MocaVukotic Posted August 18 Posted August 18 Opevao ga je i rade jorovic kada prodjem selom misle da sam alen delon... 9
utilitarist Posted August 18 Posted August 18 moram da priznam da nisam ogledao nijedan njegov film a da mi je prva asocijacija na njega da je bio veliki kučkar koji je sve pse sahranio u dvorištu sa željom da i sam bude sahranjen među njima. koliko vidim i deca su mu keroljupci
Indy Posted August 18 Posted August 18 2 minutes ago, utilitarist said: moram da priznam da nisam ogledao nijedan njegov film Kad budeš imao vremena: https://archive.org/details/le-samourai-1967 2 1
đorđe geprat Posted August 18 Posted August 18 prvi film sa njim "Les felins" posle, "roko" pa nadalje. glumčina. u ono vreme on i belmondo su bili za opredeljivanje poput bitlsa i stounsa. doduše, moj prvi izbor bio je lino ventura. DODATNI NAKLON ZBOG PASA. 3 1
Moonwalker Posted August 18 Posted August 18 (edited) 16 minutes ago, MocaVukotic said: Opevao ga je i rade jorovic kada prodjem selom misle da sam alen delon... Ja mislim da je u tu novokomponovanu poeziju usao iz narodnog “sta mislis da si Alen Delon” kad neko uobrazi da je frajer Realno toliko je bio lep da je cinjenica kao takva prihvacena u najsiroj populaciji. Ku’ ces vise, plebiscitarno prihvaceno. Ova slika gore sa Romi Snajder. Edited August 18 by Moonwalker
Popular Post Kampokei Posted August 18 Popular Post Posted August 18 Najupecatvljiviji mi je kod Melvillea, a Crveni krug mi je jedan od vizuelno najlepsih i uopste najdrazih filmova. Skoro cela jedna Francuska koja je svojevremeno zavela Evropu i svet je nestala u poslednjih pet godina: Delon, Belmondo, Godard, Anna Karina, Jane Birkin, Françoise Hardy. 14
John Coltrane Posted August 18 Posted August 18 32 minutes ago, Sandens said: dodjoh ovo da okačim Pojam muške lepote i stila. RIP 1
Svemir Zeka Posted August 18 Posted August 18 Neko je nekad pitao kako cigara može da izgleda lepo... 2
Stela Posted August 18 Posted August 18 47 minutes ago, MocaVukotic said: Dokumentarac o njihovom odnosu https://m.imdb.com/title/tt19387088/ 3 1
Popular Post harper lee Posted August 18 Popular Post Posted August 18 OK, sada je i zvanicno zavrsena era poslednje generacije muskaraca ciji je seksipil dovodio do besa fanaticne protivnike "otrovne maskulinizacije" jer je otisao alfa muzjak te generacije. Delon je bio veliki glumac ali da je bio sto puta veci, da je izumeo pogon brzi od brzine svetlosti ili napravio grad na Marsu, sve bi to moralo da ustupi mesto njegovoj vanvremenskoj muskoj lepoti i nonsalantnom nacinu na koji je koristio tu lepotu. Kao sto je Ali sinonim za boks, Karl Luis ili Dzesi Ovens sinonim za Olimpijadu, Bah za muziku, Pele za fudbal, Delon je bio globalni sinonim za muzevnu lepotu na bioskopskom platnu. Neko je ranije pomenuo u sprdnji ali to uopste nije sprdnja, kad postanes toliki svetski simbol za cool-ost da se napise stih "kada prodjem selom misle da sam Alen Delon" za pesmu koja je napisana da se peva samo po srbijanskim vasarima, kafanama i seoskim svadbama daleko u bespucima srpske provincije, jer svi ti ljudi znaju sta zapravo znaci biti Alen Delon, onda o tvojoj popularnosti i simbolickoj vrednosti nema nikakve rasprave. Od britanske kraljevske porodice do srpskog seljaka, po svim mogucim i nemogucim izohipsama socijalne stratifikacije setao je Delon s cigaretom u ustima i nehajno zabacenim sakoom preko ramena i svi smo znali ko je on i sta predstavlja. Svasta ce sada da ispliva o njegovim vezama sa organizovanim kriminalom, burnim ljubavnim vezama i slicno ali koga je za to uopste briga. Covek je bio Alen Delon, jebo te. Alen Delon. I zvao se isto kao Alen Delon. 10
Sandens Posted August 18 Posted August 18 sto bi rekao slobodan mihajlovic zvani bob: suptilni magnetizam njegove licnosti.
Ivo Petović Posted August 18 Posted August 18 1 hour ago, Kampokei said: Najupecatvljiviji mi je kod Melvillea, a Crveni krug mi je jedan od vizuelno najlepsih i uopste najdrazih filmova. Skoro cela jedna Francuska koja je svojevremeno zavela Evropu i svet je nestala u poslednjih pet godina: Delon, Belmondo, Godard, Anna Karina, Jane Birkin, Françoise Hardy. Anouk Aimee takodje...Brizit je jos uvek tu, sve ih je nadzivela.. Mislim da je bas Delon jednom rekao da bi Brizit odavno izvrsila samoubistvo da nema novu svrhu i tu svoju borbu za zivotinje. 1
borris_ Posted August 18 Posted August 18 Najupecatljivi je bio u filmu Samuraj. Malo dialoga ali kakav magnet. 2
Recommended Posts