ni za samog Milinkovica nisam bio siguran oko nadimka.

Potvrdice/demantovati vec neko

Posted
2 minutes ago, MeanM@ said:

Pa sad, postoji dobra sansa da sam ja to istripovao, ima tome godina podosta, al mi nesto u glavi da su bila ta dva nadimka, cak ni za samog Milinkovica nisam bio siguran oko nadimka.

Potvrdice/demantovati vec neko

Debeli i Pedja Bajcetic su bili duo komentatora na Eurosportu. Posto Pesikan nije znao koga da nahvata, pa je bilo zovi ortake koji kao prate fudbal. A onda usput komentarisali i drugo..

• Hvala 3